Хърватия предава на Украйна конфискувана яхта на близък до Путин

Тя е на Виктор Медведчук, бивш депутат
26 яну 2024 15:51, Стела Стоянова
76
Хърватия предава на Украйна конфискувана яхта на близък до Путин
Снимка БГНЕС, архив

След като Районният съд в хърватския град Сплит постанови яхтата "Роял Роуманс" (Royal Romance) да бъде предадена на Украйна, украинската Национална агенция за издирване, проследяване и управление на свързани с корупция активи (ARMA) се подготвя за нова оценка на плавателния съд, съобщава агенция Укринформ, позовавайки се на председателя на ARMA Олена Дума.

Смята се, че яхтата е собственост на Виктор Медведчук, бивш украински депутат, известен с близките си връзки с руския президент Владимир Путин.

"Държавният секретар в Министерството на външните работи и европейските въпроси на Република Хърватия и ръководител на междуведомствената работна група за подкрепа на Украйна Франо Матушич е бил информиран за решението на Районния съд в Сплит за трансфер на плавателния съд "Royal Romance" към Украйна на базата на запитване за правна помощ", посочи Дума.

Според нея Украйна е получила уверения, че яхтата ще бъде предадена на страната възможно най-скоро. ARMA е получила одобрение за повторна оценка на имуществото, преди да пристъпи към продажбата му.

Олена Дума също така посочи, че яхтата е преместена за техническа инспекция днес.

"Що се отнася до медийните съобщения за заминаване на конфискуваната яхта на Медведчук "Royal Romance", не трябва да се създава паника. ARMA държи този въпрос под специален контрол и има надеждни данни, че яхтата е преместена временно на 25 януари 2024 г., за да се тества техническият й капацитет, плавателните способности и работата на двигателя", посочи тя.

Според официалния представител тези мерки са били разпоредени от съда в Сплит и се извършват под наблюдението на пристанищен капитан и полицейски сили.

Хърватските правоналагащи органи иззеха 92-метровата луксозна яхта "Royal Romance", за която се смята, че е собственост на Виктор Медведчук, през март 2022 г. Депутатът е обект на санкции на ЕС като лице, свързано с Кремъл, пише "Сега".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тъщата на клоуна ще я ползва в дубай..
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
МИСИРКАТА СТЕЛА ,МЕДВЕЧУК СИ Е УКРАИНЕЦ И БИВШ УКРАИНСКИ ДЕПУТАТ КУМ НА ПУТИН, И СЕ ЧУДЯ КЪДЕ ЩЕ Я СЪХРАНЯВАТ УКРОФАШИСТИТЕ КАТО СКОРО ЩЕ ОСТАНАТ И БЕЗ МОРЕ
41
2
 
4
 
! Отговори
studio UFA преди 3 месеца
Терористката Дария Трепова получи най-голямата присъда за жена в историята на съвременна Русия - 27 години затвор.Преди това убийците от Бандата на амазонките, женска група, действаща в Ростов и Ставропол, се смятаха за рекордьорки. Те са извършили най-малко 10 убийства от 2007 до 2013 г., включително убийството и на полицай. Основните обвиняеми тогава от тях, получиха от 24 до 25 години лишаване от свобода, като изтърпяват присъдите си в наказателна колония с общ режим.
40
3
 
6
 
! Отговори
свобода за тексас преди 3 месеца
свобода за тексаския народ долу тирана
39
6
 
6
 
! Отговори
моряк преди 3 месеца
Да я продадат и да вземат парите-украинците.Да купят с тях снаряди и бой на диваците североизточно от тях!!!С техните пари по техните глави,разбираш ли ме...
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аристович избяга от украйна заради политически репреси в които е сигурен , има в предвид че ще участва насилственно в в така наречените месни щурмове
37
9
 
22
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Поредната кражба на частна собственост.
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Червоноград, област Лвов, депутатите от градския съвет получиха призовки точно по време на сесията. Ройтерс може да го птвърди щото е видео заснето местния комендант съобщи че десет мъже категорично са отказали да се сражават за зеленски
35
6
 
13
 
! Отговори
Фитьо преди 3 месеца
Доколкото разбирам яхтата е на украинец,а не на руснак.Ако бе на руснак щеше да е основание за Русия да гепи нещо в отговор.
34
1
 
1
 
! Отговори
hapove преди 3 месеца
До 1Засили хаповете.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Южнодонецко направление, Угледарски район. При самия Угледар се водят позиционни битки, но тук отдавна няма сериозно настъпление. Основните действия се развиват на изток - около Новомихайловка. От Маринка ВС на РФ продължават настъпателни действия към Победа, но без успех. Малко по на юг руските бойци се опитват да напреднат към Новомихайловка от североизток, но на пътя стои сериозен укрепен район на фашистката craH. Зомбитата на киевската хунта периодично публикуват кадри от поразяване на подразделения на ВС на РФ с помощта на дронове.
32
4
 
