Близо 100 полицаи протестираха срещу присъдите по "Чората"

Служителите на реда в Благоевград поискаха свобода за осъдените си колеги
Обновена: 16 ное 2010 16:21 | 16 ное 2010 16:21,
108
Близо 100 полицаи протестираха срещу присъдите по "Чората"
Снимка: БГНЕС

Близо сто служители на реда се събраха на мълчалив протест в подкрепа на осъдените си колеги по делото “Чората” по обед в Благоевград.

Протестът продължи около час пред сградата на полицията в областния център, като към него се присъединиха и осъдените петима полицаи.  

Присъстващите изразиха своя протест срещу постановените присъди от Военноапелативния съд на бившите антимафиоти Мирослав Писов, Борис Механджийски, Иво Иванов, Георги Калинков и Янко Граховски, които първоначално получиха присъди по 16-18 години затвор.

В края на миналата седмица Военноапелативният съд постанови намаляване на наказанията съответно на 8 и 9 години затвор. 

По време на протеста осъдените полицаи разпространиха и открито писмо до МВР и до българските граждани.

В него те посочват, че по време на операцията, в която почина Ангел Димитров – Чората, са изпълнявали заповед на Главната прокуратура и на МВР.

Те твърдят, че аутопсията е установила, че смъртта му е настъпила в резултат на остра сърдечносъдова и дихателна недостатъчност – кардиогенен шок.

Последната надежда за полицаите е Върховният касационен съд.  Присъдите могат да бъдат обжалвани в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
5
 
! Отговори
до росен / ченге преди 13 години
пишеш ,,вътре има имена на много ченгета ,,,, ТИ видял ли си го та пишеш в прав текст се едно си очевидец , ако ДА - то те чака изненада , да не мрънкаш после ,защото това прословуто тефтерче още се търси и ти бая ще попишеш , не се шегувам А и така ще излезе истината и за парите от наркотици и проституция на вашия праведник ГЕЛЕ - ЧОРАТА
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И 1 000 000 да назначат ще е същата работа...
57
4
 
5
 
! Отговори
8791 преди 13 години
1.Не сме ние с най-много полицаи на глава от населението-провери в интернет.2.Щат от 60 000 не означава,че той е ПОПЪЛНЕН.3.С полицейски функции са около 30-32 000.4.В България има много малки и разпокъсани населени места,чието обслужване както и да го правиш,няма как да е ефективно.5.Големия брой ***-основната част от кримиконтингента.И още много.Ясно е,че не сме като в Скандинавието,но за момента това е положението.Какъвто народа,такава и държавата.Ако бяхме всички ок,щяхме да сме Щатите
56
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Солидарна била, случайна смърт, хахахахаха!!! Никак не е случайна и като им гледам физиономийките не са го направили да опазят децата от наркотиците ами за уреждане на лични сметки...
55
5
 
5
 
! Отговори
Доказателстово преди 13 години
*** некадърен, доказателството е представено пред съда и той е издал твърде меките присъди. Не може всяко прасе да ***, щом усеща че трябва да си плаща за свинщините.Всичките ушеви прасета сте еднакви. Голяма работа пред косматите си жено, но жално квичащи пред съда.
54
1
 
1
 
! Отговори
USA-та преди 13 години
Знаеш ли, че Юта, голяма част от хората дори не си заключват вратите. Единствено в Солт-Лейк Сити има от време на време по някоя кражба.
53
3
 
5
 
! Отговори
до росен / ченге преди 13 години
какво тефтерче бе човек , къде е въпросното и ако е имало данни в него за това което пишеш смяташ ли че Геле беше толкова *** да не ги копира и покрие и даде на брат си или баща му райчо , ти познаваш ли въобще тези хора или пишеш само това което си чул и прочел за тях , ЧОРАТА си беше *** и в БЛАГОЕВГРАД хората си отдъхнаха от него , даже някои и празнуваха //
52
1
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Има един /доста нелеп/ израз - престъпност в границите на поносимото. Познай дали ние, с най голям брой полицаи на глава от населението в белия свят, сме в тази граница.
51
4
 
4
 
! Отговори
преди 13 години
Ами така е в затвора ште лежат полицаи а навън бандитите . Прокуратурата как не можа дави отпадне обвинението. Много сте добри БРЯ БРЯ
50
0
 
3
 
! Отговори
8791 преди 13 години
А къде е този земен рай където няма кражби,блиндирани врати,решетки?Моля те,сподели и още утре емигрирам там!
49
3
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Въобще не можеш да ме стреснеш лигльо. Българските полицаи сте силни само пред вързан. Пред всеки друг се нааквате от страх.
48
3
 
7
 
! Отговори
Доказателството преди 13 години
А вие ушеви, какви доказателства имахте, че Чората е наркопласьор , та го убихте ? И ако сте имали, защо не го заведохте жив пред съда, а ?
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А аз предлагам да утрепем най-голямата *** на Родината-ТЕБ!Тогава наистина света ще стане розов.
46
4
 
1
 
! Отговори
до гражданин преди 13 години
финансистче ли си или *** май си ти ,продължавай така и за теб ще има бал смаски
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лъжеш. Няма нито един свестен полицай. Ама НИТО ЕДИН. Всички до един са ***. Не може всеки ден да виждаш, че колегата ти е престъпник, но да си траеш от колегиалност. Автоматично ставаш същия *** като него !Или казваш - ама ние полицаите не знаехме, не сме видели, не сме чули, а ?
44
3
 
3
 
! Отговори
8791 преди 13 години
А ти бе,многоосведомения,имаш ли някакви доказателства за съществуването на това тефтерче,или пак като овца в стадо някоя като изблее и ти да не останеш назад почваш също да блееш?
43
3
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Там е работата драги, че не тичам при полицаите. Защото съм наясно, че полза от тях, колкото от коза в бутик. Тичам да си плащам решетки на прозорците, блиндирани врати, застраховки и СОТ. Всичко това си го плащам !!! Въпроса е - за какъв *** плащам и на неквалифицирани, обичайно прости, но пък нагли и алчни полицаи ?!
42
5
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Ами защо тогава многоуважаеми Геажданино когато пострадаш не ходиш в свинарника и да търсиш помощ от гледача на *** а тичаш при оплюваните от теб полицай.Всички плюете срещу тях и не си давате сметка за труда им.Защо когато ти откраднат колата,оберат апартамента,изнасилят жената,отвлекат дъщерята тичаш в МВР а не си водиш сам разследането,Няма стадо без *** но в огромната си част полицайте си вършат съвестно задълженията и аз ги подкрепям в исканията им.
41
2
 
5
 
! Отговори
росен до ченге преди 13 години
Когато Чората правеше золуми ти къде беше Вие ченгетата къде бяхте Кротувахте си Когато Чората спря да ви плаща стана неудобен и го убихте Явно само това можете да вършите добре Къде изчезна тефтерчето на Чората и защо? Вътре има имената на много ченгета на които са дадени заеми и тези заеми са в основата на неговото убииство
40
3
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
За Чората не знам, но за вас, ушеви съм абсолютно убеден, че сте гнусна сбирщина от която могат да се очакват само проблеми. Полза никаква. Докато не се изрита цялата сбирщина от свинарника МВР, оправия няма да има.