Жълт код за жеги, температурите ще стигнат 37°С

Червен индекс за пожари е обявен за 12 области
6 авг 2016 09:50, Анисия Иванова
2
Жълт код за жеги, температурите ще стигнат 37°С
Снимка: архив Булфото

Обявен е жълт код за високи температури в 12 области от страната за 6 август, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Областите, за които важи жълтият код са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Пазарджик и Благоевград. Там времето ще бъде горещо с максимални температури около и над 35 градуса.

Според прогнозата на НИМХ днес отново ще бъде предимно слънчево. След обяд над западните райони ще има временни увеличения на облачността, но ще бъде почти без валеж. Ще духа слаб, в източната половина от страната – до умерен вятър от изток-североизток.

Максимални температури между 32° и 37°, в София около 32°. 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури 29°-31°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Само на отделни места ще превали за кратко. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 26°, на 2000 метра около 18°.

В 12 области от страната е обявен червен индекс на пожароопасност. Той важи за областите Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пловдив, Стара Загора и Шумен.

В останалата част от страната важат оранжевият, жълтият и синият индекс за пожароопасност.  Възможни са пожари и в областите: Варна, Бургас, Търговище, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик и Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: НИМХвреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуки пук!
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ке пукнем!