Мъртви кучета заради отрова в парка на "Лозенец"

Смъртоносната смес открита в тарелки с кайма и риба
3 фев 2014 11:32,
110
Мъртви кучета заради отрова в парка на "Лозенец"
Снимка: Impact Press Group

Масово разхвърляне на отрова в парка на столичния комплекс "Лозенец" отне живота на 8 кучета.

Според жители, живеещи в района до Водната кула, сред жертвите има и домашни любимци, и животни, за които са били полагани специални грижи от хора в квартала. Събрани са и три чувала умрели гълъби.

Намерена е разхвърляна храна с отрова - тарелки с кайма за кучетата и риба за котките.

"Очевидно е била доста скъпа акция", разказаха пред БНТ живеещи в района.

Според Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" разхвърлянето на отрова може да е дело на нов човек в квартала - новодомец или работещ в офис в района.

Работа е на полицията да установи това, подчерта Гечев и добави, че е честа практика униформените да не приемат сигналите за отровени животни.

"Има една много погрешна приоритизация на случаите от гледна точка на последиците, а не от гледна точка на потенциалната опасност", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
2
 
! Отговори
Вещица преди 10 години
Да умреш от отрова е една мъчителна смърт. Трудно ми е да си представя какъв *** трябва да си, за да причиниш такава, дори на животно. Искрено пожелавам на човека сложил отровата да изпита на свой гръб, от първа ръка, какво значи някой да умре чрез отравяне. Някой когото обича, както хората загубили домашните си любимци. Пиша го тук, защото когато кажа нещо, след време то става.
85
3
 
4
 
! Отговори
живот преди 10 години
Истинските мъже защитават живота на невинните,психопатите призовават за мъчения и смърт. YOU TUBE HELP KELLAN LUTZ AND CAST OF HERCULES :THE LEGEND BEGINS "SAVE 500 DOGS..." youtube/watch?v=k9bKt-V924U
84
5
 
12
 
! Отговори
Кучемраз преди 10 години
До КучелюбаНормално ли е в София - европейска столица! - на всеки ъгъл да се въртят ЗЛОБНИ И АГРЕСИВНИ ***, които да се нахвърлят срещу хората??? Не тровя кучетата за удоволствие, а защото са ЗЛОБНИ и ГАДНИ животни.Обичам котките и ги храня, защото няма случай на охапан или одраскан човек от котка, който да не си го е заслужил. Котките не се нахвърлят на хора и като им кажеш "пссст" веднага изчезват.Но за кучетата - само СИН КАМЪК и АНТИФРИЗ. Евтино и много ефективно.
83
8
 
5
 
! Отговори
ти си#1човекомразец преди 10 години
До Кучемразда ти се връща същото което пожелаваш на невинните животни,знае се на психопатите като теб *** психопатията се проявява като мъчат и избиват невинни животни поради съществуващи закони ,които биха те преследвали ако правиш това на хора,гнусна твар да ти се връща това за което подстрекаваш хората .
82
5
 
14
 
! Отговори
Кучемраз преди 10 години
Кучета се тровят с АНТИФРИЗ, етиленгликолът им е сладък и сами си го намират и си лочат, само им го сипете в широка и не много висока кутия, например от русенско варено или подобна от пластмаса.В каймата, кебапчетата и салама за кучета се слага СИН КАМЪК, купува се от селскостопанските аптеки за "пръскане на дръвчета и лозе" ако искат да ви дадат нещо друго - не купувайте, защото кучетата не ядат всичко.Успешен лов на всички, тровете гадовете, за да няма нахапани и пострадали хора!
81
11
 
4
 
! Отговори
Асен преди 10 години
До РистуДано някой ден в аптеката ти объркат лекарствата, та да разбереш как се чувства агонизиращо куче!!!
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Общините да се заемат със случаите на бездомни кучета, защото се опасявам, че примерът е заразителен и много други хора ще направят същото съдейки по коментарите . . . ПОБЪРЗАЙТЕ, ДОКАТО НЕ Е КЪСНО!
79
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес.бг веднага кажете каква е отровата и къде се продава...
78
9
 
