Топло и слънчево в последния работен ден за седмицата

Максималните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса
0

В петък ще бъде слънчево и ще се затопля, в крайните южни райони и над Добруджа температурите ще стигат до 25-26 градуса. Минималните температури са от 2 до 7 градуса, по Черноморието - до 11-12.

Утрото е слънчево с краткотрайни мъгли по поречията. През деня също ще бъде предимно слънчево. Следобед над северозападните райони ще се появи разкъсана облачност от високия етаж. Максималните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Динамичното време с дъждове и силните ветрове ще продължава над западните и над северните части от континента. Облачни системи ще достигат до Алпите и ще обхващат Италия, където ще се формират циклони, които в края на седмицата и в началото на другата ще носят валежи над Балканите. Интензивни дъждове се очакват над Атлантическото крайбрежие - над Франция, над Германия и над Прибалтика.

В събота през нощта ще превалява над северозападните райони и по поречието но Дунав. В неделя ще бъде хладно и ветровито с разкъсана облачност, повече по Черноморието. Ще превалява над централните и над източните части от страната.

В понеделник ще се задържи хладно със значителна облачност. Валежите над източните части ще спират, а следобед ще превалява над Южна и Западна България. Във вторник след временно разкъсване и намаление на облаците, следобед отново ще се заоблачи. Циклон с център над Гърция ще донесе топло и дъждовно време.

 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари