Сигналите в Helpbook: Пропадащ път, мръсни улици...

Ако видите нередност, подайте сигнал към платформата на Investor Media Group
2 юли 2019 12:18, Анисия Иванова
5

В днешния обзор на Helpbook.info ще ви запознаем с част от сигналите, които постъпиха при нас през изминалата седмица.

Наш потребител обръща внимание на системните нарушения на Наредбата за обществен ред, извършвани от търговски обект в район "Красно село“. Ежедневно, а и през нощта, се извършват товаро-разтоварителни дейности, стоката се пренася с количка, което създава невъобразим шум и пречи на съня на живущите в квартала. Оплакването е и за често оставяне на домашни любимци пред обекта, с което се създават предпоставки за възникване на инциденти.

В друг сигнал потребител е изпратил снимки на работници без каски на строеж в столичния район Слатина, което е в разрез с изискванията за безопасен труд. Строителните работи се извършват по всяко време на деня, без оглед на определените от закона часове за почивка. Гражданинът апелира към Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда“ за проверка и становище

Друг наш потребител се оплаква от калпаво извършен ремонт на пътното платно. От заснетите снимки е видно, че голям участък от шосето е пропаднал вследствие на преминаващите автомобили, като прогнозите са, че положението ще се влошава, ако не се вземат спешни мерки.

В сигнал до община Бургас гражданин се възмущава от неработещо улично осветление и мръсни улици след извършване на ремонтни дейности, които са продължавали повече от година. Проблемният участък е около Търговска гимназия, "Св. Богородица“ и хотел "България“. Нашият потребител се оплаква, че улиците не се почистват и от поставеното ново улично осветление половината лампи не работят. Молбата е да бъде сигнализирана фирмата по чистота и улиците да се метат и измиват. "Щом може да има синя зона, значи може и да се поддържа районЪТ.“

Със същия проблем се сблъскват живущите на ул. "Лайош Кошут". Цялата улица тъне в тъмнина, което затруднява придвижването и създава неудобства на пешеходците и водачите на МПС. Потърпевшите молят за възстановяване на съоръженията в работещ вид.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко нощи аз пърдях, колко *** изцапах - НЕКАДЪРНОСТ!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНАМЕРИ С ГУГЪЛ ТУЛУН- ИРКУТСК- 13МЕТРА ПРИЛИВНА ВЪЛНА И 2 МЕТРА ВОДА В МОМЕНТА- ВСИЧКО ПЛУВА- А СЕГА ДА ВИДЯ КАКВО ЩЕ КОМЕНТИРАШ.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми така е,спасителя е в Европа.Като си дойде всичко ще тръгне гладко!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ВСИЧКО Е ЛЕШ !ПО ЗЛЕ СМЕ И ОТ КАМЕРУН !
1
0
 
5
 
! Отговори
Мосю Густав преди 4 години
Тя и държавата като пътя - ако не се вземат спешни мерки, ще продължи да пропада.