Заразените с COVID-19 вече са 498, сред тях и бебе на годинка

Има нови четирима излекувани, те са в София
Обновена: 4 апр 2020 09:04 | 4 апр 2020 08:12, Александър Попов
278
Заразените с COVID-19 вече са 498, сред тях и бебе на годинка
Снимка: БГНЕС

498 са потвърдените случаи на заразени с корона вируса у нас по данни на Националния оперативен щаб от тази сутрин. 173 са в болница, 20 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата

Има нова област със заразен - Враца. Това е 57-годишен мъж с лека симптоматика. В Добрич има доказано заразено бебе на 1 година, то е прието с ларингит. Двамата родители също са с доказани положителни проби.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители е 23.

Има нови четирима излекувани и вече са 34. Излекуваните са двама във ВМА и двама в "Пирогов".

Вчера е бил приет мъж в тежко състояние и е бил интубиран. Малко преди полунощ той е починал, но се чака да се докаже дали е бил заразен с новия коронавирус.

"Мъж на 49 г. е приет в София в 16.30 вчера, интубиран е. Със сърдечна недостатъчност е починал в 21 ч. Очаква се доказателство за него иначе по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19", каза генерал Мутафчийски.

"Изключително неясна е ситуацията в Монтана. Знаете, че там имаше голямо тържество. Там даже и кларнетиста беше заразен. Той вече е изписан като здрав. Това тържество създаде тревога в цялата област. С голямо внимание наблюдаваме как се развива ситуацията там", съобщи още той.

По думите му вниманието върху Банско не е отслабено по никакъв начин. "Наблюдаваме ситуацията изкъсо. То ще се ползва със същия сатут като областен град", допълни Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българин - Но Бойко всеки ден го тестват - БЕЗПЛАТНОЗащото длъжността му го изисква. Ако си седиш само вкъщи, каква е нуждата да те тестват - дори това да е безплатно???Тестът PCR е бавен процес, в който има значителен обем труд на лаборант, след това машинната част не е мигновена, ако е позитивен трябва да се повтори и много още.Ресурсът за тестване при денонощна работа е толкова, колкото в момента изпълняват. Повече не е и нужен.
106
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко спаси хиляди българи, факт.
105
3
 
9
 
! Отговори
2222 преди 4 години
Само Мангъров гледам.И пак ме изтрийтеНямаме свобода да изкаже мнение вече. Това е диктат
104
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов и Мутафчийски: Всеки ден се тестват и излизат да ви говорят как трябва ние да не излизаме !
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яжте ГМО-вна, гои! Дяда ви Ротшилд ще ви припише кредит за да си купите ! Не за друго, а за да разберете от " новия световен" ред !
102
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според Бойко Борисов по силата на вътрешните правила на МВР тогава той, както и всички останали курсанти в Симеоново, е приет в БКП.[8] Съществува теза, че Борисов всъщност е бил привилегирован по онова време, а версията му, че заради прадядо си не е приет във факултета на ДС и по задължение е станал комунист, са негова защитна интерпретация.["
101
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слепи ли сте че партия БСП опитва да избие хиляди български граждани.
100
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Завършва средното си образование в Банкя. В гимназията Борисов е секретар на комсомолската организация на класа."
99
1
 
3
 
! Отговори
до 89 преди 4 години
точно че не се дава обща представа за понятието лека симптоматика, телефоните нс Gp постоянно звънят и нямал шанс да се свържеш да обясниш. Кск така едни с леки симптоми се уреждат да ги тестват и имст по големи шансове а други ги влачат с думите ми чаксйте да се проявят среднотежки симптоми, задух, кашлица температура
98
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо премиера Бойко Борисов всеки ден го тестват ?
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 94 - ми отивай се заразявай.Човек се заразява когато му дойде времето, разполага с ресурс, за да се справи с болестта, изчакал е щамът да се разнесе и мутира и т.н.Това е и идеята на карантината и извънредното положение. Насила да се генерира голям поток от заразени не е ефективно и Англия го показа нагледно. Все пак трябва да се отчита, че не всички болни ще умрат, но много от тях ще бъдат с астма (ХОБ) или друго продължително страдание.Медицината е сложна наука, не е за маргинали!
96
6
 
4
 
! Отговори
Менгеле е жив преди 4 години
Д-р Москов: Г-н Президент, призовавам ви активно да се заразите!Това медицински фашизъм ли е какво е?
95
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Но Бойко всеки ден го тестват - БЕЗПЛАТНО
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това БСП, а Боко е от БКП - там кво правим?
93
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За власт, БСП ще минат през хиляди трупове, нещо неясно?
92
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Стойте си в къщи овце !Надявайки се вируса да го няма като излезете !А бат Бойко всеки ден ще се тества и ще ви говори по телевизора !
91
4
 
10
 
! Отговори
До 92 преди 4 години
Малцинствените групи ходят в същия супермаркет с мен. И седят и си дрънка на тротоара на главната улица. Да спазваме дистанция и всичко е наред.за българите задължителна излация като се върнат от Германия а за малцинствата няма. Щото електората да не се обиди,нали?!Българите кучета ги яли, малцинствата да са добре
90
4
 
6
 
! Отговори
До 95 преди 4 години
Като си продаваш апартамента за 1000лв ми се обади. Очаква ни стагфлация - това ще са 200 хляба по 5лв.Иначе за чумата - гарантирано е, че и ти ще изкараш короната, ако вече не си я изкарал без да си разбрал. Идеята дали ще я изкараш сега с 500лв в джоба и покрив или след 6 месеца на улицата.
89
1
 
11
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Сега разбрахте ли, какво означава Нов Световен Ред? :)
88
5
 
12
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Мангъров е с 38 години стаж като инфекционист и само с пациенти е работил!На този човек може да се вярва в експертната му оценка, но той е неудобен за кукловодите и театъра, и за това го дескридитират отвсякъде!Той и генерал Мутафчийски се издаде, че държавните институции не са театър, и там правилата за пандемията не важат!!!Агент Рейджи Милнър!ЦРУ!!!