Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция

Не се вписва в никаква рамка, заяви Песков
30 ное 2023 12:23, Нели Христова
267
Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция
Снимка: БГНЕС

Решението на българските власти да не допуснат самолет с говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на борда да лети до Северна Македония "не се вписва в никаква рамка" и е "абсурдна и глупава позиция". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, подобна позиция на българските власти трудно може да бъде обяснена по някакъв начин - това е първото нещо. Второ - тя със сигурност не се вписва в никакви рамки. Трето - тя е абсолютно абсурдна и, може дори да се каже, глупава", каза говорителят на Кремъл.

"Бих искал да се обърна към българското ръководство и да ги призова все пак да се опитат да направят всичко възможно, за да запазят трезвостта в решенията си", заключи той.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров пристигна в северната македонска столица Скопие за участие в Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Самолетът прелетя през територията на Гърция, въпреки че по-рано се очакваше маршрутът да мине през България. ТАСС научи, че българската страна е отказала да допусне преминаването на самолета на руския министър, ако Захарова е била на борда.

Самата говорителка на руското външно министерство, която също е летяла в състава на руската делегация, е нарекла това решение на българската страна "опасна глупост". Според Захарова за първи път в историята държавните органи забраняват преминаването не на самолет, а на човек в самолета, тъй като според нота на дипломатическото ведомство на България самият самолет на руското външно министерство е бил допуснат да премине.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Браво на българското правителство. Ние сме цивилизована Европа."____________ Завалията. Той се има за "цивилизована Европа"...
160
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
E, можеше по светлия беларуски пример да отклоним полета с изстребители, за да арестуваме същата тая ***... При това щяха да са изстребители руско производство, щото други нямаме. Но тогава нямаше да е за първи път в историята...
159
6
 
10
 
! Отговори
руско психопадение преди 5 месеца
Руснаците не пропускат повод да обиждат и унижават всички около тях. После се чудят защо всички ги мразят и се оправдават, че видиш ли, те американците ги карали да ги мразят.
158
10
 
16
 
! Отговори
Хвала преди 5 месеца
Браво на българското правителство. Ние сме цивилизована Европа. У нас няма място за азиатски разбойници.
157
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Според данните на Евростат, от 2007 г. насам, когато България се присъедини към ЕС, страната ни е получила общо 120,7 милиарда евро безвъзмездни средства и 30,2 милиарда евро под формата на заеми. Общата сума на средствата, получени от ЕС, възлиза на 150,9 милиарда евро.В същия период България е платила на ЕС общо 10,5 милиарда евро. Тази сума включва както вноските за бюджета на ЕС, така и вноските за други програми, като например Кохезионния фонд.Русия ни е дала 13.8 Милиарда евро
156
10
 
11
 
! Отговори
Логично преди 5 месеца
Агресорите нямат място в Европа.
155
5
 
4
 
! Отговори
Е сега преди 5 месеца
Живеем в Абсурдистан приятелю!
154
2
 
1
 
! Отговори
Е много ясно преди 5 месеца
То *** ни управляват
153
8
 
3
 
! Отговори
Шофьор преди 5 месеца
Вече всички заобикалят територията на която се мъчим да живеем. И колкото повече,толкова по-добре.
152
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До еми ПРО сиа УМРЕ "и ГAДOВEТE-MИЛИЦИOHEPИ oт ДC" - Те не са си тръгнали. Децата им станаха кметове на София и не само София, а такива като теб гласуват за тях. Сърди се на себе си, че ги подкрепяш.
151
6
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 5 месеца
Естествено е че позицията на териториалното управление е такава . Мисля,че глупаво е меко казано. Но пък какво умно може да се очаква от тези аматьори.
150
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До еми ПРО сиа УМРЕ - Много искам да видя шокираната ти физиономия след няколко години, когато световният хегемон започне да гледа само случващото се в Северна Америка и остави останалия свят да се оправя кой как намери за добре. Дори вече американците говорят за това, че доларът скоро няма да е световната валута, с която всички сме свикнали, а именно той крепи властта им по света. Но нищо де, няма как всички да сме подготвени за това, което предстои.Кофтито е,че изненаданите ще са мнозинство.
149
9
 
12
 
! Отговори
горд българин преди 5 месеца
Браво на правителството-отговорно държавническо решение.. а Песков какво си дрънка под мустака намазан с чеченска семенна течност не ме интересува.
148
2
 
3
 
! Отговори
ха-ха преди 5 месеца
Тука некъф третополов си проси да му станат 4 (четири ) "кълбенцата" ! И държи вторият чифт да са руски ...
147
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Първите 3 самолета ф16 които Румъния купи от Норвегия кацнаха на военната база в Борча - на 60 км от Силистра Добре дошли братя американци Бийте руските фашисти !!!
146
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 163 ЕТО ГО И ТЪПИЗМА !!! ТОВА ДАЖЕ И НЕ РАЗБИРА КАКВО ПИШЕ И ЗАКАВО ПИШЕ !!!! Щом има форум значи трябва всички да могът да прилетът нНЕЗАВИСИМО ОТ САНКЦИИТЕ - Анадъкму ***!!!!!!
145
5
 
6
 
! Отговори
всъщност.. преди 5 месеца
Kyчemo на българина стои по-високо от руснака. Песков да си затваря устата и поема каквото му поднася България.
144
3
 
2
 
! Отговори
Нео преди 5 месеца
Звучи като комплимент от устата на терористи!
143
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Песков, ами то София не взима решенията, Козяк ги взима бре
142
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Американците не са глу_пави (елитът, а другите са ясни). Както от първи дружки на СССР станахме техни първи дружки за 30-ина години, така утре ако Китай ни завладее, първи ще ги предадем. Именно затова нито някога ще ни уважават, нито някога ще пътуваме безвизово до там. Уважение се печели с достойно поведение, а не с козируване. С козируване печелиш само презрение. Знам, че повечето евроатлантици (бивши комунисти) няма да се съгласите, но го пиша за другите евроатлантици (истинските) като мен.