Кулеба: Ключово е да заздравим сигурността в Черно море

Русия е проблемът, защото тя започна войната
15 апр 2024 17:15, Стела Стоянова
76
Кулеба: Ключово е да заздравим сигурността в Черно море
Снимка БГНЕС

Трябва да заздравим сигурността в Черно море, което е ключово за България, Украйна, Турция и Румъния. Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, предаде БГНЕС.

Кулева участва чрез видео връзка във втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Конференцията във Централния военен клуб се организира съвместно от министерствата на външните работи и на отбраната на България и министерствата на външните работи и на отбраната на Украйна, в партньорство с Центъра за отбранителни стратегии (Украйна).

"Всички искаме да видим региона като място на мир, спокойствие и икономическо развитие. За съжаление Русия го вижда като място за война", каза още Кулеба.

"Критично е да поддържаме помощта за Украйна. Само загубата на Русия и връщането на териториалната цялост на Украйна ще гарантира стабилността и мира", добави той.

Дипломатът отново призова партньорите да предоставят допълнителни системи за противовъздушна отбрана.

"Русия е проблемът, защото тя започна войната", подчерта Кулеба.

Той припомни последвалите от инвазията проблеми за целия свят, включително ръста в цените на храните, проблемите за енергийната сигурност и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кулеба ще види Черно море на снимка
42
0
 
16
 
! Отговори
61 преди 1 месец
Мдааа.. От уКРАЙна ще остане само КРАЙ ....
41
0
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Като вземе Вовата Одеса Черно море ще стане най-сигурното море и ще бъде само за туризъм. -----///------ Да, и Боко Тиквата така казваше, но нали знаете, че това отдавна отпадна като вариант...
40
1
 
16
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Я па тоя.
39
1
 
4
 
! Отговори
Кулеба преди 1 месец
До Анонимен/34 "Тоя пак се е назобал порядъчно,те нещата вървят към пълен разпад на Украйна,то говори за някакви си милиарди" - и да се разпадне Украйна, на мен какво ми пука? Важното е милиардите да текат насам. Например Рюте след като излезе в оставка ни дава по два милиарда годишно и парламентът не може да го спре, защото холандия е евроатлантическа демокрация.
38
1
 
15
 
! Отговори
заздравил си на муйо преди 1 месец
Тия очевидно освен да бръщолевят глупости и да слугинстват , дори с живота на сънародниците си , доколкото въобще са народ , за друго не стават
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не, не Русия е проблемът. Проблемът е, че от 1990г. НАТО не спря да се приближава към Русия, а когато решиха да правят от Украйна някаква анти-руска военна база, чашата на търпението на Русия преля. До преди Майдана всичко беше мирно и тихо. Украйна бяха като Беларус, никой не ги знаеше и всички живеехме в мир. После се объркаха нещата и заради прекалено амбициозните планове на НАТО да управляват света сега в Украйна град по град всички ще заприличат на Бахмут, ако не се предадат по-бързо.
36
2
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Въпросът е дали евроатлантическа българия е сред страниte подписали 10 годишни договори за военно подпомагане на Украйна.
35
1
 
13
 
! Отговори
Клоунада преди 1 месец
Не знам кой ми е по-смешен зеления друсалник или този гоева ? Но май този снайперист е по-смешен, а онзи е жалък. А бе краинската клоунада продължава.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя пак се е назобал порядъчно,те нещата вървят към пълен разпад на Украйна,то говори за някакви си милиарди,ПВО,заздравяване и сигурност на Черно море!
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дайте да дадете още някой друг милиард,в замяна на това ние обещаваме да"заздравим сигурността"в Черно море,естествено като обречен на смърт още стотина хиляди прошляци(украинци)
32
1
 
15
 
! Отговори
Хах преди 1 месец
Какво та бърка теб Черно море бре просяк?!
31
2
 
15
 
! Отговори
Дъглас преди 1 месец
Най напред да си заздрави главата за да бе говори тъпотии
30
1
 
14
 
! Отговори
а преди 1 месец
Одеса е руска както и Крим ,а Украйна няма излаз на черно море -факт
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мир ще има когато ви окачат по дърветата украинците,теб и всички останали от наркозависимата киевска хунта а то това време наближава!
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ключовото е да останете без достъп до Черно море и Дунав.
27
1
 
23
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 месец
Като вземе Вовата Одеса Черно море ще стане най-сигурното море и ще бъде само за туризъм.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак искат да откраднат някои друг милиард.Те ли ще пазят Черно море,смях
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига, колко много хора загинаха.Нима някой си мисли, че Русия ще се оттегли. Какво Земята като планета ли да изчезне, Отивайте на преговори, че доста ядосвате
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе наглец,на дневен ред е безусловната капитулация на Украйна,за какво заздравяване и сигурност в Черно море иде реч,явно дрогата съвсем ви е изпила мозъците!