Лагерът – разграден двор! Ограда няма, а бежанците?

През това място избягали служителите на столовата след първият бунт
Обновена: 25 ное 2016 09:09 | 25 ное 2016 09:07,
35
Лагерът – разграден двор! Ограда няма, а бежанците?
Снимка: Нова тв

Оградата на бежанския лагер в Харманли липсва. На нейно място е отворен цял портал, през който бежанците излизат навън. През същия отвор са избягали и служителите на столовата, когато станал първият бунт, вчера по обед.

Равносметката след бунта на бежанците – водни оръдия, гумени куршуми и сълзотворен газ, а полицията влезе два пъти в битка с мигрантите в Харманли.

Първият бунт се възпламени преди обяд – запалени гуми, счупени прозорци и стотици хвърлени камъни.

Служителите в атакуваната столова били спасени от сирийските жени, които застанали между афганистанците и служителите. Полицията нахлу и овладя положението.

Още по темата

Вечерта тлеещото напрежение ескалира отново, но полицията и жандармерията овладяха ситуацията, на предни редици излезе водното оръдие, а срещу него - подпалени кофи и мигранти с камъни и сопи.

В Харманли пристигна първо главсекът на МВР, последва го и премиерът.

Резултатът – 24 полицаи са ранени, има и пострадали мигранти. Броят на задържаните до момента е над 300 души.

След снощните сблъсъци трима мигранти от лагера са се оплакали от физическо неразположение. Двама са били с болки в главата, а третият - в ръката.

Институциите днес започнаха да търсят организаторите на протеста и да преговарят с бежанците.

Председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова уточни, че за 3100 мигранти в лагера се грижат един лекар, 1 сестра плюс фелдшери, а от 4 октомври има и общопрактикуващ лекар, който пристига на посещения два пъти седмично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
киро преди 7 години
Тези бежанци са основно мъже които вместо да се включат в защитата на собствената си държава, решават да емигрират. Жените остават без никои да е тяхна защита и опора, както остава и държавата им. Идват в Европа където пътуват без документи, биват настанявани и хранени безплатно в неограничен период. Получават паспорт от западна държава по-бързо и лесно които и да е източноевропеец. Статистически мнозинстовото от тях никога не започват работа и дори понякога не научават дори езика.
25
2
 
6
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
меркел ще ни загуби страната с бежанци.ние самите сме гладни и боси трябва да храним и тия *** това не са хора а животни етоя благодарноста на афганците.върнете ги в афганистан.сирийците да ги оставят
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Така наречените "бежанци", а всъщност бягащи от настъплението на руснаците и сирийската армия ислямисти, още веднъж доказаха, че не желаят и не могат да живеят по правила."Всъщност бунт са направили не бежанците от Сирия, а нелегалните мигранти от Афганистан и Ирак.
23
2
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Така наречените "бежанци", а всъщност бягащи от настъплението на руснаците и сирийската армия ислямисти, още веднъж доказаха, че не желаят и не могат да живеят по правила.Те не могат да се интегрират. Те искат да създават собствени правила и да ни принудят в един момент да живеем по тях.Нашето съвместно съжителство с подобни е невъзможно.Ножът е опрял о кокала .. Или те, или ние !
22
1
 
25
 
! Отговори
321 преди 7 години
Моля ви, dnes.bg, не си слагайте грях на душата като ги наричате "бежанци"! Дори и децата и хората със забавено умствено развитие, че тези примaти са добре организирана армия. Баба Изперкел, зомби-робота имаше задачата да ги вкара в Европа по безпрепятсвен начин и да ги разпредели по държавите от ЕС с така наречените "бежански квоти", а "правозащитните" организации ще ги вардят по всеки възможен начин докато настъпи ГОЛЕМИ КЪРВАВ СТАРТ!
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те чупят защото знаят, че ще ги върнат в Афганистан. Германия вече върна 15000 тихо и кротко.Надяват се, че ще ги оставят по затворите заради вандализма. Само и само да не ги връщат, горките?+ Та те са си военни престъпници избягали от Афганистан и сега ги е страх от афганистансдкото правосъдие. А то не е мекичко като нашето.
20
0
 
