Как ще празнуваме? Хотелиери се готвят за празничния декември при строги мерки

Тази година има запитвания, но не и реални резервации
65

Въпреки извънредните мерки и Ковид кризата, хотелиери и ресторантьори вече правят планове за празничния декември. Велико Търново и живописното село Арбанаси традиционно са едни от най-предпочитаните дестинации за Коледа и Нова година. Хотелите вече са изготвили предложенията си за двудневни, тридневни и четиридневни пакети, като тази година цените са намалени с около 10 процента.

Виолета Райкова от няколко години е управител на хотелски комплекс в Арбанаси. В момента се подготвят за зимните празници като спазват всички изисквания на здравните власти.

"Хората са малко по-предпазливи от гледна точка на резервациите. Абсолютно всички правила ще бъдат спазени и те се спазват от момента, в който настъпи пандемията и всички хотели, получихме указания от РЗИ. Съответно ние спазваме тези правила, за да може, когато клиента пристигне в хотела, да се чувства спокоен, че до някаква степен може да бъде изолиран тук и защитен“, казва тя пред Bulgaria ON AIR.

Освен за цените на пакетите и отстъпките, клиентите питат и какво ще се случи с платените куверти, ако случайно се въведе извънредно положение и от бранша са принудени да затворят.

"Тази година имаме само запитвания, но не и реални резервации. Ако някой си предплати новогодишен куверт, но заради карантина, заболяване или нещо друго, няма възможност да присъства на това парти, той ще има възможност през следващите 5-6 месеца да се възползва от куверта", посочва Петър Стефанов от БХРА.

Хотелиери и ресторантьори казват, че тази година загубите им излизат на около 90% в сравнение с 2019 г. Не крият притесненията си, че декември може и да не е толкова успешен, но все пак имат надежда за светли празнични дни и доволни клиенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това някакъв майтап ли е ????? Това българският хотелиер голям шегаджия бил бе.....
43
2
 
7
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Няма да празнуваме, ЗАТВАРЯНЕ на страната и пълен ЛОКДАУН !!!!!!!!!!!!!!!!!!! не знам хотелиерите защо се хабят да пускат празнични реклами за куверти !
42
2
 
1
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Пир по време на чума или един вид намек , че ресторантьорския и хотелиерския бизнес не печели достатъчно и иска парични помощи.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам, как ще има *** дето им се въртят кючеци на нова година, предвид ситуацията, ама всеки си знае, какъв му е зора. Най-добре в много тесен семеен кръг и това е!
40
1
 
8
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
,,източват касата...,,Е, сега нали не я източватЛекувате се с чайче за икономия
39
1
 
4
 
! Отговори
До3 1 преди 3 години
Какви лекари пак оплюваш,,Източване,,ли е да се лекуват хората?Сега като не ,,източват ,, и се лекувате в къщи,защо протестирате.Всяка година депутатите точат лиги по бюджета на Касата и им се ще да я няма,за да се разпореждат те с парите.Резервът на Касата е за ситуации като пандемията, а те го навираха в други пипа( справка Дянков).Сега с тия фалити и за редовните разходи няма да стигнат средства.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 15- ти януари да си приберат празнуващите отново . Хотелите да се готвят да станат лазарети.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Хотелиери се готвят за празничния декември при строги мерки''МУТАФЧИЙСКИ:''Да не се готвят!''
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празнува ли се по време на пандемия и чума бе?!
35
3
 
14
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Какви мерки? Ако искаме да се предпазим, не трябва да се събираме с много хора в затворени пространства без проветряване. Дезинфектанта и дистанцията от 1.49 м няма да ни спасят. Освен да приложат масово тестване като словенците.
34
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще празнуваме в къщи или на вилата! Домашно приготвена храна, уют, камина и по пантофи. Жал ми е само за самотниците, ама те са си виновни.
33
1
 
24
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Аз пък на празниците съм си вкъщи,понеже ми писна да гледам противни *** и грозноватите им жени,да се правят,че са център на вселената,а ми отишъл на ресторант или хотел с ваучер!Особено в чужбина по-хотелите с българи не общувам,особено като видя някой 'интелектуалец' с ония чантички по диагонал и чехли да се размотава
32
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първата стъпка към справянето с вируса е да се затворят всички китайски ресторанти и жълтурковците да бъдат експулсирани от страната! Да си ходят в Ухан и да благодарят на правителството си, че нарочно пусна вируса из целия свят!
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелиерите да се сърдят на дебели я чичо от Китай.Чичо от Китай Ви затвори с Ковид19.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си остана вкъщи ще си пусна мезоканала и ще медитиран .Добре мие мезоканала и това е
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо те ще я изтестват в тях са парите после бирникът магарешки ще мине ще ги сложи у банката и ние ще тичаме тичаме назад моме Калино аз през целия си живот пари не съм видял от господя на някои ще идат на хаваи а ние ще теглим от кокошкари
28
2
 
20
 
! Отговори
Н преди 3 години
Ще се наложи вкъщи да си останете и да си празнувате
27
1
 
20
 
! Отговори
x преди 3 години
Хотелиери се готвят да фалират.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тия горе братя короната може да сия откараме заради и слугите им.Докато не махнем шестаците короната ще годиняса.Нее ли смях болницата и лудницата затворили в един и същи ден образували корона а обеснете ми де
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да видим , какво ще нареди Алибегов този път Всичко под карантина и ключ, само ако се ходи по заведения да може да се излиза - това му е мечта сигурно