Дъждът ще се засилва, оранжев код в 4 области

Максимални температури днес ще са между 19° и 24°
Обновена: 15 сеп 2014 08:03 | 15 сеп 2014 08:03,
1
Дъждът ще се засилва, оранжев код в 4 области
Снимка: архив Булфото

Интензивни валежи с гръмотевици се очакват в Западна и Централна България днес. Това сочи прогнозата на синоптиците. Заради силния дъжд метеоролозите са обявили оранжев код за опасност в четири области - Видин, Враца и Монтана и София-област. Прогнозите са в тези райони да паднат около 50 литра на квадратен метър дъжд.

Жълт код за опасно време заради дъжда е обявен в други седем области. Това са Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Перник, Кюстендил и София. Там се очаква да паднат до 35 литра на квадратен метър.

Още по темата

 От Министерството на околната среда и водите предупредиха, че се очаква повишение на речните нива в Северозападна и Централна България. Ведомството насочва вниманието към реките в западната част на Дунавския водосбор (между реките Тимок и Осъм), горното течение на река Марица и съответните притоци, басейните на реките Места и Струма. Също река Искър и водосборите й над язовир Панчарево, река Владайска, река Тополница.

В периода 16 - 17 септември се очаква значително да се повишават водните нива в басейните на реките Лом - в горното и средното й течение, Огоста в горното течение и притоците ѝ, река Вит и притоците ѝ, както и нивата на Осъм, Янтра,  Ропотамо, Велека, Резовска, Тополница, Въча, Места и Струма. 

Над Източна България днес почти няма да вали. Вятърът ще е от изток-североизток.

Максимални температури в понеделник ще са 19°-24°, в източните райони до 27°. В София 19-20°, сочи прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който живее покрай дерета да се качва на високо!