4
 
! Отговори
позор преди 10 години
Убийците трябва да се арестуват и накажат,но в държава в която няма грижа за бездомните спътници на човека едва ли правосъдие може да се очаква.Тази снимка е позор за България.
77
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавата нехае срещу псетата ... явно някой богат патриот е подел смела акция. Преди 2 години детенце на 4 години бе нахапано в центъра на София в градинката на НДК.. браво за акцията . . . дано държавата най-накрая се замисли какво трябва да прави.Жалка все пак за домашните любимци ...
76
6
 
22
 
! Отговори
WSE преди 10 години
Трябва:1. Да се заловят и умъртвят хуманно всички улични и отвързани ***, както е по света.2. Да се глобят всички психари, които пречат на акцията. По-агресивните да прекарат 72 часа в ареста.3. Да се чипират всички останали домашниТака няма да има повече новини като тази, а Яворчо Гечев ще започне работа като продавач на семки пред стадиона.
75
10
 
3
 
! Отговори
трольегерен преди 10 години
хахаха, рубеола :D явно за "градския човек" първо поколение е нормално парковете да са осеяни с разлагащи се трупове гърчили се животни с пяна на уста, както е нормално и да бъдат избити сума ти домашни животни. евала "градски", ти си сред бастионите на цивилизацията, благодаря ти! дай направо да избием и гълъбите и врабчетата, че за салмонела чувал ли си? а защо направо не избием и хората, разнасят грипове, полово предавани болести, всякакви гнусотии?
74
11
 
7
 
! Отговори
трольегерен преди 10 години
това да разхвърляш така безразборно отрова на публични места може само да значи, че си някакъв абсолютен ***, който е неспасяемо *** и изобщо не може да прецени евентуалните последствия от действията си. не е много лесно такова същество да се класифицира като "човек", поне не и в съвременния смисъл на думата.
73
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 85Отговор: Не, не е нормално, но е решение, след като организацията, която по принцип трябва да се занимава с ограничаване популацията на уличните кучета, се бара по цял ден и *** кинти за нищо. И нямаше да се стигне до хвърляне на отрова, ако ония хрантутници си вършеха работата.
72
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Намерена е разхвърляна храна с отрова - тарелки с кайма за кучетата и риба за котките."Ей това ухапванията и нападенията от котки зачестиха напоследък. Вероятно се събират на глутници и тероризират всички наоколо... Само фактът, че е отделено "внимание" и на котките подсказва, че това е дело на поредния психопат.
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Maleeeei, ne vi li pisna da vi qdat kucheta? Mai na nqkoi mu e pisnalo, predstavqm si Sofeto sega - studeno, gadno, tamno, qko pesove ot vsqkade, bokluci, hlazgavo, mani, mani...dobre che sam dalech...
70
4
 
5
 
! Отговори
До 85 преди 10 години
Всичко което написахте е така, но не споменахте нормално ли е да се хвърлят отрови в парковете и по улиците? Според вас саморазправата в една страна допустима ли е?
69
11
 
7
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
В градинка където си играят деца и лапотат всякакви работи от земята, да разхвърляш отрова трябва да си рядка диария, с допълнение тропическа.Изобщо психологията на човек дето ги прави тея работи е доста противна
68
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разпръсната отрова + умрели животни е потенциална заплаха за здравето на всички наоколо, това не може да го разбере средностатистическия ***, който аплодира събитието.
67
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако домашното куче е с каишка, както е по закон, собственикът му ще види, че се кани да яде нещо, оставено на земята, нали така?Същото важи и за децата - те слагат в уста всичко - т.е., не само храна, ами каквото падне. Може да е отрова срещу ***, примерно. Или някаква битова химия. Т.е., трябва постоянно да се държат под надзор.