Близо 100 полицаи протестираха срещу присъдите по "Чората"

Служителите на реда в Благоевград поискаха свобода за осъдените си колеги
Обновена: 16 ное 2010 16:21 | 16 ное 2010 16:21,
108
Близо 100 полицаи протестираха срещу присъдите по "Чората"
Снимка: БГНЕС

Близо сто служители на реда се събраха на мълчалив протест в подкрепа на осъдените си колеги по делото “Чората” по обед в Благоевград.

Протестът продължи около час пред сградата на полицията в областния център, като към него се присъединиха и осъдените петима полицаи.  

Присъстващите изразиха своя протест срещу постановените присъди от Военноапелативния съд на бившите антимафиоти Мирослав Писов, Борис Механджийски, Иво Иванов, Георги Калинков и Янко Граховски, които първоначално получиха присъди по 16-18 години затвор.

В края на миналата седмица Военноапелативният съд постанови намаляване на наказанията съответно на 8 и 9 години затвор. 

По време на протеста осъдените полицаи разпространиха и открито писмо до МВР и до българските граждани.

В него те посочват, че по време на операцията, в която почина Ангел Димитров – Чората, са изпълнявали заповед на Главната прокуратура и на МВР.

Те твърдят, че аутопсията е установила, че смъртта му е настъпила в резултат на остра сърдечносъдова и дихателна недостатъчност – кардиогенен шок.

Последната надежда за полицаите е Върховният касационен съд.  Присъдите могат да бъдат обжалвани в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
12
 
! Отговори
Шаман преди 13 години
Силно ти желая, нискочел *** с фуражка, да те пребие до смърт. Обещавам след това да подкрепя полицая с идеята, че ти си ***. Нищо, че не те познавам.
18
6
 
12
 
! Отговори
... преди 13 години
Bижте на снимката наредени типичните физиономии на мутренския преход. Лицето на България пред Европа
17
1
 
2
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Добре де извинявам се за правописната грешка ПОЛИЦАИ , но мнението си ми е същото. И много бързо ме оприличи на ***. Ти сигурно пишеш много правилно във форумите. *** , това трябва да съм го написал правилно, това е моето мнение за теб.
16
15
 
15
 
! Отговори
рамщайн преди 13 години
какво цъкате минуси всички ? големи радетели за справедливост се извъдихте! Или може би трябваше Чората да го влачат по съдилищата 10 години, да се пръснат хиляди държавни левове и накрая тоя *** да мине с условна ? Всички *** в моргата без много много обяснения
15
7
 
20
 
! Отговори
RED STAR преди 13 години
Mутри подкрепят други мутри.Скапана мутро-милиционерска държава м cмешна мутро-милиционерска власт.
14
7
 
7
 
! Отговори
Лелеее преди 13 години
Тоя в средата как се е облещил. Все едно току що е открил, че зад него е застанал Евгени Минчев. А на другите пък би трябвало да им дадат по 10 години само заради физиономиите. Егати крими-изгледа дето имат.
13
11
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Чета от доста време за тази `Чора`. Та да запитам - колко от пишещите го познават лично, та казват че е *** ? Според документите този човек никога не е бил осъждан. А дали някой е престъпник все пак казва съда, а не полуграмотен полицай.
12
6
 
18
 
! Отговори
ъ преди 13 години
И накрая милиционерите убийци ще бъдат пуснати на свобода и въстановени на работа, за да могат отново да се грижат за успеха на нарко бизнеса в града, и да прибират своя процент от тази работа.
11
4
 
6
 
! Отговори
re преди 13 години
"Тези полицаЙ"Млъкни неграмотнико! Не цапай езика ни с простотията си!
10
4
 
12
 
! Отговори
YAKUDZATA преди 13 години
До 4. А пък ако бяхме нормална държава за тия тумбаци дето са се изтъпанили отпред на снимката знаеш ли какво щеше да се чуе, че ще лежат по двайсет години в затвора най малко.Дано и на теб ти скачат тия всичките на ребрата па ще те питам после какво ще ми говориш ако въоще можеш разбира се.
9
2
 
10
 
! Отговори
Спокоен преди 13 години
Не така драги. В целия законов свят, в момента в който обездвижиш човек, поемаш пълната отговорност за неговото здраве и живот. Като са `барети` какво ?! Нещо богопомазани ли са ? Имат правото да отнемат живот ли ? На какво основание ??? Само преди седмици в Гърция, двама полицая застреляли момче получиха доживотни присъди без право на замяна. Единственото възможно справедливо наказание.
8
11
 
18
 
! Отговори
vaya con dios преди 13 години
и да са го претрепали Чората - голяма работа ! един *** по-малко браво на полицаите
7
8
 
8
 
! Отговори
Любопитко преди 13 години
Пак в сферата на любопитството - дали има друг прецедент, в който осъден за УМИШЛЕНО убийство е постановено да се радва на чудесния живот на свобода, докато си обжалва, протестира и т.н.
6
10
 
18
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Тези полицай сега трябва да станат мутри , само така ще са на свобода. То е ясно че като си мутра , рекетьор , наркопласьор не те съдят , но ако си полицай изпълняващ служебните си задължения то тогава съда се активизира и раздава присъди. Тези хора са барети а не тайландски масажистки , знаят да бият , а онзи като са дошли да го арестуват да не е оказвал съпротива.
5
10
 
6
 
! Отговори
kuca darjava преди 13 години
glavna prokuratura i mvr ne sa vi pratili da ubivate.tova 4e se vjivqvate v rolqta na mutri ne vi opravdava.mqstoto vi e v zatvora!!!
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За Чората изобщо нямаше да се говори, ако неговия вуйчо, лелинчо, калеко, свако, или н`ам к`ъв не беше депесарски лидер в регионаАйде стига!
3
3
 
3
 
! Отговори
Подсладител преди 13 години
Защото осъдените имат присъда, която постановява кога и как започва да тече изпълнението...и няма никакво значение дали си *** или си полицай....
2
5
 
13
 
! Отговори
До Любопитко преди 13 години
Ти нещо не си наред!!!!
1
24
 
16
 
! Отговори
Любопитко преди 13 години
Любопитно, а защо петимата ОСЪДЕНИ не са в затвора, където им е мястото ? А от там да си обжалват.В този ред на мисли, колко ли протестиращи могат да съберат осъдените от *** етнос ? Очевидно хиляди.И логично следва въпроса, а по какво всъщност се различава българския полицай от *** ? Очевидно не е по манталитет. Дали не е само по фуражката ?