"Ад" в автобуса: Граждани се жалват за малко коли по линия 63

Автобусите от и до Златните мостове се "пръскат по шевовете"
17 ное 2020 14:06,
37
"Ад" в автобуса: Граждани се жалват за малко коли по линия 63
Снимка: Facebook

Съкращаването на курсовете на автобусите до Витоша води до препълнени превозни средства през почивните дни. Това става ясно от публикации на потърпевши граждани във Facebook.

Един от тях определя пътуването си до планината с една дума - Ад.

"Ад - само така може да се определи "пътуването" в 63 към и от Златните мостове, включително и в последния курс - 16:30 часа от спирка Златните мостове към София, втори пореден уикенд - 15 ноември 2020 г.- неделя и три поредни години - 2018,2019,2020", споделя в мрежата Любомир Трифонов.

По думите му въпреки новите автобуси, специално закупени за линия 63, причината да се "пръскат по шевовете" е въвеждането на зимното разписание, при което в 16:30 часа е последният автобус в посока София. Това продължавало вече три години.

"Съкращаването на курсовете от спирка Златните мостове към София до 16:30 часа, съкращава и броя на автобусите на максимум 4 броя. Няма как с четири автобуса по линия 63 до/от Златните мостове и съкратено зимно разписание да се извозят хиляди хора, отправили се към високите части на планината Витоша!", написа още Трифонов в поста си в мрежата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 3 години
И автобус 306 ли са бастисали. Преди 1989 година редовно го ползвах - беше през две минути и пак се пълнеше. За нула време стигах от Младост до Ректората с него. Сега с метрото е поне два пъти по-бавно, а с тролей още по-бавно.
31
0
 
1
 
! Отговори
vlady преди 3 години
До До vladyНямаше кой да чака редкия 306 по Цариградско, преди спирането му беше на интервал около 30 минути срещу 8-10 за ТБ5 , 10-12 за ТБ4 и 13-14 минути за ТБ11 в пик, първите два бяха сравнително редовни и извън пик.
30
0
 
0
 
! Отговори
NoMercy преди 3 години
За Алеко говорех в случая ... е не съм такъв планинар толкова да ходя зимата до долу. Да не казвам , че бяхме с малки деца!
29
0
 
0
 
! Отговори
планинар преди 3 години
То от златните може да се слезе пеша до Княжево или Владая при желание и до Бояна и Драгалевци.
28
0
 
1
 
! Отговори
NoMercy преди 3 години
Това само веднъж направих грешката да се качиме с рейса понеже затвориха за коли точно пътя. Едвам слезнахме после за да вземеме колите и да свалиме останалите. Когато я видя кметицата в този рейс тогава да ми каже не се качвайте с коли .... е то няма с какво друго?! А да не говориме зимата като не може да се качиш в рейса в 16:30 на Черни връх какво правиш?! слизаш пеша ли от горе?!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се качвайте на такива автобуси !! Вътре ковида ви е гарантиран.Аз вървя пеш като видя натрупване или си вземам такси.Пеша вървете по-добре не се качвайте в тия прокажени рейсове
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се вземат мерки и да пуснат още един или два автобуса. Но пак трябва да се пусне по телевизията, че някой да си свърши работата.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
онази женица с очилцата до вратата защо е без маска?
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви промоции бе......вие не сте наред! Животът в София е ОТВРАТИТЕЛЕН! Аз се махнах от там преди 14 години.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Животът в София е по-евтин, има промоции.
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махайте се от тая София бе. Вие сте луди да живеете там при положение че в България има такива хубави планински села и градчета. Чистота и спокойствие. Вие сте се наврели в софийския зверилник, в тоя шум, дишате отровен въздух и си мислите че сте голяма работа.Разберете че животът не е само пари. А и в софия дори и пари няма. Направо не знам какво правите там. Вие сте луди.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До коментар 7Явно не си много умен. Много хора работят нещо, различно от длъжността общак или хипстър-ИТ. Носят ризи, сака, костюми, официално облекло. Дори и колелото ти да има калници, пак ставаш на ггъзз в кишата и мокротията зимно време. Тия ги разправяй на баба си. Която впрочем също едва ли е много активна с колелото на - 20 градуса през зимата. А от Златните до центъра на София със сигурност се стига за 10 минути с колело. Ако си Ланс Армстронг, няма трафик и дупки по улиците. ***.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Vlady то дублажа даже е препоръчителен по време на пандемия, да има все пак някаква дистанция в превозните средства. По Европейските държави масово пуснаха наземен транспорт дублиращ линиите на метрото имено с тази цел.
19
2
 
4
 
! Отговори
:D преди 3 години
Гражданите под мен май не са излизали от Малашевци или Люлин. Стигало се за 10 мин с колело до витоша ;д
18
0
 
4
 
! Отговори
366 преди 3 години
До анонимен 7: Кое му е смешното да се возиш в автобус??? Не всеки има желание и възможност да поддържа и кара автомобил. Не всеки има възможност да се придвижва навсякъде с велосипед или пеша. Има бременни, възрастни, болни хора. Аз например обичам много да ходя пеша и да карам колело, но е абсурд да отида с него на работа. Не върви да карам колело облечена с пола и собувки с висок ток. Нито пък да стоя цял ден плувнала в пот. А ако вали??
17
0
 
3
 
! Отговори
До vlady преди 3 години
306 не обслужваше само Младост. Доста намаляваше и пътниците ползващи тролейте по Цариградско до университета или Орлов мост, от където имаха връзка и с метро.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
vlady, само за протопрезвитери пишеш, да не си някой отец?
15
3
 
2
 
! Отговори
vlady преди 3 години
До АнонименРедкият 306 с панорамна обиколка на Младост 2 и огромен дублаж с ТБ5 беше безмислен, но не трябваше да се разрежда ТБ5.
14
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
По линия73 е същото. За сметка на това 280 например минава на 2-3 минути и е празен, откакто студентите учат достанционно.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общинските съветници заседаващи онлайн не само съкратиха, но и премахнаха доста автобусни линии, което е престъпно по време на пандемия.За Младост, квартал с повече жители от много градове в България премахнаха автобус 306, който го има от началото на изграждането на квартала и увеличиха интервала между превозните средства на тролейбус 5.