Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара

81-годишният мъж имал тежка форма на диабет
3 апр 2020 10:16, Нели Христова
145
Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара
Снимка: БГНЕС

Няколко часа, преди мъжът от Сара Загора да почине от COVID-19, той пожелал да изпуши една цигара. Това разказва пред "24 часа" изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

81-годишният мъж бе приет на 25 март в Университетската болница в града с основно заболяване тежка форма на диабет - 27 промила кръвна захар, и бронхопневмония. Пробата му за коронавирус се оказва положителна и той бил преместен в Инфекциозната клиника.

Човекът починал към 19 часа в четвъртък. Няколко часа преди това се почувствал по-добре и дори пожелал да изпуши една цигара на прозореца и лекарите му позволили.

Клиниката по ендрокринология, в която е лежал първо болният, бе поставена веднага под карантина.

Оказа се, че и друг пациент на същата клиника - мъж на 61 години, приведен в нея в диабетна кома, също е с положителна проба за COVID-19, но двамата са нямали контакт помежду си, тъй като са били в различни стаи.

Персоналът от 15 души - лекари, медицински сестри и санитарки, които са имали работа със заразените, е тестван веднага за заразата. Пробите на всички са отрицателни, но хората са поставени под карантина по домовете си.

Починалият възрастен мъж живеел в старозагорския квартал "Зора" само със сина си. Още преди той да почине общината организира входa на жилищния му блок да бъде дезинфекциран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари