Кунчев: Строгите мерки ще траят поне две седмици

Затварят и търговски обекти, които не са в мола
17 мар 2021 19:45, Петя Славова
190
Кунчев: Строгите мерки ще траят поне две седмици
Снимка: БГНЕС

В третата вълна на коронавируса сме, болниците са препълнени, а каква ще е реакцията на държавата, коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ. "Нищо не е предрешено за мерките в София, но д-р Пенчев внася предложение за по-строги мерки", заяви той.

Още по темата

По негови прогнози, става въпрос за 2 седмици, но мерките могат да продължат и по-дълго. Говори се за затваряне на всички училища, ясли, детски градини, всякакъв вид заведения, търговски обекти над 500 кв м, не само тези в мола, фитнеси, спортни зали. "Искам да кажа на хората - стиснете зъби още малко, говорим за много тежка, но последна за този сезон вълна", категоричен бе епидемиологът.

Той коментира и случаят с ваксината и шансът тя да е причинила смъртните случаи у нас. Според Кунчев, подобен шанс е твърде малък, но със случаят се занимават експерти, които ще дадат своето заключение дали има причинно -следствена връзка.

Една ваксина трябва да отговаря на две неща- безопасност и ефикасност, обясни специалистът и заяви, че към 15 април трябва да пристигнат у нас първите количества от ваксината на Янсен. Тя е еднодозова, което много улеснява процеса на ваксинация. За април потвърдените количества ваксини са над 580 хиляди дози.

Ангел Кунчев бе категоричен, че са се увеличили и случаите на деца настанени в COVID отдеделния. По думите му, за щастие не го карат много тежко, макар че тези, които са приети, са приети, защото се налага да са под лекарско наблюдение. Няма крайни фази още от вратата да се налага да минават на кислород и да бъдат включвани на интензивно лечение. Дай Боже, да остане така. Групата на бременните жени също ме притеснява, имаше вече няколко фатални случаи.",  обясни медикът.

Според него е нормално преболедувалите или ваксинираните да минават по-лесно през границите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
14
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Не ми се вярва да има чак толкова глупави хора отричащи съществуването на К19 Те са обикновени кандидат превратаджии най-вероятно червени ,на които им изнася смяна на правителството ,за това винаги играят контра .
109
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано Кунчев и най- милото му се разболеят от това, с което така усърдно плашат хората! За колко ли се е продал толкова долно се питам?
108
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките мерки са хаотични, непоследователни и без реално постигнати резултати. За съжаление накрая цената я плаща обикновенният човек.
107
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчо що с шефа ти не пробвате пак да внесете малко фурми? Миналата година май проработи, виж колко малко бяха бройките та чак цял свят ви хвалеше.
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Липсата на навременни и адекватни мерки води рано или късно до пълен локдаун... ако по-рано имаше по-адекватен подход, то сега можеше да е различно.
105
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 4000 заразени и 187 смъртни случаи на ден, това е единственият начин. За сравнение във Великобритания починалите за предния ден са 64. Здравната ни система няма да издържи. Но за някои са по важни кръчмите от човешките животи. Чудя се защо допуснаха това да се повтори и разпуснаха положението още в средата на февруари, когато започна покачването.
104
0
 
0
 
! Отговори
Лакоон и синовете му преди 3 години
Никакви яйца и кокошки няма тука - има дявол дето си е отгледал дяволските яйца по Булгаков.
103
0
 
5
 
! Отговори
Лакоон и синовете му преди 3 години
Какво беше Симо , репликата ти последния път: По-добре господар в Ада отколкото слуга в Рая. Ти затова реши тука да си го направиш своя личен ад в който да си господар. Нито един от тия български родове що загуби деца, имот, пари, преследвани, подигравани - ни един от тях не заслужаваше това, както и ония родове избити от Борис 1 не заслужаваха заради един палестински кьор фишек да бъдат изклани до крак. Ти и твоя род заслужавате това дето се случи тука, тъй щото рай да беше решил да правиш ...
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу империализма!Ееех, живот!
101
2
 
3
 
! Отговори
до 100 преди 3 години
Само си дърдориш празни приказки: дрън-дрън, дрън-дрън, докато не заспиш на масата със шишето ракия и салатата!!!Познах ли?
100
1
 
14
 
! Отговори
Умен, красив и интел преди 3 години
Незабавно разпускане на националния оперативен щаб! Сложете край на корона цирка на 4-ти април с бюлетината на АБВ!
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не е предрешено за мерките в София, но д-р Пенчев внася предложение за по-строги мерки", заяви тойТова колко сме го слушали. Еди кой си искал всичко да се затегне ама ние сме добри и избираме среден вариант.
98
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой сеща ли се защо на халипи от Банкя са му потънали гемиите и гледа като натровен от гъби???
97
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е за нов нюрнбергски процес. Тези престъпници трябва да отговарят.
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще те поздравя на изборите с бюлетина за АБВ и Мангъров!!
95
1
 
1
 
! Отговори
Лакоон и синовете му преди 3 години
Тъй щото (в български контекс свързано с българи от старо 1204 време) ако се погледне от гледна точка на боговете Лакоон упс Симеон 2 грешка на езика, упс грешка на езика вторият син на Лакоон, тоест Симеон 2 Сакскобурготски толкова читави деца български провали и потроши и изчезнаха безследно или избягаха от неговия зандан и капан за него тука, щото нямал къде да иде, а да стреля на мечката малкото мече знае как! Толкова по-читави деца от твойте заминаха си от тоя свят от твойте "реформи"...
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След това и към вас строгите мерки (в затвора) ще са за дълго, не се притеснявай!
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А управителя на пандемията какво изпъшка по въпроса? Или както обикновено сега се прави на умряла лисица и след 2 дни ще се прави на доброто ченге а оечедушния му електорат ще му ръкопляска
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарят Ангел Локумчев очевидно иска да увековечи името си, и може би дори се надява да го изографисват по църкви и манастири!!!Защото: Обещава че това щяло да бъде (едва ли не) последната вълна на пандемията! ОСАННА!!!А дано, ама надали...
91
4
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До да,да ама неима известна логика....Но има и друго:-НЕ ВСИЧКО Е В МАШИНИТЕ!Ако останат само машини,то кого ще бомбят и унищожават "Властелините"?Защото гена им е смъртоносен!...Освен да започнат да се избиват помежду си..?..Това са същества ОТ МИНАЛОТО,от много далечното МИНАЛО!Те нямат бъдеще!..Безумните им планове доказват това.../да не говорим,че ..колкото и странно и "тъъйпо" да звучи на някои,"ПРОГРАМАТА" НЕ им принадлежи!.."Суперкомпютъра" има решаващата дума../