Русия: Атаките срещу хутите застрашават международния мир

Москва подкрепя решението за две държави в Израел
24 яну 2024 08:09, Елка Василева
62
Русия: Атаките срещу хутите застрашават международния мир
Снимка: архив, БГНЕС

Руският министър на външните работи Сергей Лавров категорично осъди в изказване пред Съвета за сигурност на ООН извършените от САЩ и Великобритания с подкрепата на други съюзници атаки срещу позиции на йеменските бунтовници хути, предаде ДПА.

Още по темата
Това е "неоправдана агресия" и пряка заплаха за международния мир, каза руският външен министър в Ню Йорк.

Лавров призова също за освобождаването на всички израелски заложници, взети от палестинското ислямистко движение "Хамас" в Ивицата Газа. Русия подкрепя също така и прекратяването на огъня в конфликта.

Лавров се изказа и в подкрепа на решението за две държави за Израел и палестинските територии, като разкритикува израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и други членове на правителството за това, че отхвърлят такова решение.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш също разкритикува отхвърлянето на решението за две държави от страна на Израел.

"Трайното слагане на край на израелско-палестинския конфликт може да бъде постигнато само чрез решението за две държави", каза Гутериш пред Съвета за сигурност на ООН.

"Този отказ и отричането на правото на държавност на палестинския народ ще удължат за неопределено време конфликта, който се превърна в основна заплаха за световния мир и сигурност", добави той.

САЩ, Германия и ЕС също се съгласиха с решението за две държави и в момента засилват натиска върху противниците на този план.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обаче атаките срещу укрите допринасят за укрепване на международния мир. Абе конска му работа!
8
7
 
2
 
! Отговори
То преди 3 месеца
Така е...справка Афганистан.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе тоя пиян дъртак защо не му забранят да влиза на тези срещи и да дрънкаа написаните на лист от пропагандата му слова ? Тоя пингвин всеки ден стреля ракети срещу суверенна държава и цивилни сгради ... седнал да дава акъл за няквии хутии мутиии. Махнете ги тея руснаци от срещите на нормалните хора. Да си седат у тях и дс си крякат, колко искат.
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия се обвърза със световния тероризъм ,както направи това СССР навремето.А имаше времена на рамо до рамо с Америка.Имаше, но за кратко.Като водата и олиота са.
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ааа верно ли бе конска главо,а вие като нападнахте Украйна това не застрашава международния мир.Руски ффашисти ддолни ммръсни.
4
16
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 3 месеца
СРЕЩУ КОГО ЩЕ БЪДЕ ЧЕТВЪРТАТА ВОЙНА В МАНДАТА НА БАЙ ДРЪНчо !!!
3
6
 
22
 
! Отговори
Samo minavam преди 3 месеца
На тоя лицемер, няма ли кой, да го центрира в мордата
2
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пак се чува цвилене откъм Кремлин.
1
22
 
9
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
Прав е....