Дерменджиев: Отменянето на мача с Унгария беше най-доброто решение

Здравето е по-важно от всичко, заяви националният селекционер
19 мар 2020 12:24, Красимир Ангелов
0
Дерменджиев: Отменянето на мача с Унгария беше най-доброто решение
Снимка: БГНЕС

Българският национален селекционер Георги Дерменджиев сподели пред "Диема" своята гледна точка във връзка с редица теми, сред които решенията на УЕФА за Евро 2020 и баража с Унгария и сложната обстановка във връзка с пандемията от коронавирус.

Дерменджиев потвърди, че Ивелин Попов е отказал предложение да се върне в националния ни отбор, но все пак отдаде чест на бившия ни капитан за всички негови успехи по време на кариерата му с екипа на "трикольорите".

"Според мен отменянето на баража беше най-адекватното решение, което можеше да се предприеме. Ние трябва да се съобразим с цялостната обстановка. За момента ще трябва да играем в началото на юни, но ще трябва да се надяваме всичко да мине добре и да започнат отново клубните шампионати", започна селекционерът на България.

"На този етап е по-важно да се спре вирусът. Играчите имат достатъчно воля и достатъчно добри треньори, които ще ги вкарат отново в добра форма. Гледаме как ще се развият темите във връзка със здравето на народа. Оттам нататък ще се нагласяме към обстоятелствата", посочи специалистът и продължи:

"Най-важно е здравето на нацията. Както ни позволи времето, така ще работим. Като планиране ще се нагласяме спрямо обстановката. Ще наблюдаваме повторно играчите и ще бъдат извикани най-добрите".

Какво още каза Георги Дерменджиев четете в Gol.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации