Русия: Атаките срещу хутите застрашават международния мир

Москва подкрепя решението за две държави в Израел
24 яну 2024 08:09, Елка Василева
62
Русия: Атаките срещу хутите застрашават международния мир
Снимка: архив, БГНЕС

Руският министър на външните работи Сергей Лавров категорично осъди в изказване пред Съвета за сигурност на ООН извършените от САЩ и Великобритания с подкрепата на други съюзници атаки срещу позиции на йеменските бунтовници хути, предаде ДПА.

Още по темата
Това е "неоправдана агресия" и пряка заплаха за международния мир, каза руският външен министър в Ню Йорк.

Лавров призова също за освобождаването на всички израелски заложници, взети от палестинското ислямистко движение "Хамас" в Ивицата Газа. Русия подкрепя също така и прекратяването на огъня в конфликта.

Лавров се изказа и в подкрепа на решението за две държави за Израел и палестинските територии, като разкритикува израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и други членове на правителството за това, че отхвърлят такова решение.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш също разкритикува отхвърлянето на решението за две държави от страна на Израел.

"Трайното слагане на край на израелско-палестинския конфликт може да бъде постигнато само чрез решението за две държави", каза Гутериш пред Съвета за сигурност на ООН.

"Този отказ и отричането на правото на държавност на палестинския народ ще удължат за неопределено време конфликта, който се превърна в основна заплаха за световния мир и сигурност", добави той.

САЩ, Германия и ЕС също се съгласиха с решението за две държави и в момента засилват натиска върху противниците на този план.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера е имало върволица да се срещнат с Лавров вие се пуйчете тука.
28
1
 
11
 
! Отговори
Алън Грант преди 3 месеца
А атаките срещу Украйна не? ***.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Едва сега. Трудно сфащаш а ?
26
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шараните се запремятаха но .. "войната" в Украйна не застрашава световния мир понеже НАТО-то му не смее да шукне там. А виж в другите райони на света не се знае кой накъде ще тръгне.
25
3
 
21
 
! Отговори
Едва сега преди 3 месеца
Разбирам защо навремето покойния вече бивш президент на САЩ Роналд Рейгън нарече СССР - ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО! Нищо от тогава не се е променило и наследниците на СССР от Русия са също такова неподправено зло!
24
2
 
23
 
! Отговори
Дааа преди 3 месеца
А атаката срещу Украйна стабилизира световния мир. Поне си мълчете!
23
3
 
27
 
! Отговори
пффф преди 3 месеца
Значи атаките срещу едни пирати заплашвали международния мир а нахлуването в една суверенна държава и избиването на цивилното и население не, така ли бе тавариш?
22
3
 
24
 
! Отговори
Майора преди 3 месеца
Та преди да говориш Лавров , спрете незаконната война срещу Украйна! Колкото до хутите , не може да обстрелват и пленяват кораби и да затрудняват корабоплаването , а в същото време да пазят такива на Русия!
21
3
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
САЩ и Великобритания няма да допуснат да бъде блокиран толкова важен морски път колкото и да цвили руският кон.Хутите ще се разлетят на пух и перушина.
20
1
 
22
 
! Отговори
Смешник ! преди 3 месеца
Има ли терористи в света, които Кремъл да не скача да защитава! И всички си въобразиха, че щом Путин стои зад тях, и няма да носят отговорност за престъпленията си! Откачена работа! Тоя що не се изказа,че нападението на хутите срещу търговски кораби е заплаха за световния мир! Или да си пускат ракети по танкери и кораби, според Този било нещо "нормално"?
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скрий се бе коньь,не виждаш ли,че останалия свят не се интересува от вашто мнение.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дявола вика спрете дявола
17
0
 
13
 
! Отговори
Рамзес II-ри преди 3 месеца
Ако не бяха скачали Хути и *** всичко щеше даа е тишина.Още от времената на Пунт правят мизерии
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама как така не дават на добрите хора да си хващат кораби в морето и да стрелят по тях!
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дайте му Дегазин, че са изряза мощно, пак.
14
0
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
За да няма заплаха за световният мир искам Българи и Поляци да живеят заедно около Черно море . А столица на Финландия да стане Масква. За да има мир.
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много се загрижилл, а защо гн кон месеци наред не каза на хутити да спрат да стрелят по международното цивилно корабоплаване? Преди войната в Газа, защо гн кон не каза на газаджийте да спрат тези 10 годишни провокации с ракети срещу израелския народ? Всички виждахме, как срещу Израел псотояно имаше тормоз от ракети? Лицемерр попилист . Вашата държава не пази никого от нищо ... само граби и руши и точно вие да се правите на съдия : )))
12
6
 
22
 
! Отговори
руски терор хути преди 3 месеца
Хутите са рожба на руснаците..терористи талибани!
11
1
 
20
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Атаките срещу хутите? Къде тоя мастодонт на лъжата Лавров видя атаки срещу хутите? Дали няма предвид ЗАЩИТАТА,КОЯТО АРМЕЙЦИ НА СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ предприеха срещу същите тези хути,които в "невинността " си държат и Българи като пленници ? И това го казва потомък на СССР,чиито вожд Сталин екстерминира Волжките Българи! А анексията на Финландия и Полша? Руснаци,попиляхте си вече тотално ехидните безсмислени животчета. Дори съюзниците ви ви се подиграват вече. Вампири !
10
3
 
18
 
! Отговори
ами преди 3 месеца
Антихриста е в русия