Наемите надолу заради коронавирусната пандемия

Цените са надолу поне с около 10 на сто
10 май 2021 13:41, Петя Славова
55
Наемите надолу заради коронавирусната пандемия
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последната година се наблюдава сериозен спад на цените на наемите с около 10 на сто. Това заяви председателят на Национално сдружение "Недвижими имоти" Добромир Ганев  пред БНР.

Още по темата

По думите му една от основните причини за спада в цените е драстичното намаляване на заетостта на имотите за краткосрочен наем, които се наемат от туристи през платформи като Airbnb или Booking.

"Заради намалелите туристически пътувания, много от нощувките не се състояха. Това създаде ситуация, в която тези имоти се пренасочиха от пазара за краткосрочен наем към този за дългосрочно отдаване", подчерта Ганев.

Друга основна причина за отлива на наематели е и преминаването на студентите към дистанционно обучение и връщането им по родните места. Според експерта в последните месеци много наемни жилища, наети от студенти, са били освободени.

Един от начините за намаляване на натиска върху наемния пазар е предоговарянето на цените на наемите в краткосрочен или дългосрочен план.


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
4
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 1 месец
Т.е. скоро ще станем свидетели на мига, в който дори и в абсурдите ще стигнем до реална пазарна икономика в имотния сектор. Да оставим настрана нулевите данъци, които карат хората да тикат пари в празен коптор, защото реално той не им струва нищо за поддръжка, и другите фактори като традиционната народо-психоза, ниска финансова култура, липса на финансови инвестиционни инструменти и т.н.И много виждам да реват - не можело било да свалят наемите. Ми вдигай бе човек. С 50% вдигай и чакай - тва е
53
1
 
4
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 1 месец
Баят ти имотните брокери. Просто почакай малко. Инвестиция в имот в Чалгария никога не е имало. Всичко е балон без реална стойност и пълнеж. Не го ли виждаш долу човечеца - не можело било да скачат цените с 30% пък наемите надолу с 10%. Ми вдигай ги наемите бе човек. Щом смяташ, че някой ще ги наемеНарича се пазарна икономика. Изплатили за 8-10-12. Много са това. За 5 години са ги изплатили. Дори за 3. Баеш като имотен брокер тъпизми.Сега е момента да продаваш. След това никой не ти е винове
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да много е сигурно... в държава която няма бъдеще да се заробиш с имот..
51
5
 
2
 
! Отговори
До 33 и 34 преди 1 месец
Докато баеш нескончаеми мантри на тема "балон" едни си изпраха мръсните пари чрез строителство. Други вложиха спестените с труд финансови ресурси в недвижими имоти, които от наеми се изплатиха за по 8-10-12 години в зависимост от това къде се намира имотът и какви са качествата му и сега вече следващите наеми им носят чиста печалба.Трети изплащат заем, но си осигуриха покрив и достатъчно пространство, където да растат децата им.А ти си баеш мантрите и ще дочакаш цените да станат като в Париж.
50
3
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН - БОГ преди 1 месец
И СУТРИН НЕ ПОЧВАЙТЕ С МОЛИТВИ И "ИСКАМ", А С ВЪПРОСЪТ - КАК МОГА ДА СЪМ ПОЛЕЗЕН НА БОГА ДНЕС? ЗА ДА ИМА И УТРЕ ЗА МЕН :) КАЗАХ РЕЛИГИИТЕ - МОЛЯ, ИСКАМ, ДАЙ, АЗ, ТЕ... ДА СЕ РАЗГОНЯТ!
49
3
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН - БОГ преди 1 месец
И ЗАПОЧНЕТЕ С ПОСТУЛАТЕ, ЧЕ АБСОЛЮТНО НИКОЙ ОТ ВАС НЕ МИ Е НЕОБХОДИМ! ЗА 5000 ГОДИНИ МОГА ДА СЪЗДАМ 28 МИЛИАРДА, КАТО ВАС, АКО ИМА С КАКВО ДА ВИ ХРАНЯ :) И АКО СТЕ МИ НУЖНИ :) ТАКА ЧЕ, ПОСТАРАЙТЕ СЕ, ДА СТЕ ПОЛЕЗНИ С НЕЩО.
48
3
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН - БОГ преди 1 месец
НА МАРС, ЩЕ НАЗНАЧАВАТЕ ПРЕДСЕДАТЕЛКИ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И НА СЕМ ПО ТЕЛЕФОНА. А ТУК, ЩЕ НАЗНАЧАВАМ АЗ, АКО РЕША ЧЕ МИ Е НУЖНО. А КАКВО ВИ Е НУЖНО НА ВАС, МИ Е ПРЕЗ... :) НА-ЙЛОНЧО Е ГОТОВ С РАКЕТИТЕ, НЕ СЕ МОТАЙТЕ! ;)
47
3
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН - БОГ преди 1 месец
ТАМ НА МАРС, ЩЕ СИ ПРАВИТЕ НАРОДНИ СЪБРАНИЯ, ПАРЛАМЕНТИ, КОМИСИИ, КОМИСАРИ, ЛИБЕРАЛИ, АНАРХИЯ, ЗАДКУЛИСНО УПРАВЛЕНИЕ, ПРАВИТЕЛСТВО В СЯНКА, КОНСТИТУЦИИ, ПРАВА НА ТОЯ, ОНЯ, МАЛЦИНСТВАТА, ИЗВЪНЗЕМНИТЕ И ОБЩО ВЗЕТО, КАКВОТО СИ ИСКАТЕ :) ТУК Е МАЙ УЕЙ ОР...МАРС!
46
3
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН - БОГ преди 1 месец
ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ДЪРВЕНИТЕ ФИЛОСОФИ, ДА СЕ НАСОЧВАТ КЪМ КЕЙП КАНАВЪРЪЛ ИЛИ БАЙКОНУР. ЗА ПОЛЕТ КЪМ МАРС. ТАМ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ И ПАРЛА-МЕНТИ ЗА ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ :)
45
3
 
