Жълт код за силен вятър е обявен за 16 области

След обяд в цялата страна температурите ще са положителни
Обновена: 3 яну 2015 08:36 | 3 яну 2015 08:31, Анисия Иванова
3
Жълт код за силен вятър е обявен за 16 области
Снимка БТА

Жълт код за силен вятър е обявен за днес в цяла Северна България и в областите Пловдив и Пазарджик.

Предупреждението е за 16 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Силистра, Разград, Шумен, Варна, Добрич, Пловдив и Пазарджик, съобщава на сайта си НИМХ.

Според прогнозата днес облачността ще е променлива, по-често значителна, но вероятността за валежи е малка. Ще духа умерен до силен западен вятър. Температурите след обяд в цялата страна вече ще са положителни, в повечето места от 3° до 8°, в София около 3°.

По билата на планините ще духа силен и бурен северозападен вятър, с тенденция на отслабване едва след обяд. Облачността ще е по-често значителна, особено по северните склонове, но ще остане почти без валежи. Възможно е тук-там да прехвърчи сняг. Дневни температури на 1200 м.н.в около минус 2°, на 2000 м около -5°.

Пътищата са проходими при зимни условия. Затворени за движение са Златишкия, Троянския и Върбишкия проход, съобщава АПИ

В равнините части пътните настилки са сухи. В усойните места и високопланинските райони има възможност за навлизане в хлъзгави участъци. Там водачите на моторни превозни средства трябва да се движат с повишено внимание.

За по-висока безопасност по магистралите е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: НИМХвремежълт код
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
helleye преди 9 години
ограничено е движението на трактори по магистралите?!
1
1
 
1
 
! Отговори
СА преди 9 години
Благодаря ви за инфото!