Русия заплаши ЕС, ако използва замразените й активи за Украйна

Правните действия щели да са в продължения на десетилетия
20 мар 2024 17:00, Стела Стоянова
150
Русия заплаши ЕС, ако използва замразените й активи за Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Русия заплаши Европейския съюз с правни действия "в продължение на десетилетия", ако използва приходите от замразените си активи в полза на Украйна.

ЕС трябва да представи план за изземване на тези приходи с цел финансиране на закупуването на оръжия за Киев, който ще бъде обсъден на срещата на върха на ЕС-27 на 21 и 22 март. "Европейците трябва да са наясно с щетите, които подобни решения могат да нанесат на тяхната икономика, на техния имидж и на репутацията им на надеждни гаранти на неприкосновеността на собствеността", предупреди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Хората, държавите, които участват във вземането на такива решения, естествено ще станат обект на съдебни производства за много десетилетия напред", добави той.

Говорителката на руската дипломация Мария Захарова осъди инициативата като "бандитизъм" и "кражба". "Тези действия представляват грубо и безпрецедентно нарушение на основни международни норми", заяви тя и обеща отговор от страна на Москва.

Според ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел замразените в ЕС руски активи възлизат на 200 млрд. евро и ще освободят "3 милиарда евро годишно" за финансиране на покупки на оръжие за Украйна, предава БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: УкрайнаРусияЕСактиви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
8
 
4
 
! Отговори
И туй даже преди 1 месец
Няма да е включено в репарациите които русия ще плати след войната !
65
11
 
5
 
! Отговори
До 68 преди 1 месец
Натаняху е партньор ! Русия е враг ! Т.ъп.и копейки стига сте се оравили на ощипани госпожици . Вие сте агресорска вражеска страна !
64
8
 
5
 
! Отговори
Руското куче преди 1 месец
Лае ! Кервана си върви !
63
3
 
13
 
! Отговори
Най ме кефи факта преди 1 месец
Че Натаняху уби 30 000 цивилни в Газа за 6 месеца и няма нито една санкция срещу него или Израел ;)))
62
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами Просия да спре войната, да се изтегли и да си прибере парите. Да няма свободния свят да плаща за неговите щети от бомби..
61
12
 
8
 
! Отговори
обикновен българин преди 1 месец
Вече не може да уплаши никои. Русия е приета за агресор . Не желае да освободи Крим. Създава хибридни войни на Балканите.
60
4
 
11
 
! Отговори
Хитлер преди 1 месец
Е започнал Операция Барбароса срещу Русия със 3,5 милиона армия, 4000 танка, 3000 самолета и 700 000 транспортни средства и е стигнал само до Сталинград ( Русия е 17 000 000 кв км).Незнам защо Джонсън, Шолц, Макрон и Байдън през 2022 са си помислили, че ще съберат повече ресурси от това в Украйна?!
59
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е нали Просия е велика и богата страна, заради някакви пари ли ще прави проблеми?
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо сорросоид при стига с плюсовете априори.
57
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крадливи колонизатори.
56
5
 
11
 
! Отговори
Най много ме кефят преди 1 месец
Санкциите на ЕС срещу Русия заради Навални!Въпреки ме нямат никакви доказателства от какво е умрял, даже обратното разузнаването на Украйна и САЩ твърдят че е естествена смърт и аутопсията го показва!
55
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия и да плаши , не се интересува вече никои и никои с нея не се съобразява. НАТО вече е в България и Румъния . В следващия месец идват испанци и французи
54
5
 
15
 
! Отговори
Смех преди 1 месец
След като САЩ колонизират цяла Европа, Източна Европа и стигат на Оградата на Путин, се оказва че Колонизирането на Русия е твърде голяма хапка за отслабващия Хегемон! Проекта Украйна се проваля, САЩ се оттеглят насигурно отвъд Океана, а слугите им в ЕС които вече са заложили цялата си кариера, богатство и пари на данъкоплатците в Украйна, не могат да спрат!!
53
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борел Мишел и урсула да се махат. Няма да мрем заради тях.
52
5
 
16
 
! Отговори
Това отговаря преди 1 месец
На юридическата дефиниция на кражба!
51
3
 
13
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
Бандитизъм!?:) Да заграбваш чужда собственост. Или територия!?!
50
8
 
22
 
! Отговори
мдааа преди 1 месец
няма законово основание да пипат парите на руснаците....дефакто Русия няма проблеми с европа а военен конфликт с украйна .... всичко останало е измишльотина на европейските политици...ще е КРАЖБА!... интересно ми е утре коя държава би си държала финансовите активи в Европа?...Европа ще загуби ако го направи !
49
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Долу Еврофашизма на ЕК.
48
10
 
4
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 39. Точно този "стожер на славянството" построи в Москва Най-голямата джамия в Европа.Толкова за този "стожер".
47
5
 
9
 
! Отговори
мак преди 1 месец
ес още ли не е ревнал, че русия го заплашва със съдилища. Как смее путин, нали. ес може да краде, за да дава на ко-румпирана украйна без да знае, в чии ръце ща попадне откраднатото, но този, от когото краде има право да отговори подобаващо. Така и стана.