Кунчев: Строгите мерки ще траят поне две седмици

Затварят и търговски обекти, които не са в мола
17 мар 2021 19:45, Петя Славова
190
Кунчев: Строгите мерки ще траят поне две седмици
Снимка: БГНЕС

В третата вълна на коронавируса сме, болниците са препълнени, а каква ще е реакцията на държавата, коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ. "Нищо не е предрешено за мерките в София, но д-р Пенчев внася предложение за по-строги мерки", заяви той.

Още по темата

По негови прогнози, става въпрос за 2 седмици, но мерките могат да продължат и по-дълго. Говори се за затваряне на всички училища, ясли, детски градини, всякакъв вид заведения, търговски обекти над 500 кв м, не само тези в мола, фитнеси, спортни зали. "Искам да кажа на хората - стиснете зъби още малко, говорим за много тежка, но последна за този сезон вълна", категоричен бе епидемиологът.

Той коментира и случаят с ваксината и шансът тя да е причинила смъртните случаи у нас. Според Кунчев, подобен шанс е твърде малък, но със случаят се занимават експерти, които ще дадат своето заключение дали има причинно -следствена връзка.

Една ваксина трябва да отговаря на две неща- безопасност и ефикасност, обясни специалистът и заяви, че към 15 април трябва да пристигнат у нас първите количества от ваксината на Янсен. Тя е еднодозова, което много улеснява процеса на ваксинация. За април потвърдените количества ваксини са над 580 хиляди дози.

Ангел Кунчев бе категоричен, че са се увеличили и случаите на деца настанени в COVID отдеделния. По думите му, за щастие не го карат много тежко, макар че тези, които са приети, са приети, защото се налага да са под лекарско наблюдение. Няма крайни фази още от вратата да се налага да минават на кислород и да бъдат включвани на интензивно лечение. Дай Боже, да остане така. Групата на бременните жени също ме притеснява, имаше вече няколко фатални случаи.",  обясни медикът.

Според него е нормално преболедувалите или ваксинираните да минават по-лесно през границите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
5
 
8
 
! Отговори
SS преди 3 години
Мислите ли,че дори и да манипулирате изборите,ще ви се размине ?!На 05.04 ще бягате с 200-та!Само гледайте да не ви стигнем!
149
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията на Гейтс и СЗО уби президента на Танзания. Човекът отказа да участва в постановката на престъпниците, разобличи фалшивите ПСР тестове, отказа да купува ваксините им или да мачка народа си с мерки срещу несъществуваща пандемия.Лека му пръст. Историята няма да го забрави, за разлика от марионетките начело на повечето държави.
148
1
 
6
 
! Отговори
Две защо ли? преди 3 години
Ами защото толкова време има до изборите, които ще бъдат спечелени предварително се знае от кого.
147
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Строгите мерки ще траят много повече от две седмици за някои безотговорни другари.
146
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективенПрезидентът на Танзания е бил отровен. Имаше още един африкански президент, който отричаше пландемията, на Малави мисля, че беше, който също си отиде по подобен сценарий миналата година.
145
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2030 година- още 2 седмици и последната вълна отминава..
144
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Искам да кажа на хората - стиснете зъби още малко" Това го чуваме 1:1 вече повече от година. Какво значи малко? Петилетка, десетилетие, век?
143
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две седмици, а. Тоя лаф не беше ли от март МИНАЛАТА ГОДИНА.
142
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчо затваряй!Киро Брейка още преди една година обясни за схематаи ни каза, че предстоят фалити,но гордите европейци не му вярваха.Набийте си сега по една астра-зенекаи целувайте ръка на мутафчийски че ви спаси като ви фалира
141
4
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Българи се юрнаха към Танзания да почиват на море. Като се върнат,може да починат и по друг начин - след смъртта на вицепрезидента, предаде богу дух и президента на Танзания.
140
0
 
