НАТО: Обстановката в Украйна е трудна, но Путин губи

Русия не се готви за мир, а за продължаване на войната
16 ное 2023 22:24, Стела Стоянова
256
НАТО: Обстановката в Украйна е трудна, но Путин губи
Снимка БГНЕС, архив

Обстановката на бойното поле в Украйна е много трудна и това е причина за увеличаване на помощта за украинската страна, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция в централата на алианса в Брюксел.

В интерес на националната сигурност на всички държави от пакта е да продължат помощта за Украйна, както беше решено на срещата на върха на алианса във Вилнюс по-рано тази година. Това важи и за САЩ. Уверен съм, че САЩ ще продължат подкрепата, добави той.

Русия не се подготвя за мир, а за продължаване на войната. Наблюдаваме нападателни действия край Авдеевка. Това, че обстановката на бойното поле е по-трудна от очакваното, не означава да се намали помощта, напротив. Не можем да позволим на руския президент Владимир Путин да спечели, допълни генералният секретар.

Украинците постигнаха големи завоевания досега, успяха да изтласкат руските сили на север, на юг и на изток, освободиха половината от завзетите земи. Това е голяма победа за Украйна, руските нашественици понесоха тежки поражения. Русия загуби много, Украйна е стратегически провал за Путин, каза Столтенберг, цитиран от БТА.

Путин нахлу в Украйна с надеждата за по-малко НАТО, а получи обратното. Той напълно подцени решимостта на украинския народ да защити своята свобода, както и силата и единството в подкрепата на НАТО, посочи Столтенберг.

Генералният секретар изрази задоволство, че външната комисия на турския парламент ще разгледа въпроса с ратификацията на членството на Швеция в алианса. Очакваме много скоро Швеция да се присъедини, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
13
 
17
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
не виждам Путин да губи, но фашистките медии си лаят, каквото им е наредено.
120
12
 
14
 
! Отговори
Петро Порошенко преди 5 месеца
"Прошчай немъйтая Росия" Всичко ще си платите с лихвите, руски *** нагли!
119
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Украйна загуби Най-богатите си територии на ресурс и се смали с 12 милиона" ___ Вижте Шереметиево в този момент. Огромно множество украински граждани са намерили приют в терминалите на летището. Налягали са по пода върху надуваеми дюшеци. Благо, че температурата в сградите на руските терминали е подходяща за спане без завивка. Очакват да бъдат допуснати да влезат в Руската Федерация. Очакват социална помощ и жилища.
118
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Губи ли?) Как именно? Като прибави към населението 6 милиона ли? Или като върза ръцете на НАТО в Украйна)
117
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А сега нещо за украинската лятна офанзива моля?!?
116
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Срам за Хитър Петър уркофила от долу дето пляска глупости!! Русия смаза най голямата армия в Европа с най голям бъджет някога имало и го направи със шепа опълченци, частници и чеченци! Къде видя руска армия бе уркофил?!? Шепа наемници избиха десетки хиляди украински натовци в Бахмут! Срам!!!
115
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Срам за уркофили от долу дето се пляска глупости!! Русия смаза най голямата армия в Европа със шепа опълченци, частници и чеченци! Къде видя руска армия бе уркофил?!?
114
18
 
12
 
! Отговори
Хитър Петър преди 5 месеца
Да не говорим за срам защото 2рата в света армия 2 години губи в държава дето нямаше никаква армия! А си представете да беше нападнала държава като Турция, щеше вярно да трае 3 дни цялата война и после в мацква щяха да ги обрязват! Голям късмет от страна на путин и кгб да изберат Украйна!
113
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Срам за НАТО! Русия няма боеприпаси от миналия Март, но въпреки това НАТО не може да победи!
112
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хем трудна, хем Русия губи..... Егати циркаджията!!! Зеленото наркоманче бункерно джудже съсипа Украйна!
111
6
 
3
 
! Отговори
НАТО преди 5 месеца
Май ни остава много малко време живот ☢️
110
8
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Хаха, какеи гллупсти е изпляскал тоя паллячо :) Така гови губещия, когато не му останат никакви аргументи.Да, украйна си върна доста територии, но след като Русия бе излъгана за мир предната пролет. Затова сега Русия никога няма да се върже пак.
109
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С целият ресурс на Запада и Америка, Украйна стана за смях! ФАКТ! Първо НАТО доказа тезата на Макрон че организацията е в кома и неспособна, слаба и овехтяла, като на дедо ми патлака. Украйна загуби Най-богатите си територии на ресурс и се смали с 12 милиона , загуби милиарди помощи, поражения за милиарди а да не говорим за милионите жертви. Зеленски без нито един останал военне кораб се обяви за владетел на Черно Море! - определено това е притеснително, все повече прилича на С Хюсеин-Победителя
108
14
 
9
 
! Отговори
хаха преди 5 месеца
Стана за смях Русия...опитва се да превземе Авдиивка - градец колкото Ябланица - от 2014 г
107
14
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
Блатниците нали отдавна спечелиха? Путин за четвърти път обяснява, че са пабедили, успокойте ги русофилите че свършиха успокоителните.
106
7
 
2
 
! Отговори
Дрън преди 5 месеца
За бункер-бабаита няма значение колко загуби ще претърпи, важно е да спечели дори и това да му коства много млади момчета. Това е трагедията. И най-вероятно ще си постигне целите. Най-добрия вариант е да се съгласят на компромис и да си взима ЛНР и ДНР.
105
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поредната доза помия !
104
8
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 116 "Зеленото наркоманче и бункерно джудже диктаторче съсипа Украйна..." - нищо нямаше да съсипе, ако нямаше подкрепата на украивските про'с'таци. Каквото и да им се случва - малко им е.
103
6
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Ние сме дементи и се търкаляме надолу по стълбите, но Си е диктатор.
102
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеленото наркоманче и бункерно джудже диктаторче съсипа Украйна заради мечтите на запада пак да краде Русия! Много сладки бяха тези 8 трилиарда през 90те!!!