Почна се! 4 родители с глоби за неваксинирани деца

Джипита от Търговищко масово проверяват пациентите си
27 апр 2017 09:52, Петя Славова
103
Почна се! 4 родители с глоби за неваксинирани деца
Снимка: архив, Булфото

Глобиха родителите на 4 деца, които отказали да поставят ваксина в Търговище.

Д-р Марин Йовов от местното РЗИ заяви, че са предприети превантивни мерки за недопускане на разпространение на морбили на територията на областта.

Общопрактикуващите лекари проверяват имунизационния статус на пациентите си и при откриване на неимунизирани, биват привиквани.

Още по темата

По думите на Йовов, в областта са установени 1876 деца с нередовни имунизации и реимунизации. От тях 1779 или 94.8 % са деца и ученици, родителите на които са с двойно гражданство и трайно пребиваващи предимно в Република Турция, основно от община Омуртаг, и страни от Европейския съюз.

"Поради това е и големият брой на неимунизирани деца по немедицински причини – трайно пребиваващи в чужбина и неоткрити на посочения адрес. - обясни той - Открити на посочения адрес са 97 деца, от които 54 вече са обхванати с имунизация или реимунизация – според възрастта. Останалите са издирени, информирани и поканени от личните лекари за ваксиниране".

По думите му,  стриктно се контролира да не се допусне случай на необосновано отлагане на имунизацията. С документиран отказ от страна на родители досега има 4 неваксинирани деца, родени от три майки. На родителите са съставени актове, съгласно изискванията на Закона за здравето и Наредба № 15.

Д-р Йовов уточни пред "Фокус", че заболяването морбили има много висок контагиозен индекс, което означава, че контакт с болен и възможност от заразяване с морбили е много висока, 95%.

Лекарят уточни, че към момента няма регистрирани случаи на морбили в областта. Последните случаи са били през 2010-2011 година.


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
5
 
! Отговори
extremist преди 3 години
ДОКАТО НЕ ВИДЯ КАКВО ИМА В ТЕЗИ ВАКСИНИ, "АТОМ ПО АТОМ " КАКТО СЕ КАЗВА НЯМА ВАКСИНАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ! ИЗЧЕЗВАМ В НЯКОЯ ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА И ВАКСИНИРАНЕТО ТАМ !
76
3
 
4
 
! Отговори
extremist преди 3 години
До не ваксинирана 86: ТИ НАЯСНО ЛИ СИ КАКВИ ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ ИМАШ...СЛУЧАЙНО ДА СИ ЧУВАЛА КОЛКО ХОРА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ И СТРАНИ КАТО ИНДИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ПАКИСТАН СА ВАКСИНИРАНИ ?ЯВНО НЕКОНТРОЛИРАНИЯ НАРЪСТЪК НА ХУМАНОИДНАТА ПОПУЛАЦИЯ ЗА"ПРОГРЕС" НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, ДОКАТО ВСЪЩНОСТ Е ТОТАЛНА ДЕГРАДАЦИЯ ! ЧАКАЙ ДА СВЕТНА: ДОПРЕДИ 700год. Е ИМАЛО 5 БОЛЕСТИ НА КРЪСТ И СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ДНЕШНАТА 100-ТОМНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ОТ БОЛЕСТ ИДВА ОТ "ПРОГРЕСА"В ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ НА ТЕБЕПОДОБНИ
75
4
 
5
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Тука повечето сте за лудницата.
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От бг мама и написаните до тук коментари от привърженици на антиваксърите научих, че аутизмът явно е смятан за вирусно заболяване. Боже, прибери си вересиите!
73
3
 
1
 
! Отговори
non преди 3 години
Шейпшифтърите с юдео -сатанински произход вече ви знаем номерата.
72
4
 
8
 
! Отговори
гп преди 3 години
Живакът във ваксините е причината за аутизмът, защото живакът яде нервни окончания. В малкото дете, нервните окончания, особено тези в мозъка, все още се формират като клони от дървета. Живакът зпочва да ги атакува и се причиняват недъзи и аутизъм. Списъкът е дълъг. Трябва да има ваксини за някои смъртоносни болести, но трябва да изчистят съдържанието им. Също така, трябва да се намали броят. Знаете ли, че 1 от 89 деца в САЩ приспада към аутист. спектър?Успоредно с увеличаването на ваксините
71
4
 
9
 
! Отговори
гп преди 3 години
Ваксините съдържат живак, алуминий, формалдехид, клетки от абортирани бебета и други. Другия проблем е, че се слагат по 3-5 ваксини на визита, а в САЩ графикът е още по-страшен. Децата изпадат в шок няколко минути, часове или ден след ваксините, след това се събуждат мозъчно обезобразени, с аутизъм, неврлогични заболявания, хващат рак и т.н. Сащ, разбира се, се борят за абсолютно задължителни ваксини. В някои компании те уволняват и ако ти не се ваксинираш, детето ти не може да иде на училище
70
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Просто мисля

Не ти се отдава, така че не се напъвай! Не всички болести са генетични и имат лесно обяснение за появата им, има едно неща наричат се вируси и бактерии, ако все пак ти се домисли пак, прочети що са те и имат ли почва у нас!
69
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирането не гарантира напълно, че няма да се разболееш. Моя позната всяка година се ваксинира против грип и е постоянно болна от вируси през зимата.
68
7
 
