Шеф на болница във Варна: Полетите на Wizz Air до Лондон са безумие

Компанията ги възобновява от 16 април
15 апр 2020 13:25, Александър Попов
84
Шеф на болница във Варна: Полетите на Wizz Air до Лондон са безумие
Снимка: БГНЕС
Авиокомпанията Wizz Air възобновява от утре, 16 април, полетите до Лондон. Маршрутът ще бъде обслужван три пъти седмично между Варна и английската столица. 
 
Изпълнителният директор на варненската болница "Света Анна" д-р Красимир Петров определи като "безумие" това решение в ситуацията на пандемия и се обяви срещу възобновяването на полетите.
 
"В резултат на навременно въведените мерки и стриктното им спазване Варна успя да се съхрани като оазис, много слабо засегнат от заразата. Цената за това относително спокойствие плащаме всички - и работещите в болниците, и гражданите. На този фон намирам възобновяването на полетите Варна-Лондон, три пъти седмично от 16 април, за безумие, в резултат на което има реална опасност да си внесем прясна зараза. Призовавам всички мислещи и отговорни хора да се обединим и да се противопоставим на подобен ход, който крие реален риск за живота и здравето на варненци", заяви д-р Красимир Петров пред Dnews.bg. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: ЛондонWizz AirВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Сульо брат на Пульо преди 4 години
Разделяй и владей!Типичен пример на ситуацията покрай този вирус. Разделиха населението и завладяха мозъците на по-голямата част.
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другото което е че ако не летятт с директен полет тези същите хора като слязат на София прекосяват цялата страна до Варна с друг транспорт до Варна. Така че това че са възобнови ли полетите е по добра мярка от колкото си мислите че е безумие.
62
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте господин доктор. Това че се възобнови ли политите не е знай какво до Варна. Процента на заразата ще си остане такъв какъвто е.Защото и да са забранени хората летят до Варна чрез вътрешен от София. Лично аз се прибрах така. Да не говорим че персонала на полета е без маски и си обслужват храна и напитки. Говоря за уизър. Така че не пребързвайте с решенията си. По добре да си има директни полети от колкото да слизат на София и после да си хващат вътрешни от София до Варна.
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Летя често.. За съжаление заради професията си. Ще се учудите, колко безумци продължават да летят в цялата драма с вируса, а за екипажа почти няма предпазни средства освен едни гумени ръкавици и маска за 10ст. После даже екипажите, през които за ден преминават по средно 400 човека от различни крайща на Европа са изключение от наредбите и за тях НЕ ВАЖИ карантината
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я вижте Летище София. Полети на Уизеър до Лондон по 2-3 пъти НА ДЕН. После за карантина говорим.. Пълно безумие.
59
0
 
7
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Ми може да ги подновяват за да може варна да настигне софияНие не знаем каква е целта
58
0
 
7
 
! Отговори
Ива преди 4 години
И до София не искаме полети,хайде стига вече бясна съм,защо им позволявате да летят и да носят още зарази,защо изобщо ни затваряте,като пускате всякакви заразени да влизат в България,нали щяхте да спрете полетите до края на извънредното положение, и аз имам закупени билети за Италия,но нямам намериние да пътувам и после да сея зарази,а от wizzair с цялата си наглост ми съобщиха, че ще ни очакват за полета,тея луди ли са или ще полудяват,кой ще тръгне на почивка сега,да си се возят празни
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Китай,който влиза си плаща хотела за 14 дни карантина
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами ако кацат в София.каква е разликата- с рейса....
55
4
 
11
 
! Отговори
гост преди 4 години
който иска да заминава да се товари бегом, който се връща да стои в задължителна карантина поне 20 дни като си плаща за всички тези екстри .
54
5
 
17
 
! Отговори
Норм преди 4 години
Г оведа прости, заслужавате си ***! На 100% сте на един акъл с тоя и диот! Заслужавате и гладът след целия този цирк, който ви спретнаха той и другите гологлави к ретени! Хак ви е всичко и не заслужавате съжаление! Дерзайте д ебили, не 80, а 100%!
53
1
 
2
 
! Отговори
Ivo преди 4 години
До Иван 52 Иване, защо делиш хората на по-кофти и по-добри прослойки, а авиокомпаниите на читави и по-малко читави? Аз също имам опит с различните авио..и мога да кажа, че пътуването ми е било нормално винаги. Добре , че не си лекар и няма как да избираш кой да живее и кой не, в зависимост от прослойката ...Бъди жив и здрав и не забравяй, че всички са равни по рождение!
52
10
 
8
 
! Отговори
Тиква преди 4 години
Алчен медицински работник,Доктор,от кога си загрижен за хората? Лицемер,не дай боже да попадна при вас,се надявам само в Моргата.
51
4
 
24
 
! Отговори
Ева преди 4 години
И аз смятам така, какъв е смисълът да ни затварят вкъщи,като заразата дойде от чужбина,трабва да се спрат всякакви полети поне до юни,не мога да разбера нали сме под карантина до 13 май какви са тези полети,кой изобщо им позволява да осъществяват полети
50
5
 
18
 
! Отговори
Да , браво! преди 4 години
Браво на доктора!Ако не се вслушат в думите му обаче и не прекратят полетите веднага, до 6 май най-вероятно отново ще има бедстващи българи плюещи по интернет, че държавата нищо не прави да ги прибере живи и здрави в тези времена на криза.
49
2
 
19
 
! Отговори
Ivo преди 4 години
До буба Няма по-важни неща от здравето на хората, но за съжаление то е изложено на риск от непрекъснатото влизане и излизане от държавата. Тестовете, стационара , медицинското обслужване за пътуващите, всичко това е пари. Да не говорим за риска, на който е изложен мед.персонал. Ограниченията, които понасят хората, затворени по домовете си. Тези неща трябва ли да се пренебрегнат , само защото някой трябвало да пътува..За къде? За оня свят ли?
48
9
 
19
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Между другото хората, които ползват WizzAir са ... от една по-кофти прослойка. За 50 евро отгоре има читави компании като например Austrian/Lufthansa. Но като оставим това настрана не може ли просто, тези, които пристигат да ги слагат под карантина както в Румъния за 1 месец и готово. Да видим кой тогава ще пътува ...
47
26
 
14
 
! Отговори
буба преди 4 години
Има хора, за които е наложително да се пътува, така че всеки сам да си прецени риска и кое е по-важно. Нали се биете в гърдите че имате тестове и сте много напред, ми тествайте си който слиза от самолетите и ги слагайте под карантина.
46
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ние защо кесим един месец по къщите,щом като потокът от емигранти,респективно зараза,няма да секне?!Значи отиват Иван и Драган да берат ягоди в Англия и след няколко месеца с короната пак у нас.И ние пак без работа,пак карантини,изолация и прочие.Който излезе сега,повече да не се връща.Така е честно.
45
6
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Победиха отново парите! За кой ли път е жертвуван бедняка, тук ще пламне като в Италия, предполагам. Но на нас ще ни вадят душата и ще ни сочат с пръст колко ние тук сме виновни за разпространението! Нищо, че някой периодично ще внася колкото си иска вируса и ще точи държавата!