Жълт код за ниски температури е обявен за страната

Слънчево и студено ще е днес – до минус 15 градуса
1 мар 2018 08:10, Анисия Иванова
2
Жълт код за ниски температури е обявен за страната
Снимка: НИМХ

Жълт код за ниски температури е обявен за цялата страна, сочи справка в сайта на НИМХ.

Минимални температури навсякъде са между минус 10° и минус 15°, а на места и по-ниски. Студът в Европа вчера взе 47 жертви.

Според прогнозата на НИМХ днес ще преобладава слънчево време. В следобедните часове от запад отново ще се заоблачи и привечер на места в западните райони ще превали сняг. Вятърът ще отслабне , ще е слаб до умерен от запад-югозапад. Сутринта ще е студено, но през деня температурите ще се повишат, максималните ще са между минус 5° и 0°, в крайните югозападни райони до 3°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб до умерен от югозапад. Максималните температури ще са между минус 3° и 1°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се заоблачи над масивите в Западна България. Ще духа до умерен югозападен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин – силен до бурен западен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.
Атмосферното налягане е близко до средното за март, през деня отново ще се понижава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
9
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Обличайте си зимни дрехи а също,,шапки,ръкъвици,шал,зимни обувки ,долно зимно бельо и зимата ще е прекрасна и няма да е страшен студа с неговите -15-20 С .Не ходете с есенни дрешки и обувки -навън е зима .
1
0
 
9
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 6 години
Тази сутрин на 8км от ВТ в 8ч беше -19 ,