Спасиха 12 души, блокирани в хижа край Търговище

Групата туристи била от 10 възрастни и 2 деца
Обновена: 15 фев 2012 10:57 | 15 фев 2012 10:56,
17
Спасиха 12 души, блокирани в хижа край Търговище
Снимка: архив, Булфото

Спасени са 12 души, блокирани в хижа край Търговище, съобщиха от МВР.

В 11,49 часа вчера е бил получен сигнал, че в ловната хижа в с. Момино, община Търговище, че има блокирани хора - 10 възрастни и две деца, поради дълбоки снежни преспи по пътя дотам.

Служители на общинска фирма са се опитвали да почистят пътя със снегопочистваща техника, но вятърът навявал снега обратно, накрая се повредила и техниката.

Дежурни екипи на спасителна група веднага заминали за там с верижен влекач “МТЛБ” и ескортиращ автомобил “Форд Рейнджър”.

Няколко от пребиваващите в хижата са били извозени до кметството в с. Момино с верижния влекач , а водачите на четирите автомобила успели да стигнат до селото, движейки се след влекача, който е проправял пътя през преспите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Търговищехижа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
потопът дойде с оная надменна мъжемразка - килърито
13
0
 
1
 
! Отговори
крис преди 12 години
тези 10 възрастни могат ли да четат,слушат ли радио,гледат ли телевизия?Кой ще плати разноските по спасяването им?Светът ще свърши *** българи не!
12
1
 
1
 
! Отговори
отец йоан преди 12 години
тази зима щте се запомни като бойковата зима.чеда божи това е божие наказание за кабинета борисов.всички тези наводнения,потопи,сняг са божие наказание за бойко и правителството които се самозабравиха.те са мафиоти,корумпирани,милиардери,диктатори,тоталитаристи и агенти на държавна сигурност.господ удари кабинета борисов с наводнения и потоп в село бисер а черно море потопи варна и бургас.сега щте ни удави и дунав.изглежда много са грешни наште политици та така жестоко ги наказва бог.а до 1 май.
11
0
 
5
 
! Отговори
Def преди 12 години
За пореден път се доказва че много хора мислят с ония си работи , а не с главата си. От един месец вали сняг, рекордни студове но някой решил да ходи на майната си. Чета коментари " щом си плащам данъци някой ми е длъжен"...дрън дрън: По тоя повод другият път може да искат голи на Мусала да се качат и някой пак ще им е длъжен да ходи да ги оправя.
10
0
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
то хора няма, ти искаш армия ... хората отидоха зад граница
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
8 прав си, ама и все пак гражданска защита е точно за да върши някаква работа, а не да си чоплят носа, понеже може евентуално и да се мине без тях в някой не толкова критичен случай.
8
5
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
радвам се, че сте *** парчета. и че си го признавате.Бил ли си на мястото? Колко коли с летни гуми и умрели акумулатори видя? Дори и издухан дизел може да пали по-лесно от бензинов двигател, зависи от кой го поддържа и как го подготвя.За пияниците явно от собствен опит говориш, само къде видя "една седмица след 14 февруари"?
7
0
 
9
 
! Отговори
Evil преди 12 години
Всъщност това е основната работа на хижата - подслон от неблагоприятни атмосферни условия. Всеки който е отишъл в планината трябва да има в предвид , че може да поостане някой друг ден. Според журналистите хижата трябва е е вид хотел.
6
2
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
щеше да си прав, ако не пишеше наизуст.Ходил ли си в Търговище, да видиш каква планина е наоколо, или си гледам много холивудски филми?Ловната хижа си е съвсем достъпна, в гората, на няма и 15 км от Търговище. Тази зима хората закъсват с колите си в център на София, и те ли да слушат гражданска защита? впрочем къде я чу, гражданската защита, тя няма самостоятелна дейност напоследък, или бъркаш с нарежданията на Цветанов
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не критикувайте хората, а помнете, че сте данъкоплатци и имате право да изисквате поне нещичко от държавата. И не забравяйте, че никой няма да ви върне пари или да ги усетите с нещо, ако не се похарчат за някого в нужда, пък бил той и виновен с нещо.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато направят всичко това платено или трябва да имаш застраховка ,както искат от планинската спасителна служба, тогава ще си помислят дали няма да се съобразяват с предупрежденията на Гражданска защита.Не може да се качиш в планината при тези условия и после да ангажираш ресурс, който може би е нужен на друго място, недай боже като в с.Бисер.!
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Верно е.Пияниците дето една седмица не могат да изтрезнеят след тоновете ракия и водка след "великия" 14 февруари.Колите естествено със скапани акумулатори,летни гуми и дизели за да замръзне горивото.После що сме зле.Щот сме *** парчета защо....
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм жесток човек ама след като от 1 (един)месец има студове,навявания обилни снеговалежи,снежни бури и тн и тн тия кво правят в тъпата хижа?Вече и на *** е известно че по планините е студено може да има преспи,снеговалежии тн итн- опасно е. Тоя отишли дълбоко в планината на хижа и снега ги затрупал.Леле колко сме учудени!
1
0
 
6
 
! Отговори
Трифонсъм Пиян преди 12 години
О, и аз съм блокирал в тая хижа!