1
 
! Отговори
Лакоон и синовете му преди 3 години
И в допълнение, че не стигат 500 знака Йоханес Вермеер щеше да каже: "Вие гледате творбите ни и им се възхищавате, но не си задавате въпроса какво още сме направили, колко сме търсили, изучавали, изследвали, колко интересно ни беше да създадем тези неща, та да може някой после да ги вземе да си направи фабрика и по нашите рецепти на това, което сме създали да си купувате измислените от нас бои"Леонардо би Казал - Тия компютри на които седите , екраните им ако не бяхме аз и Дюрер с перспектографа
139
1
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
На 4 април вечерта заминавате в Орландовци !!!
138
0
 
1
 
! Отговори
Лакоон и синовете му преди 3 години
Още един пример, че днес стана дума за Йоханес Вермеер - бил сноб не знам си какво - ако беше жив Вермеер и да го питаме: Ама вие защо сам си правите боите , защо сам си правите четките, защо платовете, защо избирате и всеки детайл така изпипвате на творбите си." Той вероятно ще каже: "Моето време не беше като вашето време, тия неща още не бяха измислени от такива като мене и трябваше да си ги измисля сам и да си ги направя всичко сам, та после някой да ми вземе тефтерчето и да купуваш моя боя"
137
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За последната седмица трима колеги се разболяха. И при обкръжението на приятели, същото се случва. Статистиката не е манипулирана, а настина има много повече болни.
136
1
 
2
 
! Отговори
Лакоон и синовете му преди 3 години
Все едно да питате Майкъл Рейнолдс "Що строиш бе? И то строиш с *** и правиш автономни къщи?" Отговора знаеш какъв ще бъде? "Щото ми е интересно и щото ми се строи, защото това съм учил и това съм правил цял живот!"
135
1
 
2
 
! Отговори
Лакоон и синовете му преди 3 години
Ми аз ви съжалявам честно казано - това е поведение на контрол маниаци, държиш пълен инвентар на какви програми имам, какво имам и притежавам, че видиш ли ако нещо ми се случи и не мога да си погася заема да знаеш какво ще ми вземеш примерно. Control Freaks и от тая воайорщина и от тая мания за контрол вие сте забравили да живеете и гледате акциите и продажбите и ако са надолу пишете Призрачко. А на мене много ми липсва на Иван Кирков голямата приказка: "Ми що рисуваш бе? Ми щото ми се рисува!"
134
1
 
9
 
! Отговори
що преди 3 години
тиквеникъ не се яви и да обяви като мин. пред. ограничителните меркиили той простия е само по отваряне и рязане на ленти
133
1
 
1
 
! Отговори
Лакоон и синовете му преди 3 години
Ми каква е границата - старите хубави дискове дето имаше серийни номера на тях, сега даже и това го няма, плащаш го по интернет, пращат ти ключа, теглиш го, инсталираш го - и ето сега щом си си позволил да напишеш алгоритъма Призрачко дето да следи целия свят и компютъра ми дето е моя собственост дали си си платил или не, каква е границата аз да съм си го платил и закупил, обаче ти нещо да се издразниш, написваш един ред в алгоритъма изтриваш един сериен номер - и пак среден пръст за мене?
132
1
 
1
 
! Отговори
Лакоон и синовете му преди 3 години
Ами не е етично и не е спортменско - и е автогол. Не ви ли липсва времето, когато нещата се проектираха просто да работят, а не да заложиш в тях някакъв детайл или софтуер за самоунищожение. Гледай как разсъждавам на нещата - значи праиш нещо добре, много готино, правиш страхотен продукт от художници за художници и художниците ти се радват , ама вграждаш вътре и спирачка дето ти държиш спусъка за нея и можеш да спреш продукта когато си искаш. Аз му викам изнудване ... къде е границата ...
131
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ричи АлибеговВ един момент ти хрумва, че не е нужно да ходиш по махалите и да правиш тестове - можеш просто да си надписваш едни бройки по свое усмотрение и да ги пускаш по поточната линия.