Белгия: Да разубедим Русия, да не нападне страна от НАТО

Опасността от война с Русия е непосредствена
Обновена: 19 дек 2023 13:16 | 19 дек 2023 13:12, Елка Василева
135
Белгия: Да разубедим Русия, да не нападне страна от НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Съществува непосредствена опасност от война с Русия, предупреждава началникът на отбраната на Белгия адмирал Мишел Хофман, цитиран от местни медии. Има от какво да се тревожим, допълва той.

Още по темата
Според него Европа спешно трябва да се подготви и да покаже ясно, че е способна да се отбранява. Преди Русия да нахлуе в Украйна, руско нападение срещу Европа изглеждаше немислимо, казва адмиралът. Той отбелязва, че руският президент Владимир Путин все по-често отправя заплахи и Русия постоянно се превъоръжава и съобразява производството с военновременните нужди. Руснаците вече показаха готовността си да нападнат свой съсед, допълва Хофман.

По неговите думи може да се очаква, че Москва ще отвори втори фронт в близките години, като продължи войната в Украйна. Трябва да направим необходимото, за да разполагаме със способностите да предотвратим подобно развитие и да покажем решимост да отвърнем на удара при нужда, настоява той. Европа спешно трябва да се подготви. Онези, които се стремят към мир, трябва да бъдат готови за война, за да разубедят Русия, добавя Хофман.

Той изразява песимизъм за войната в Украйна. Адмиралът настоява страните от НАТО да допринесат за възможностите за разубеждаване на руската страна да предприеме нападение срещу държава от пакта.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
19
 
11
 
! Отговори
Aнализатор преди 4 месеца
Така-Германия и СССР започват Първи ВСВ като заедно нападат най-вероломно Полша-и тя е най-потърпевшата страна от Всички -тотално разрушена,с 6 милиона избито население,попада под диктата на СССР за 45 години-така че стига сте Филосовствайте.
92
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 96 Сата НАТО - Чупиш *** с приказките си. Самата България постоянно внася яйца - преди от Турция, а сега от Полша. Русия дълго време изнасяше яйца за Германия. На огромните руски птицеферми им трябват 4-5 месеца , за да въстановят поголовието от носачки. Това, че се получи временен дефицит на яйца не е голям проблем и през януари ще бъде преодолян с внос от Турция, Азербайджан, Иран, Белорус и други страни. Цената на десет яйца ще бъде от 90 до 100 рубли (1, 50 лв) , което е даже много евтино.
91
21
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
До Нане Вуте Финландия и Украйна са европейски държави.И двете вероломно нападнати от Русия.Чебурашките обичат да си прилапват територии от съседните държави.
90
9
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Виталност на икономиката какво значи, как се дефинира? :))) По дефицит на кокошки и рекордни лихви сте номер едно. Друго?
89
4
 
12
 
! Отговори
мак преди 4 месеца
И този се поддаде на зелена пропаганда.
88
10
 
35
 
! Отговори
Нане Вуте преди 4 месеца
А бе това натовците из психиатрийте ли ги събират? За да си запазят топлите местенца и големите заплати какви ли не глупости измислят! Между другото Русия никога не е нападала на Европа първа. Винаги еврогейците започват първи патакламата!
87
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Оо, добре че сте вие, белгийците, да ни спасите. ***.
86
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сата НАТО 90 - Откак почна СВО, от този момент насам във времето Русия се изкачи 4 места нагоре в Списъка на страните по виталност на икономиката, а Британия падна с 2 надолу! Факт, регистриран от МВФ и Световната банка. Ай, дерзай сега със старите си опорки ИЛИ си ги смени )))
85
6
 
23
 
! Отговори
Fena преди 4 месеца
Празни приказки, за да оправдаят съществуването си.... Какво ще направят военните, за да спрат руснаците? Нови дронове? Нови самолети? Нови ПВО? Нищо не могат да направят - само ще вдигат аларма и ще се молят да им гласуват голям бюджет. За да го похарчат, както те си знаят.
84
21
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Путин имал стратегия... Божичко! Каква военна стратегия може да има един главнокомадващ милиционер? И с военен министър полу-индианец, не ходил войник! Сигурно и лихвата от 16% е част плана за изтощаване на Запада?
83
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спрете с глупостите вече СеверноАтлантици! Никой никого няма да нападне! Стига сте разлайвали кучетата само!!!-:))
82
7
 
23
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
Фактите са малко по-други. Донбас се отдели от Украйна и тъй като приоритетно там живее рускоезично население подложено на геноцид 8 години и без армия поискаха защита от Русия. Путин се отзова на молбата и въведе войски на територията на Донбас, а това не е Украйна. Така че Украйна води война в Донбас и Украйна нахлу на чужда територия.
81
5
 
14
 
! Отговори
Путин..ха-ха-хи... преди 4 месеца
Не бой се адмирал Мишел Хофман...сменяй по често памперса !!!!
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да разубедите и ли да убедите Русия да не нападне страна от НАТО? Внимавайте как се изразявате!
79
6
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Адмирал Мишел Хофман е грантаджия и мюре на сащ Премиерът им Летерме не знаеше кой е химна на белгия, та се чудя дали тази фуражка го знае.
78
9
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
спрете оръжието и парите за украина отменете санкциите срещу русияспрете с вашето лицемерие никои никого няма да напада тези идеи са самовъв вашите гмо мозъци 75 години европа живя в мир но сащ и западът немирясаха
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сата НАТО 80 - Не си разбрал првилно оперативната, нито пък стратегическата обстановка )))
76
14
 
6
 
! Отговори
Public enemies преди 4 месеца
Информацията че Турция има 1 милион армия доста по-зле въоръжена от руската е невярна, доста по-голяма е и модерно въоръжена, а и руската е представена от Вагнер, и маса бедни хора и затворници.
75
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия победи фашизма един път , сега вече няма да му се дадем лесно да живее Зеленски...
74
8
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
От Ламанша ше получавате само картички. И то с пощенски гълъби, защото ше ви върнат в Каменния век. Вие до Днепър не можете да стигнете,... Чакай малко, много реки има до Ламанша.