Жена подхвърли храна на маймуна в зоопарка и я прати в клиника

От управата на зоологическата градина обмислят глоби
18
Жена подхвърли храна на  маймуна в зоопарка и я прати в клиника
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Маймуна от столичния зоопарк пострада, след като хапна от подхвърлена храна. Жена й е дала нещо като царевични пръчици.

Много от този тип храни, които семействата с деца носят със себе си по време на разходките си в зоологическата градина,  могат да са опасни за животните.

Маймуната от вида капуцин е приела храна от посетителите, след което се е наложило намесата на медиците в зоопарка. От управата на парка подчертават, че е забранено животните да се хранят, тъй като те спазват специален хранителен режим.

„Никой не си дава сметка, че такова деяние е опасно за животните и тяхното здраве. Това е недопустимо поведение. Преди година бърнестата ни мечка Лиъм беше нахранена с нещо, което не е съвместимо с режима му, а това наложи посещението на специализирана клиника”, сподели служител на зоопарка пред Нова тв.

В столичната зоологическа градина са отчели няколко хиляди подобни нарушения в рамките на няколко месеца. Обмисля се и въвеждането на глоба за нарушителите.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: зоопаркмаймунахрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
Румен Илиев преди 3 години
Едни маймуни са хвърлили храна на други маймуни! :D
16
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Една солидна глоба, да помни кога е хранила ***!
15
0
 
12
 
! Отговори
Социално дистанциран преди 3 години
Животните не ядат джънк-фууд тюфлеци!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 11Това слоновете и в дивата природа го правят. Дори и в чужди ровят.Иначе е лесно, забранете вече влизането с храна вътре и това е.Ако някой извади дори пакетче семки - глоба и вън. Ако някой предпочита семките пред зоопарка, значи не е за там.Освен това децата под 3г. няма да помнят почти нищо от зоопарка, а тези от 3 нагоре, не им пречи час/час и нещо без солети, чипсове и т.н.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това столичното по никакъв начин не можеш да го сравниш с който и да е зоопарк по света. Това не е зоопарк, бе, туй си е кочччина.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До mgsКогато преди време посетител е утрепал един слон като му хвърлил хляб с пирони, си е било съвсем умишлено, а не глупост! Наистина има хора, които просто искат да навредят. И никога не се знае кой с какви намерения хвърля храна на животните.
11
1
 
7
 
! Отговори
mgs преди 3 години
До Елеметарно УотсънРазбирам че имаш план да изпълняваш за плюене на EС, ама недей. Няма политика в тая случка има хорска глупост и ниска култура.
10
16
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!!ТОЛКОВА СА ГЛАДНИ ЖИВОТНИТЕ В СТОЛИЧНИЯ ЗООПАРК , ЧЕ СЛОНА СИ БЪРКАШЕ ОТЗАД И ГО ЯДЕШЕ ОТ ГЛАД :DКАПУЦИНА СИГУРНО ОТ ДЕН НЕ Е ВИЖДАЛ ХРАНА И Е ПРЕЯЛ ОТ МАЛКО ЗРЪНЧО И МУ Е СТАНАЛО ТЕЖКО НА СТОМАХА ОТ ПРЕЯЖДАНЕ!
9
6
 
9
 
! Отговори
Елеметарно Уотсън преди 3 години
Е-тата в храната не са били евро сартифицирани за маймуни и я е заболяло коремчето.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До5Много си ограничен и праволинеен, с една дума - скучен.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия животни толкова царевични пръчици и солети са изяли и нищо им няма, така че най-вероятно 4 е прав. Кой знае какво й е хвърлено... Но пък точно заради хора, които биха подхвърлили нещо отровно е по-добре никой от посетителите да не дава храна на животните, за да може да се контролира по-лесно.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Аз не съм чувал някъде да са ваксинирали някой насила. Примерът ти не е удачен.
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Обмисля се и въвеждането на глоба за нарушителите" Защо сега ще обмислят??? Трябвало е отдавна да има глоби и то сериозни за да се възпират тъпанарите и вредителите!
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Признак на много ниска култура е да храниш животните в зооградината. А това, да държиш животни в зоологическа градина е съизмеримо само с насилствената ваксинация при определен вид на хомосапиенс - човеците!!!
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив искала е да я отрови.Не в възможно да умре от едно парченце чипс.Има такива хора просто за зли и лоши все гледат нещо лошо да направят и после тичат с радостна усмивка-адска радост.
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъпитe хора са навсякъде.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главан докато не научи жи'отните да смучат рИкия, нимой съ запре.