9
 
! Отговори
не ваксинирана преди 3 години
Най-голям прогрес за човчеството са ваксините.Благодарение на тях са живи повечето хора на планетата.Аз нямам ваксини заради диагноза поставена ми при раждането.От там следва,че в съзнателна детска възраст съм боледувала от заушка,магарешка кашлица,всички шарки!Помня колко много боли и как се борех за глъдка въздух.Мили родители вие не сте боледували,защото сте ваксинирани и днес сте много компетентни.Заради вас бум на болестите ще има след 10г.тогава ще е страшно,но не за вас пак.Мислете хора!
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен

номер 78- точно така! И който казва, че арсеникът е отровен също е прост като гъдулка!А да ти вкарат в организма алуминий (директно прескачайки кръвно мозъчната бариера) със специална помощна субстанция,която да усилва реакцията на имунната система е АБСОЛЮТНО БЕЗОПАСНО, ДАААА. Те само им викат отровни на тежките метали като алуминий и живак, те са безопасни, ням апроблем да ги вкарват в организмана малки деца. Те само хората,които са прости си мислят,че има, то всъщност е ок
66
6
 
5
 
! Отговори
I преди 3 години
Генетични заболявания не съществуват, както и вируси. Съществуват бактерии и хора отровени с разни токсини пестииди и ваксини. Да се разболееш т морбили е много по- безопсно отколкото да се ваксинираш.
65
2
 
6
 
! Отговори
zara преди 3 години
А децата, които са отказали ваксини в Германия или Швеция, глобявани ли ще са или ще бъдат обявени за народни предатели?
64
4
 
12
 
! Отговори
Просто мисля преди 3 години
Бях ваксиниран като ученик и придобих автоимунно заболяване след ваксина БЦЖ, която е забранена в половин Европа. Никой от семейството ми няма такива проблеми и никога не е имал такова заболяване, от което страдам аз сега...
Когато лекарите не могат да обяснят дадена болест веднага я приписват на генетичната предразположеност, което е пълна безсмислица. Никой от дедите ми е нямал нито алергии, нито някоя от тези съвременни болести, които неслучайно се наричат "man made diseases"...
63
6
 
11
 
! Отговори
Пепе преди 3 години
Направо не мога да повярвам каква ТРАГИЧНА НЕГРАМОТНОСТ, придружена с НЕОБОСНОВАНО ВИСОКО САМОЧУВСТВИЕ имат така наречените антиваксъри.
Не знам колко ПРОСТ трябва да си, за да си мислиш, че генетични и автоимунни заболявания имат връзка с ваксинирането????
И аз имам дете, като родител не пожелавам на никого да гледа как детето му страда.
Просто между едното и другото няма и не може да има никаква причинно-следствена връзка. Човечеството почти е забравило за болести като полиомиелит, шарки и пр.
62
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който вярва, че ваксините водят до аутизъм е прост на гадулка.
61
7
 
2
 
! Отговори
ЗНАЕТЕ ЛИ преди 3 години
ЗНАЕТЕ ЛИ, КОЛКО ХОРА В НЕТА СЕ ОПЛАКВАТ ОТ ПАСИВНА ТУБЕРКУЛОЗА НА ЛИМФИТЕ НА КОРЕМА? А, ДОРИ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ КАТО ДЕЦА ОРГАНИЗМЪТ ИМ Е ОТХВЪРЛИЛ ВАКСИНА. АМА ИСКАМ ТИЯ ХОРА ДА ЗАРЯЗЯТ ДЕЦАТА НА ПОЛИТИЦИТЕ, БЕЛКЕМ НЯКОЙ СЕ СЕТИ, ЧЕ ПРОБЛЕМА Е ДОСТА СЕРИОЗЕН.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВАКСИНИРАНЕ ХОРАТА МЕЖДУ 20-40 ГОД. СЪЩО.

ТОГАВА ОБАЧЕ ПРОБЛЕМА ЩЕ БЪДЕ , ЧЕ НЯМА ДА ИМА ВАКСИНИ ЗА ВСИЧКИ. ТАКА ОТНОВО ВЛИЗАМЕ В БЕЗКРАЙНА СПИРАЛА ОТ БОЛЕСТИ И ЗАРАЗИ.

ТРЯБВА ЗДРАВЕН ПОРТФЕЙЛ, НАКАЗАНИЯ И ГЛОБИ.
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 57 от славянин

Я, душевно болният амфетаминов шаман пак е прописал.
59
4
 
4
 
! Отговори
ТИЯ преди 3 години
ТИЯ ГЛУП***ЦИ, КОИТО СА СРЕЩУ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ВАКСИНИ СА ВСЪЩНОСТ ФАРМАЦЕВТИЧНИ БОТОВЕ. Наистина има хора,които не понасят ваксините и нещата стават по-зле за тях и все пак не може заради един да страдат хиляди хора.
ЗАЩО НЯМАМЕ ЗДРАВНИ ЕЛЕКТРОННИ ПАСПОРТИ? НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРОСЛЕДИ КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО СРЕД ВЪЗРАСТНИТЕ.
ЗАЩО НЕ СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ НАЧАЛО И ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ВАКСИНИРАМЕ И ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, ХОРА МЕЖДУ 20-40 ГОД
58
4
 
3
 
! Отговори
kak преди 3 години
Как държавата ще направи проверка при условие, че възрастен човек е пропуснал ваксина като дете или просто ваксината не е успешна. Има хора, които имат специфичен организъм, който първоначално отхвърля дадена ваксина и е необходимо повторно да бъде ваксиниран.
Нека Ви кажа, какво предстои. Ще боледувате и ще плащате скъпи антибиотици и фармацевтичните компании ще печелят. Мислите си, че просто имате нисък имонитет, но всъщност като дете сте пропуснали важна ваксина.
ТИЯ ГЛУП***ЦИ, КОИТО СА СРЕЩУ