Деца стрелят с автомати в руски училища

Отново провеждат военно обучение
24 май 2024 15:26, Александър Попов
100
Деца стрелят с автомати в руски училища
Снимка: БГНЕС

В руските училища отново се провежда военно обучение след нахлуването на Русия в Украйна, предаде Ройтерс. То стана част от учебната програма за първи път в пост-съветската епоха, след като беше отпаднало от нея.  

В южния град Владикавказ този месец тийнейджъри в камуфлажни униформи се редуваха да стрелят с оръжия и се упражняваха в оказване на първа помощ под наблюдението на инструктори.

"По-лесно е да се стреля с пистолет. А с автомат е по-трудно да се прицелиш", каза 14-годишният Давид, слабичко момче с черна коса и очила. Той смята, че тренировките с огнестрелно оръжие "ще улеснят живота му" в бъдеще.

Военната служба е задължителна за младите мъже в Русия, която води война срещу Украйна вече трета година.

Сергей Меняйло, пенсиониран вицеадмирал, който сега е лидер на руския регион Северна Осетия, спомена конфликта в изказването си пред младежите, като им каза, че обучението ще им помогне "да изпълнят военния си дълг в екип", ако един ден им се наложи да се бият.

В края на 2022 г. Министерството на образованието издаде постановление, с което въведе базово военно обучение в учебната програма като част от предмет, наречен "основи на безопасността на живота". Критиците виждат в това част от нарастващата милитаризация на руското общество от началото на войната.

Борис Кантемиров, местен ръководител на доброволческа организация, която подкрепя въоръжените сили, заяви, че обучението предоставя умения, от които би имал нужда всеки войник.

"Всеки трябва да умее да спасява човешки живот, да борави с оръжие и да е физически здрав", каза той пред Ройтерс на фона на изстрели от полигона./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
5
 
10
 
! Отговори
аха преди 4 месеца
Те и в американските училища също стрелят тийновете. Разликата е, че там стрелят на месо. Всъщност няма лошо "децата" на 14+ да се научат как се борави с оръжие. Не само да се еват, друсат и напиват, както из Запада.
74
6
 
8
 
! Отговори
НИЩО, НЩО.... преди 4 месеца
НЕКА СЕ УЧАТ ДА СТРЕЛЯТ, ЩОТО КАТО ВИДЯТ КАК ДЖУДЖЕТО ГРАБИ И НАСИЛВА, ДА МУ ГО ВЪРНАТ СЪС СЪЩОТО....ХАХАХА....НАЛИ СА "МЪЖЕ."..!!!!?.....
73
10
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 4 месеца
СПОМНЯТЕ ЛИ СИ КАК ФАШИСТИТЕ НА ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ КИЕВ РАЗДАВАШЕ АВТОМАТИ ПО УЛИЦИТЕ НА ГРАДА НА БАБИ И ДЯДОВЦИ , НЕ ВИЖДАЛИ ОРЪЖИЕ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ В СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ !!!
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Важното е във България децата да стрелят в училищата само така ще се отърват от мъките си робски българомски.
71
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Дядя Путин, както някога дедушка Ленин, е най-човечното чудовище в света. От люлката готви милите дечица за пушечно месо и дава на майките им време да свикнат с мисълта, че ще загубят чедата си безвреме заради прищевките на една изтрещяла пенсия.
70
7
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 4 месеца
НАТООООООВЦИ , ПРОЧЕТЕТЕ : ПРОВЕДЕНИ СТРЕЛБИ НА ПОЛИГОН !!! НЕ. В. РУСКИ. УЧИЛИЩА !!!
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като във бе-гетото, нищо различно.
68
2
 
7
 
! Отговори
И при нас да има преди 4 месеца
Повечето от тези, на които би трябвало да разчитаме при евентуална мобилизация не са хващали оръжие. Отдавна се говори за военно обучение в училищата, но засега си оставаме само с приказките.
67
6
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 4 месеца
ГОСПОДИ , КОЛКО ГЛУПОСТИ МОГАТ БЪЛГАРСКИТЕ НАТООООООВЦИ ДА НАПИШАТ ЗА ОБУЧЕНИЕТО ЗА БОРАВЕНЕ С ОРЪЖИЕ В МОГЪЩА РУСИЯ !!!
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
путлерюгенд се готви
65
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И в Щатите стрелят редовно в училищата. На месо.
64
3
 
8
 
! Отговори
Ицо преди 4 месеца
Стига с тази руска мечка. Не сравнявайте животното с човек
63
4
 
11
 
! Отговори
О, ужас, преди 4 месеца
в Русия стреляли!А в америка първо стрелят и ако остане време питат. Милиони имат законно (и незаконно) оръжие. Какви ми ги дрънкате?
62
7
 
5
 
! Отговори
До банко преди 4 месеца
Така се възпитава пушечно место. Патриоти се възпитават с образование и култура.
61
8
 
4
 
! Отговори
Магелан преди 4 месеца
Шок и ужас.Нищо ново под слънцето.На руските мужици просто така им харесва да живеят в мизерия ,немотия и все някой им е виновен и ще ги напада да ги завладява защото нямат територия къде са живеят.Това е просто руската народопсихология.Тази болшевишка и комунистическа идеология от 1917 където Вожда им Ленин им е насади за някакво равенство продължава и ще продължава за вбъдеще.Този народ не е дорасъл да демокрация и така ми харесва да живее в руската *** на мизерията.
60
12
 
10
 
! Отговори
Костадин преди 4 месеца
Секретарка буди Путин посред нощ:- Владимир Владимирович, търсят Ви едни украински военни.- А увряха им главите най-после - мърмори Путин - На кой телефон?- Те са дошли лично, Владимир Владимирович ...
59
1
 
5
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 месеца
До Военно 38 От къде го намери този трофеен Шпагин ?
58
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Военно И после стрелба по цивилни в чужда държава. Рашистки кеф!
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заглавието трябваше да е: В пРосията връщат крепостничеството! И отдолу, всеки е длъжен да се бие за да се пазят на цар путинарко милиардите долари, евраци и имоти по френската Ривиера дадени на законните и незаконните му деца!
56
3
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 4 месеца
ТЕЗИ ДЕЦА НЯМА ДА УЧАСТВАТ В ЕВРОВИЗИЯ !!