Близо 100 полицаи протестираха срещу присъдите по "Чората"

Служителите на реда в Благоевград поискаха свобода за осъдените си колеги
Обновена: 16 ное 2010 16:21 | 16 ное 2010 16:21,
108
Близо 100 полицаи протестираха срещу присъдите по "Чората"
Снимка: БГНЕС

Близо сто служители на реда се събраха на мълчалив протест в подкрепа на осъдените си колеги по делото “Чората” по обед в Благоевград.

Протестът продължи около час пред сградата на полицията в областния център, като към него се присъединиха и осъдените петима полицаи.  

Присъстващите изразиха своя протест срещу постановените присъди от Военноапелативния съд на бившите антимафиоти Мирослав Писов, Борис Механджийски, Иво Иванов, Георги Калинков и Янко Граховски, които първоначално получиха присъди по 16-18 години затвор.

В края на миналата седмица Военноапелативният съд постанови намаляване на наказанията съответно на 8 и 9 години затвор. 

По време на протеста осъдените полицаи разпространиха и открито писмо до МВР и до българските граждани.

В него те посочват, че по време на операцията, в която почина Ангел Димитров – Чората, са изпълнявали заповед на Главната прокуратура и на МВР.

Те твърдят, че аутопсията е установила, че смъртта му е настъпила в резултат на остра сърдечносъдова и дихателна недостатъчност – кардиогенен шок.

Последната надежда за полицаите е Върховният касационен съд.  Присъдите могат да бъдат обжалвани в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
Убиват на улицата без съд и присъда! УБИИЦИ !!! И протестират,защото кураж им дават мин.-председателя и мин.на вътр.работи.И двамата-с имоти и банки, получени незнайно как в последните години.Полицаите получават почти ДВА пъти над средната пенсия за страната.Не плащат и лев-осигурява ги държавата.Пенсионират се 13 години по-рано-средно на 50 години. През 2010 г.93 000 души вземат ранни пенсии по различни специални закони
38
1
 
2
 
! Отговори
? преди 13 години
А колко събаряха частни къщи,не става въпрос за ***!Тези платени *** срама нямат ли се питам?!.......тези пищят от глад!Бий и мачкай бе,шефа така нареди.НИе не сме философи,ние сме еничери!!!
37
7
 
3
 
! Отговори
ченге преди 13 години
пумяри ,тези които плят без да знаят ,измиха си ръцете с тях и вече не са и в мвр тези които бяха отговорни , а за чората не ми говорете *** ПЪЛЕН колко майки е разплакал и за съд и права не ми говорете вижда се къде са галеви ,маргини и тем подобни чоровци , кой бе ,кой от вас тук къде сте писали е познавал чората та сте се събрали на чужди гробища да плачете ??? зящото аз го познавах и кътните зъби му знам , и не ми е жал за него даже хич ,и за такива като него не ми е жал , виж за вас да
36
10
 
5
 
! Отговори
Изумен преди 13 години
Солидарна съм с този протест, нлепо е полицаите да плащат такава висока цена, за случайната смърт на един наркоман, всеизвестен със золумте си не само в Благоевград, но и в целия окръг.
35
1
 
4
 
! Отговори
FDL преди 13 години
Не знам но ако наистина влязат в затвора бял ден няма да видят.
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е за това ще ни казват не България ,а ***.Хората призвани да следят и контролират спазването на законите да протестират против решение на българския съд и то на втора инстанция.Вярно,че до сега осъден полицай нямаше ,без значение какво е извършил но всяко нещо си има край, като събарянето на незаконните строежи.
33
12
 
9
 
! Отговори
старец преди 13 години
Умишлени убийци! Убиха го нарочно да не ги издаде!Прокуратурата да обжалва, защото ако ги оправдаят ще продължат да убиват!
32
2
 
1
 
! Отговори
VE4NIQ преди 13 години
KAKAV SI TI BE DUXA4
31
11
 
12
 
! Отговори
другарче преди 13 години
Както каза днес едно приятелче, полцайчетата са нереализирани престъпници в милата ни родина. Така че затвор за тях.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е тоя съд на 8 г а другия ще са на по 1 година,провосъдието ни е на шест.
29
11
 
12
 
! Отговори
jkhk преди 13 години
Очите на Темида затова са вързани, защото всички носят отговорност за сторено престъпление еднакво. Няма значение дали е престъпник или не, отнет е насила човешки живот. А това, че е отнет от представители на реда и сигурността го прави още по-тежко. Справедливостта в този случай изисква затвор и толкова. Стига покровителство за полицаите престъпници.
28
8
 
11
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Човек е невинен до доказване на противното- това го знаят и децата, нали? Не бива този, който притежава законовата власт да я надвишава; според мен за да стане фаталната грешка и Чората да умре е платено отдавна на тези хора тук, както и обещано, че ще ги измъкнат. Ама това не прибавя вярата на народа в полицията, защото никога не се знае какво може да се случи с теб- например и да заминеш един ден от ръцете на такива като тези тук без съд и следствие.
27
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...като към него се присъединиха и осъдените петима полицаи. "Е как става така с потвърдени осъдителни присъди на две инстанции да са на свобода тези?!?!?!?! Има ли го някъде по света това?!?!!
26
9
 
16
 
! Отговори
in memoriam преди 13 години
Чората беше убит! Че беше *** - беше, но беше убит!!ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧОВЕК, ДОСТОЕН ДА КАЖЕ ИСТИНАТА БЕ ПОДЛОЖЕН НА НАТИСК И СЕ САМОУБИ!!ПРОФ. СТОЙЧО РАДАНОВ!! - ЕДИН ДОСТОЕН УЧЕН!!!
25
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
полицаи бранят други полицаи убили човек на улицата като куче от шутове и тукати. Несебърлии правят барикади да си бранят незаконните постройки. Много българи не искат забрана на пушенето на обществени места. На какво отгоре искаме да си киприм с титлата "европейци" ??? Та ние по мантлитет сме по зле и от талибаните в Афганистан-талибаните поне изповядват някакви човешки ценности.
24
4
 
9
 
! Отговори
A.C.A.B. преди 13 години
Дa, но най-вече протестират защото нарко-далаверата им изсъхва сега като затварят хората най-близо до извора...
23
8
 
15
 
! Отговори
Red шапчица преди 13 години
Това ли са `барети` ?! Оле майко. Тези могат да `баретстват` само ако някой е завързан. Всъщност ... май точно така се е случило. Завързан с ръцете на гърба, а `баретите` ритат ли ритат. Виж, пред някоя мутра тихо ще се наакват от страх ...
22
9
 
17
 
! Отговори
росен преди 13 години
Тези 100 полицаи явно все още не разбраха че става въпрос за УБИИСТВО което във всички държави се наказва по закон и няма закон който да оправдае УБИИЦИ Само нашите полицаи мислят и действат така сякаш за тях закона не важи Когато убият полицай е трагедия Когато полицаи убият гражданин е нормално
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да, щото полицаите вървят и се чудят кой да пребият ей тъй, без причина иначе благодаря за пожеланието :) да ти се връша х6
20
3
 
6
 
! Отговори
MYTPA преди 13 години
То на снимката май само Боко и Цеца липсват...