Местят МОЧА в музея на социзкуството или на друг терен

Все още не е ясно колко ще струва преместването на монумента
233
Местят МОЧА в музея на социзкуството или на друг терен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова очаква, че утре СОС ще вземе решение, с което да й възложи да поиска от областния управител Паметникът на Съветската армия да бъде преместен от Княжеската градина в Музея за изкуството от периода на социализма към Националната галерия или да се намери друг държавен терен.

Дотогава трябва да бъде организирано монтирането на информационна табела, продължава и процедурата по премахване на надписа върху плочата.

Още по темата

Фандъкова призна, че все още не е ясно колко ще струва преместването на монумента.

„Това е политическото решение на политическия орган - Столичният общински съвет, оттук нататък следват много процедури“, допълни Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Кметът припомни също, че доклад във връзка с Паметника на Съветската армия е имало още преди две години, направени са доста стъпки към собственика в лицето на държавата и към Министерството на културата. така че решението, което ще бъде взето утре, не е толкова лесно. Фандъкова припомни, че старото решение е минало през съда, тогава се е предполагало, че паметникът е собственост на Столичната община, но съдът се е произнесъл, че собственик е държавата. Има доста процедури и пречки, както и е нужна ясна воля, която в момента СОС демонстрира, изтъкна кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: музейФандъковаМОЧА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 96 Повтори това което казах, но за да звучиш "авторитетно" добави това, което се ПОДРАЗБИРА от това, което съм написал след това - че става дума за законово регулрано административно решение. С други думи, начинаещ си.
90
7
 
6
 
! Отговори
Дъвка за идиоти преди 1 година
Паметникът ще пребъде на мястото си..Независимо от решението на СОС..Обзалагам се на една щайга кока-кола
89
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много ясно, че трябва да го преместят, това е позорен паметник на завладяването на България от русия!
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 9 март от 10 часа пред паметника
87
6
 
8
 
! Отговори
До 95 от Народа преди 1 година
На ръце ще я носим Фандъкова! Браво!
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"нелигитимен" = "нямащ право"Въх, че познавач се извъди..Нелегитемен означава нямащ законно право, демек незаконосъобразен ,сладурче, а не нямаш право..Цялата ви експертиза ви такава на евроатлантиците..Пълен въздух и кал в ушите..
85
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фандаква ще бъде растреляна от народа.
84
7
 
6
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Проклети да сте предатели. Ще си платите с божият гняв. Ще дойде и вашият ред..
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно ще бъде. Те едни тротоари и улици не могат да оправят, паветата за 17 милиона вече отиват към орлов мост, а там ли какво ще се случи.Пък и все казват, че парите са кът, та това упражнение, колко ли ще излезе? Освен ако не дадат терена на някой техен човек я за МОЛ, я за някое хотелче не виждам как ще се справят.
82
10
 
6
 
! Отговори
Радньо преди 1 година
Може да го подарят на Костя Копейкин да го сложи в двора на къщата, дето е купи с парите от субсидията. Кво толкова, той и пари е събрал покрай политиката, така че всичко за негова сметка. Там с останалите yшaнku от възраждане може да си правят някакви мероприятия по възхвала на всичко съветско. Хайде Костя не се чуди много, ами отивай в общинския съвет да го вземеш.
81
8
 
8
 
! Отговори
Olåf преди 1 година
Еее, Фандъкова,защо в края на мандата си направи най-смисленото нещо за всичките си мандатите?Това,което направи сега те издига в моите очи.И изтрива всичко негативното,което надроби за три мандата.Ако за всички годините назад беше действала така,София щеше да надминава Осло и Виена.Този *** на комунистите трябваше да се изрине преди много години.Браво! Поздрави,че една комунистическа грозотия ще бъде изрината.
80
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен (75)Направо да си го събират *** с'доморашите, начело със за-мутрата-фаната, и да си го курдисат в двора на пацула (пасола), до нужника (така необходим на с'доморашите да се чувстват кат' в с'домораша) :).
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пари трябват, специалисти трябват, бачкатори трябват. Не знам как ще стане на практика тази работа. Трудно ще е дори ако се включат като общаци общинските съветници и стотината умнокрасиви ***-протестъри
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 84 "нелигитимен" = "нямащ право". СОС има право да вземе такова решение да се направи искане за премахване, и те това са направили.
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голям шанс за махане на паметника имаше през 1992 г. Тогава пак София взе такова решение, но правителството на Любен Беров макар и с устна заповед не даде. От тогава имаше още няколко опита. Последно съдът се произнесе че паметникът е ДЪРЖАВНА собственост. Днес премахването на този паметник с решение на общинския съвет на град София е НЕВЪЗМОЖНО.
76
6
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Доживяхме,сега ако и във всички градове и села ги махнат, а на тяхно място да се направят паметници на българските царе, ханове, герой ще е направо прекрасно!
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямаш представа какво значи думичката "нелегитимен".Ми осветли ме, та да разбера
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 79 Нямаш представа какво значи думичката "нелегитимен".
73
0
 
1
 
! Отговори
в памет на СОС преди 1 година
Пирати, просяци, крадци ... Ний нивга няма да умрем!
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 57 Чети повече. В България има учудващо висок процент хора, чийто геном е съчетание от арийски и хиперборейски ген. Дори в Норвегия няма толкова. Ако те интересува, потърси си материали, има и в мрежата.