Варненски синоптици молят бизнеса за пари, за да правят прогнози

Иначе щяло да има пропуски в работата на морските станции
12 авг 2010 14:21,
39
Варненски синоптици молят бизнеса за пари, за да правят прогнози
Снимка: БГНЕС

Заради липсата на достатъчно средства в близко бъдеще ще се получат пропуски в работата на морските метеорологични станции.

Това съобщи началникът на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология във Варна Радослава Манярова.

Още по темата

По думите й работното време на персонала е намалено с 25 процента и не може да се обезпечи денонощната дейност на станциите.

Това може да доведе до липса на навременна информация за предстоящо влошаване на времето и евентуални бури в западната част на Черно море, посочи Манярова.

Тя призова морския бизнес и институциите да осигурят средства, за да бъде обезпечена денонощната работа на станциите. Според нея за целта са необходими по 6000 лева месечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Метеоролози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
3
 
! Отговори
ПАДНАЛ АНГЕЛ преди 13 години
СЯКАШ ЧЕ ВЯРВАМ В ПРОГНОЗИТЕ
35
1
 
7
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Тези прогнози , защо не ги продават на радиото , телевизията , БМФ , ....Ето ти пари ! Не е нужно да се проси !
34
2
 
3
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Симо Дянков в Световната Банка е отговарял са банановите републики ! Е това правителство с бързи темпове ни превръща в бананова република, време е и ББ да започне да сади бананави палми и да реже ленти....
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахахах, парите дето БОЖО ди намерил и писа за е трябвало да ги дадат преди половин година всъщност, ама чак сега ги намерили. Хахахаахаха такава е истината.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Споко, комбинативни са, повярвай. Или поне ще повярваш зимъска при бурите. Е не ти де, ами ония с парите. А от такива като теб, само мрънкяне и стеняне ще се чува.
31
3
 
4
 
! Отговори
БДЖ2 преди 13 години
Ако искат могат да се обърнат към Борисов да вземе и за тях заем от Световната Банка, но после те ще си го връщат сами. Никой не им е виновен, че не са комбинативни. А народа не е длъжен да плаща за некъдърността и некопетентността на всички назначени държавни служители и пропуснатите ползи от това.
30
2
 
2
 
! Отговори
Метео преди 13 години
И за тези няма интернет.
29
1
 
8
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Държавата натиска бизнеса даси плаща данъците в срок иначе пускат секирата.... запорират сметки и т.н. А не е ясно къде всъщност отиват парите им, щом и за прогнози за времето няма пари... В дни на криза държавата се държи като мащеха не само с данъкоплатците, а и с структурите си.
28
1
 
2
 
! Отговори
Свежа мисъл преди 13 години
То аз TVновини гледам само заради времето и като пунсат реклами преди и след "времето" правя цък с дистационното. Обаче си мисля: от реклами за пържен хляб, тоал.х-я ,дето ги има на всяко кьоше, и кво ли не печелят всички, а времето дето само те от Времето си го знаят,защо го казват безплатно. Що пари могат да направят! Да платят на някой да ги оправи, стига са ревали.
27
5
 
7
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Както винаги морсите *** търсят аванта! Селендурко драги като спрат да дават данни от морка метеорологична служба ще видиш как ще ти секнат изведнаж безплатните прогнози от упоменатия ти линк. Същите муфтаджии печелят от реклама за сметка на НИМХ-то.Е тогава се питам какви екстраполации ще правиш бъркайки в носа си?!
26
4
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Да закрием държавата - а животното Мухобойко и кретенът Дянков - на опашката за безработни... ама никой няма да ги наеме, защото и за боклукчии не стават.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахахаааа,това ми прилича на рева на оперните и филхармоничните формации!Явно сме много мизерни и не можем да си позволим нищо като хората!На наш"те богаташи не им трябват култури разни и метеоролози-дай им цицорестите простакеси и сръбска скара....
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА ДОБАВЯ ЧЕ И ТУРЦИТЕ ИМАТ И ТО НЯКОЛКО ДАЖЕ СПЪТНИКА. А виж Сърбия няма, Македония няма, Косово и Босна също.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигурно.Преди много години когато прокарваха проводите за кулата на Витоша австрийците поискаха детайлни карти на местността. Нашите им отказаха защото били секретни поради военни съображения. Ония казаха добре, но допълнително за това, че няма планове поискаха още $ 50 000. Нашите подписаха споразумение и платиха. После дойдоха специалистите им с карти. От къде? Хилейки се обясниха, че са платили $ 20 000 на НАСА да им ги снима от сателит.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има да, изобщо има много безплатни работи на тоя свят. Безплатен софтуер също има, ама не става за работа. Иначе си прав. Ако ходиш за рапани само такъв сайт е просто идеален.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЪЛГАРСКИТЕ БАРОВЦИ СА СЕ НАУЧИЛИ ОЩЕ ОТ СОЦА НА ДЪРЖАВНО, А ПОСЛЕ ДЕМОКРАЦИЯТА ГИ НАУЧИ ЧЕ МОГАТ ДА СИ ПРАВЯТ КВОТО ИМ Е КЕФ. АМА СВЪРШИ ТАЯ. КОЙТО ИСКА ЩЕ ПЛАЩА. АМА БАН БИЛ КРИВ?! ДОБРЕ БЕ, КУПУВАЙТЕ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ, КАТО ВИ Е ПО-СГОДНО. АКО ИСКАТЕ ОТ ЕС, ОТ ЯПОНИЯ, ОТ РУСИЯ, ИНДИЯ, КИТАЙ, БРАЗИЛИЯ. ВСИЧКИ ИМАТ МЕТЕОСПЪТНИЦИ И ПРОДАВАТ ИНФО. А НИЕ НЕМАМЕ, ЩОТО НЕ БИЛ НУЖЕН. Е КАТО Е ТАКА - ХАХАХАХАХААХАХААААА
20
7
 
6
 
! Отговори
morski преди 13 години
Не че нещо, но има безплатни морски прогнози в интернет, модели на вълението и вятъра в Черно море, които работят доста надеждно и няма да спрат въпреки липсата на пари в БАН. Ето един от тях, който ползвам по работаредовно от 3-4 години и е 'познал' всички бури и вълнения в този период
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всъщност от НИМХ не молят никого, те само обясняват какво ще стане. Макар че тое ясно. Първо т.нар. бизнесмени ще се направят на глухи и ***, ама след една две бури ще дадат пари, нема къде да идат просто. Иде зима, а зимата в открито море като стане буря и става много страшно.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРАВ СИ БОЖИДАРЕЕЕ!!!
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не бе Божидар ще прави магии да слънце с кокалите на Кръстителя. А екипажите ще са кръстят преди плаване, па кой оцелее. Като едно време хахахаахааааа