Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?

Министърът ще сезира прокуратурата за случая
5 юли 2019 15:50, Анисия Иванова
209
Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?
Снимка: БТА

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде сезирана прокуратурата за ограничаване на достъпа към плажовете на Русалка с платена бариера. За ситуацията се получиха сигнали в публичното пространство, съобщиха от Министерството на туризма.

Компетентните органи трябва да проверят дали са правомерни загражданията и кой ги е поставил с цел да ограничи достъпа към ивицата.

Плажовете са изключителна държавна собственост и по закон достъпът до тях не може да бъде ограничаван. Общините са длъжни да осигурят свободен и безплатен пешеходен достъп на гражданите до плажа.

По този повод Министерството на туризма отново изпрати писмо до кмета на община Каварна Нина Ставрева: "В съответствие с правомощията Ви по чл. 44, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, е необходимо да организирате изпълнението на изискванията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за осигуряване на свободен и безплатен достъп до морски плажове "Русалка - малък плаж", "Русалка - голям плаж", "Русалка – Хелинга", "Русалка – Каяк“, "Русалка – централен“, "Русалка - Бейби плаж", община Каварна, област Добрич, като за резултатите да уведомите Министерство на туризма“.

По повод на постъпвали жалби от граждани, Министерството на туризма и преди е извършвало проверки и е изпращало писма до кмета на община Каварна Нина Ставрева, на чиято територия се намират плажовете, както и до областния управител на Добрич Красимир Кирилов, с които ги информира за оплакванията на граждани и се изисква предприемане на действия по компетентност.

Плажовете на Русалка са неохраняеми. Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат областните управители и в техните правомощия е да предприемат мерки срещу всички нарушения по тези ивици до влизането в сила на новия ЗУЧК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бариера има и на плажа на с.Божурец,Каварненско.Оправдават се,че те са изградили асфалтовият път до плажа,а черният път са го затворили с огромни камъни.Нима това не се знае от кметовете и областните управители?
53
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На плаж ли е тръгнала или ще маха бариерата... пак, като от миналите 10г дето все я махаха и все си е там.
52
5
 
60
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Бариерата на Русалка си я има много отдавна.За да отидеш на плажната ивица на другаря Банов,трябва също да си платиш в администрацията и да ти дадат гривничка.Мен пазача на Банов не ме пусна до морето с внучката,извън сезона.След голям спор,управителя на Банов най после си даде благословията.Парите,морето и планините станаха собственост на комунистите!
51
5
 
22
 
! Отговори
? преди 4 години
Само да питам - отдолу под роклята по сутиен ли е или по бански??
50
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простолюдието джафка с 2лв в джоба. Иска на аванта пак. Те накрая, ще вдигнат ръце частиците и ще видим тогава. Колкото държавата поддържа градските плажове, толкова и комплексите,ще поддържа. Що ходите там ходете на градския плаж нали е държавен и безплатен :)
49
3
 
29
 
! Отговори
aa преди 4 години
Аз пък питам теб кой те сложи на този пост?
48
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз това питам, вече поредна година?А защо тази вместо да отговори и тя пита?После ще пита защо сезонът бил слаб- заради бандитското ви поведение във всички сектори
47
3
 
39
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Таз пак не е в час, то гербаджиите никога нищо не знаят когато не им отърва.Кой е сложил бариерата???Аз я сложих или пък може да е бил и чичо Мичо от Мичиган.Простотия до шия!Ходи по плажовете като селски пъдар. Ама какоуу, ти министър ли си или ...Какво дириш там, пишеш си актив за проваления сезон ли? Няма ли служби и чиновници, които да се задвижат, за да няма подобни простотии?Какъв е този кризисен PR?
46
2
 
33
 
! Отговори
MICHELIN UPTIS преди 4 години
Държавата на мутрите!!!
45
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то хора не останаха в Бг вие туристи искате , всеки бега оттук .
44
0
 
17
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
Благодаря за линка.Повдигна ми настроението.Поздрави.
43
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пародията на Държава продължава ...
42
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учудвам се още, че има макар и малко мазохисти, които пълнят бездънните гуши на бг-мутро-мафиотите, след като слънчева Гърция е само на 2 часа път. И там мутри, бариери, кифли и чалга - няма.Изключвам членовете на ГЕРБ които по партийна линия ги задължават да ходят на Кафяво море.
41
0
 
44
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Кой е единственият турист по българското черноморие тази година?- Министъра на туризма Николина Ангелкова!
40
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма платени бариери какво ще спре някой да си влезе свободно и да си тури там една платена бариера егaти кухата лейка. Нали е демокрация къде пише, че е забранено да си купиш бариера и да си я монтираш някъде. Там дори табела няма, че e забранено да се слагат платени бариери.
39
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
частни комплекси са заграбили държавните плажове, няма кой да ги санкционира.. сега с тая проверка ще се бавят до края на сезона
38
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тези бариери навсякъде?В Гърция няма такова нещо да си сложиш бариера на обществен път.
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таз каква глава има бе триъгълна ама надолу.
36
0
 
28
 
! Отговори
Тарикат преди 4 години
Пуснете си weather-webcam.eu и вижте за каква пустощ става въпрос по плажовете...
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русалката е платена. Не може всеки да влиза и излиза без да е платил на русалката.