Белгия: Да разубедим Русия, да не нападне страна от НАТО

Опасността от война с Русия е непосредствена
Обновена: 19 дек 2023 13:16 | 19 дек 2023 13:12, Елка Василева
135
Белгия: Да разубедим Русия, да не нападне страна от НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Съществува непосредствена опасност от война с Русия, предупреждава началникът на отбраната на Белгия адмирал Мишел Хофман, цитиран от местни медии. Има от какво да се тревожим, допълва той.

Още по темата
Според него Европа спешно трябва да се подготви и да покаже ясно, че е способна да се отбранява. Преди Русия да нахлуе в Украйна, руско нападение срещу Европа изглеждаше немислимо, казва адмиралът. Той отбелязва, че руският президент Владимир Путин все по-често отправя заплахи и Русия постоянно се превъоръжава и съобразява производството с военновременните нужди. Руснаците вече показаха готовността си да нападнат свой съсед, допълва Хофман.

По неговите думи може да се очаква, че Москва ще отвори втори фронт в близките години, като продължи войната в Украйна. Трябва да направим необходимото, за да разполагаме със способностите да предотвратим подобно развитие и да покажем решимост да отвърнем на удара при нужда, настоява той. Европа спешно трябва да се подготви. Онези, които се стремят към мир, трябва да бъдат готови за война, за да разубедят Русия, добавя Хофман.

Той изразява песимизъм за войната в Украйна. Адмиралът настоява страните от НАТО да допринесат за възможностите за разубеждаване на руската страна да предприеме нападение срещу държава от пакта.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сата НАТО 76 - Защото имат сили да нападат на неколко места едновременно, докато укрите - немат такива сили ))))
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сата НАТО 75 - Ти затва ли немаш никакви признаци за подобрение?
71
6
 
5
 
! Отговори
Public enemies преди 4 месеца
Пак ви казах, това което остана от руската армия ако нападне Румъния трябва да се бори с огромна турска армия, подкрепена от румънци и българи, единствения шанс на Путин е Турция да напусне НАТО, опитват се да стягат съседите на Украйна за война.
70
7
 
4
 
! Отговори
Бял и добър преди 4 месеца
Оня ден, в Русия, имаше Открит ефир с Путин. Задаваха му хора от различни краища всякакви въпроси, а Той отговаряще в ефир.... Бе споменато (отново), както и при издаването на Заповед за започване на СВО, че нейна цел е изтласкването на НАТО отвъд река Одер! Ама така както се отвиват некои Натовски генерали - да не стане така Путин да я преформулира тая Цел като "Изтласкване на НАТО оттатък Ламанша"?! )))
69
1
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Без авиация и при съвременните средства за поражение да събере сичко на едно место, много сте умни, няма що. Росиянците сега защо не нападат на едно место?
68
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Е, добре, вервайте си. Кога човек е тьб, то е пожизнено.
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Седмицата започна с връщането на украинския президент почти с празни ръце от Вашингтон и завърши със забавяне на помощта от Европейския съюз, въпреки че се съгласи да започне преговори за присъединяване с Украйна
66
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сата НАТО - каква контраофанзива виде у укропите, бре?! Дори при целата си измамна същност, британците НЕ видява контраофанзива у укропитеците, а дори напротив - очертаха Главния виновник за това - Залужни! Щото тоя неадертал си наложи мнението и направи същите грешки както Гитлер през 1941-42 г. - да води атаки (настъпление) в 3-4 направления едновременно, ерго - никакво настъпление немаше у никоя от тия направления... За щастие ))))
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Интересно.. Защо пък точно Белгия говори това... Белгия е последната държава която ще бъде засегната от евентуален конфликт. Явно сенария е така написан. да ссе всява страх.
64
3
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 4 месеца
НАТО има държави част от които освен най-модерно оръжие имат и ядрено такова и поне една която по оръжие ако не по-силна то поне равна на Русия която в момента харчи ресурси понеже е във война. Ако една страна член на НАТО е нападната всички останали влизат във войната. Как си мислите кой кого ще напада? Погледнете на картата и ще видите че Русия е заобиколена от американски военни бази. Прави ли ме руски бот това че посочвам липсата на логика в това че само Русия е причинила войната в Украйна?
63
6
 
8
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
голям страх имате от русия, ей! братушките ще си върнат само украйна, защото е тяхна област, и сибирската мечка ще се прибере в бърлогата!
62
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Европа трябва да се придържа към принципа бии са за да те уважават
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ох не мога повече, ще се попикая да се смея. Белгия щяла да разубеждава някой си. Ахахаха, ама вие не можете да се справите с мигрантите, по коледа ви колят и газят, а соростаците още бълнуват ще вземат донбас, а даже не виждат че у нас вкараха оръжия по моловете.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сата НАТО - Мда, такива лидери на НАТО - бол! Дуда обаче ще трябва да се нареди на опашката след Сунак и Шолц, да не споменадаме дедото с деменция..... Обаче тия мераци са и доволно НЕреалистични. Това тр. се отчита )))
59
6
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Погледнете на картата - Просията не върви напред. Даже не се бият за нови територии. Бият се да си върнат това, което загубиха при украинската "контраофанзива". Пет-шест села са загубили и още не могат да си ги върнат.
58
5
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Не виждам кой западен лидер ще е толкова *** при това развитие на нещата да изпуснат шанса да вземат на Просията АБСОЛЮТНО ВСИЧКО. Кьонигсберг, Крим, Беларус и даже ще им наложат ДМЗ от поне 50-100 км покрай западната граница. Продължавате да си пелтечите опорките и да приемате желаното за действително, а не виждате, че росийските бригади се бъхтат като муха в стъкло.
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Един нормален няма в тоя ес
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя НАТОвски адмирал на молба го удря,руснаците да ги не нападат щото видите ли не били още готови,смях ако наистина го е казал това ...
55
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Годината е 2014 г. , Зеленски подписва ДОГОВОР с Русия , за НЕ РАЗШИРЯВАНЕТО НА НАТО НА ИЗТОК ....Договорът не е спазен , Украйна яде бой ...! Някой -нещУ?
54
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя не знае ли че САЩ разпалват войните , а Русия ги завършва!