27
 
! Отговори
СЪД И ЗАТВОР преди 7 години
Кой ще плаща сега потрошеното държавно имущество от талибаните ?
19
1
 
13
 
! Отговори
До анонимен 7 преди 7 години
Ти участвал ли си някога в подобна картина? Летят камъни, тръби, крясъци, огньове! Сигурен съм, че сърцето ти за нула време, ше слезне в петите и не граматиката, ще си глътнеш, ами и името няма да можеш да си кажеш. Иначе зад компютъра си много ербап, но в действителност си мисля, че си само една жалка комплексирана писарушка.
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си изключително глупав в началото на зимата да си изпочупиш собствените прозорци... Тия май не знаят какво е сняг и минус 20... Весела Коледа им пожелавам.
17
0
 
8
 
! Отговори
wow преди 7 години
главсекът ???!?!!?!??!?!?!пхахахахахахахахахахахахахахаахмалоумници
16
0
 
27
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Всички афгано-ирако-сирийци да се прибират от където са дошли!!! Храним ги, дундуркаме ги, галим ги с перце!!! Докога бе!!!! Като нямат уважение към институциите и България, която в момента ги отглежда, да си ходят!!!
15
1
 
56
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Да се стегне оградата около лагера, да се пуснат зли кучета и охрана. При нарушение - да се стреля. Вторият изстрел у въздуха ! Да живеят при условията, които са си създали ! Комуто не харесва - нах остен с остен.Те идват от място, където властва куршума и само от куршум разбират. Когато разберат, че имаме ред и държава - няма нужда от гранични огради - един няма да припари!! Който ги жали - де си ги прибира в къщи, да ги храни и пои и да носи отговорност за тях - като със бездомни животни !!
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чужди Медии пишат че 2-*** Сирийски бунтовници са стреляли с автомати Калашников срещу Жандармерията
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е точно. Смята се, че 10% от бежанците да джфихадисти, скрити сред клетите сирийци.И сега 10% от бежанците в Хармали са от най-върлите бунтуващи се афганистанци.Не ми говорете, че няма организация. Вчера в Израел палестинците са палили Хайфа, по примера на арабите в Германия, които палят лагерите за да ги настанят в къщи, както са им обещали спонсорите на голямата им екскурзия.
12
1
 
31
 
! Отговори
Сметки преди 7 години
Скоро казах, че ще усвоя едни пари и ще построя магистрали и ще дигна огради и сгради за бежанци. Само че ми харесва само да говоря. Какво стана? Ами парите за магистралите бяха многоооо, а километрите малкоо. Разликата..каф на джоба. Огради обещах много, но не ги построих,а и от материалите съкратих. Кеф на джоба.Сгради за бежанци, колкото щеш рухнали, вярно казах че ги построих...кеф за джоба.Хубаво е че все още има хора които ми вярват, ама и за тях имам дума. Балами.Всяка прилика е случайна!
11
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега беше момента да им налеят акъл в главите - огражда се лагера от всякъде и жандармерията влиза и ги смачква от бой. Много бързо щяха да схванат че номерата не минават тук, щото тия само от бой разбират.
10
1
 
25
 
! Отговори
FR преди 7 години
Vun ot nashata RODINA!!! Mrustna sgan neblagodarna!!!Kato ne im haresvat usloviqta, da s ekachvat na samoletite i koi ot kude e!!! Hranish go, poish go, a toi kakvo?!Nablagodarnici neshtastni!!!
9
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извеждат се жените и децата, а останалите да се държат вътре докато им дойде акъла. Като се заобиколи лагера с жандармерия и не се внася храна 2-3 дни, ще им уврат главите.
8
2
 
46
 
! Отговори
жалко преди 7 години
Но всичко се спуска от горе, нали ги видяхме по новините, авганистанците, ако бяха решили щяха да са набили и всичкото полицай и жандармерия. Защото само им разрешават да бият стари хора и майки с деца , ако от полицията зависеше щяха да ги прегазят з половин час, но политически не е правилно.
7
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера главният секретар на МВР-то беше страхотен. Човекът е страхотен оратор и мъдър водач на полицейските сили. Е, трябва да намали ракиите до 2-3 на час и да си напълни оръдието и да си наеме логопед, ама пък другото си му е наред.