7
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
Сега основните битки се водят в югоизточната част на Авдеевка. Съобщава се, че руските бойци най-накрая успяха да се закрепят на улиците Спортивная, Соборная и Чернишевски. Освен това ВС на РФ държат по-голямата част от сектора от Ясиновацкия коридор до жп линията. Зомбитата на киевският наркокартел атакуват с всички налични сили, опитвайки се да изместят руските бойци от позиции на югоизток, но безуспешно. Ситуацията е изключително тежка и за двете страни.
31
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Авдеевско направление. На северния фланг има боеве в района на Степовое и недалеч от Авдеевския коксов завод. Освен това частите на ВС на РФ продължават настъпателните действия южно от Каменка. Зомбитата на киевският наркокартел контраатакуват. Боевете са трудни, но безуспешни и за двете страни. Също така се съобщава, че зомбакнацистишена обстрелва руските позиции от танкове, които след това се скриват в микрорайон Химик, застроен с многоетажни жилищни сгради, зад които може ефективно да се скрие военна техника.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лиманско направление. В района на Торският сектор боевете. Съобщава се, че ВС на РФ напредват към селището Терни. В Кременските гори (Серебрянско лесничейство) продължават настъпателните действия на ВС на РФ, които продължават няколко месеца и не дават осезаеми резултати. На юг ВС на РФ продължават да щурмуват позиции на фашистката *** край Белогоровка. Съобщава се, че руските бойци са успели да се закрепят на нови позиции.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За съжаление информацията се потвърди. Фашистката киевска хунта съобщи за атака на полигон в ДНР, където се провеждаше съвещание на операторите на БЛА. Руски източници, включително каналът на операторите на БЛА, потвърдиха тази информация. По непотвърдени данни са загинали около 24 военнослужещи от ВС на РФ.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Купянско направление. На север продължават боевете в района на Синковка. Зомбитата на киевският наркокартел периодично публикува видеоклипове с поражения на руски бойци с помощта на FPV дронове и квадрокоптери с приземяване в целта. Зомбитата продължават да строят отбранителни укрепления в Купянск и да прехвърлят нови подкрепления към Синковка. На изток продължават боевете при Кисловка и Ивановка. След освобождваането на Крахмалное няма сериозни и ефективни атаки.
27
6
 
7
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
преки съучастници в престъплението. Русия ще направи всичко възможно отговорните за свалянето на Ил-76 да бъдат подведени под отговорност. Ракетите са изстреляни от село Липци, Харковска област. Руската федерация е възмутена от отказа на международните организации да осъдят този инцидент. Русия е разочарована, че Франция, която председателства Съвета за сигурност на ООН, не насрочи спешно заседание на Съвета за сигурност в поисканото от Руската федерация време.
26
6
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Получените данни за инцидента с Ил-76 показват, че става дума за умишлено престъпление от страна на Украйна. Това заяви Дмитрий Полянски на заседание на Съвета за сигурност на ООН. Украинското ръководство беше добре запознато с маршрута и метода на транспортиране на войници до мястото на предварително договорената размяна. Други изявления на заместник-постоянния представител на Русия в ООН: Ако се потвърди, че Ил-76 е бил свален със зенитно-ракетната система Patriot или Iris, западните страни ще станат
25
4
 
4
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
с групата си реши да влезе в бой, за да помогне на заимодействащата руска част. Приближавайки се тайно изаемайки изгодни огневи позиции, групата на Иван Гриднев, използвайки елемента на изненада, атакува фашистката u3мeT, отрязвайки пътищата му за снабдяване и резерви, подходящи за помощ. По време на боя зомбакнацистишена не успя да прегрупира силите си и да преразпредели личния си състав и претърпя значителни загуби в жива сила и техника.
24
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Гвардейското подразделение под командването на ст.л-т Иван Гриднев изпълняше бойна задача за освобождаване на населено място, държано от фашистката киевска хунта. Атаката по позициите на зомбакнацистишена е извършена от няколко посоки с две руски десантни групи. Напредвайки към населено място в зоната на неговата отговорност, ст.л-т Гриднев разбира, че втората група, водеща атака от друга посока, се е натъкнала на засада и е влязла в битка. След като оценява ситуацията установява, че зомбитата на киевският наркокартел значително превъзхождат по численост, но въпреки това Иван, заедно