Вятърът повреди покрив на училище във Велико Търново

Оценяват щетите от бурята, която се разрази снощи в София
5 дек 2008 10:33,
8
Вятърът повреди покрив на училище във Велико Търново
Снимка: БГНЕС

До 144 км/ч e достигнала скоростта на вятъра между 14.00 и 17.00 часа вчера във Велико Търново, съобщиха днес от Хидрометеорологичната обсерватория в града.

От силния вятър е повреден покривът на СОУ "Вела Благоева", което е наложило децата да бъдат евакуирани от сградата, а районът - обезопасен.

При направения оглед е установено, че са прекъснати крепежни елементи на покривната конструкция, съобщиха от общинската администрация.

Оттам уточниха, че ремонтът на повредения покрив започва днес и учебният процес продължава.

По данни на "Гражданската защита" стихията е повалила дървета на главния път за Русе в района на Преображенския манастир и на изхода от Златарица за Велико Търново, които са отстранени, без да създават опасност за движението.

Днес пожарникари премахват паднал бор и още три дървета, застрашаващи сгради в района на жп-гара "Велико Търново".Започва оценяване на щетите от вчерашната буря в София. Към общините ще бъдат създадени специални работни групи, които ще направят оглед на местата с най-големи поражения и равносметка за необходимите средства за отстраняването им.

Няма пострадали граждани според официалната информация на Гражданска защита.

Бурята, разразила се снощи в столицата, затрудни трафика по основните пътни артерии. На много места в страната ураганният вятър нанесе материални щети.

На летище София силният вятър откърти около 20 кв. м от ламаринената обшивка на козирката на Терминал 2 в 19,10 часа.

Козирката се намира в зоната на пристигащите, от външната страна на летището. Ламаринената обшивка падна на тротоара. Няма пострадали пътници и служители на летището.

Вследствие на проливния дъжд бе наводнено локалното платно на столичния булевард "Цар Борис ІІІ" от района на Руски паметник и "Пирогов" почти до пазар "Красно село", което доведе до задръствания по булеварда.

На входа на София откъм Драгичево опашката от автомобили достигна 2-3 километра. Огромно строително скеле падна в резултат на поройния дъжд от сграда на ъгъла на улиците "Райко Алексиев" и "Димчо Дебелянов".

Щетите продължават да се оценяват.


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 12 години
Айде сега объркаха поредната проста дума,и всеки втори ще си покаже компетентните си забележкиедна забележка е достатъчна,а не 10 коментара едно и също ..
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 12 години
Не дъждът е наводнил локалното, а запушените шахти!Не знам дали скоро съм виждал шахта в която да може да влезе вода...Заспали некадърници!
5
1
 
0
 
! Отговори
Alice преди 12 години
Най-лошото е, че до момента не са го коригирали тоз вЪтър!
4
1
 
0
 
! Отговори
5kov преди 12 години
На баба ви вЪторицата :D
3
1
 
0
 
! Отговори
vde преди 12 години
Какво е това вЪтър?
2
1
 
0
 
! Отговори
N.D. преди 12 години
"Вътърът повреди покрив на училище във Велико Търново"Бах тоя вЪтър .....Хахахахха неграмотни журналисти!
1
1
 
0
 
! Отговори
EVA преди 12 години
Я си оправете грешката!