0
 
! Отговори
СТОПАНИНА преди 1 месец
ВСЯКО ГОВОРЕЩО НИЩО, ТРЯБВА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА! НЕ СТЕ МИ РАВНИ, ОРТАЦИ, ПРИЯТЕЛЧЕТА, ЕТС. АЗ СЪМ БОГ - ВИЕ НИЩО, СЪЩЕСТВУВАЩО ЕДИНСТВЕНО ПО МОЯТА ВОЛЯ.
44
3
 
0
 
! Отговори
СТОПАНИНА преди 1 месец
А КАКВО, ЩЕ СЕ СЛУЧИ С УПОТРЕБЕНАТА САЛФЕТКА, СЛЕД КАТО СИ ИЗБЪРША РЪЦЕТЕ, РЕШАВАМ САМО И ЕДИНСТВЕНО АЗ - СТОПАНИНА НА ТОЗИ СВЯТ.
43
3
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН - БОГ преди 1 месец
СВИКВАЙТЕ С ТАЗИ МИСЪЛ И СИТУАЦИЯ, ГОСПОДА И ГОСПОЖИ/ЦИ - НИЩО. ЩЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ, САМО ДОКАТО ИМАМ НУЖДА ОТ ВАС.
42
3
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН - БОГ преди 1 месец
И НЕ ФАРАОНА - БОГ СЪЩЕСТВУВА ЗА ДА ВИ СЛУЖИ, А ВИЕ ВСЕ ОЩЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ ЗА ДА ЗАДОВОЛИТЕ ПОТРЕБНОСТИТЕ МУ. А ЯЛОВИТЕ ДОБИЧЕТА ГИ....
41
2
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН преди 1 месец
И НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ФАРАОНА, ЛИЧЕН ПРИМЕР НЕ ДАВА. ТОЙ ЗАПОВЯДВА :)
40
2
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН преди 1 месец
НАЙ-БЪРЗИЯ НАЧИН ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ОТСЛАБВАНЕ Е ДА СЕ ДЕРЕ СЛАНИНАТА. С КОЖАТА :)
39
0
 
1
 
! Отговори
ФАРАОН преди 1 месец
ИНТЕРЕСНО, ЧЕ ВЪПРЕКИ КРИЗАТА, НА БАНКИТЕ И ПРЕЗ УМ НЕ ИМ МИНАВА ДА НАМАЛЯТ МЕСЕЧНИТЕ ТАКСИ, ЧЕ ТИ ПОЛЗВАТ ПАРИТЕ!!! :) НЕ СВАЛЯТ И ЛИХВИТЕ ПО КРЕДИТНИТЕ КАРТИ. ВСЕ СА СИ 20% НАГЛО! ДЕБЕЛАШКО! СВИ,НСКО :) А ИСКАТ КРИЗАТА ДА Е САМО ЗА РАБОТЯГИТЕ ПАК :)
38
0
 
0
 
! Отговори
DJ FARAON преди 1 месец
А КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА, БЪРРРЗО ДА ИДЕ ДА СИ ВЗЕМЕ ЛИМОНЧЕ! НА ПРОМОЦИЯ СА В МОМЕНТА ;)
37
0
 
1
 
! Отговори
ФАРАОН преди 1 месец
И ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ МОШЕННИЦИ, ЩЕ БЪДАТ РАЗТУРЕНИ, А БАНКИТЕ НАЦИОНАЛИЗИРАНИ :) ВСИЧКО НАД СРЕДНАТА ЗАПЛАТА ЗА СЪОТВЕТНАТА СЛУЖБА ЗА СЪОТВЕТНИЯ ПЕРИОД, ЩЕ СЕ КОНФИСКУВА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА. ЩЕ СЕ ОЦЕНЯТ И ИМОТИТЕ ПО ПАЗАРНА СТОЙНОСТ И ВСИЧКО НАД КУПЕНОТО СЪС СЪОТВЕТНАТА ЗАПЛАТА - В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА :)
36
0
 
0
 
! Отговори
ФАРАОН преди 1 месец
ПЪРВО МАГАЗИНИТЕ, ЩЕ СИ СВАЛЯТ НАДЦЕНКАТА НА 2%. ПОСЛЕ, ЩЕ МИСЛИМЕ ЗА НАЕМИТЕ :)
35
0
 
0
 
! Отговори
БОЯДИСАНО ВРАБЧЕ преди 1 месец
НАЕМИТЕ НАДОЛУ, А ЦЕНИТЕ В МАГАЗИНА, НАГОРЕ С 30% :) И НА КОЙ ГИ РАЗПРАВЯТЕ ТИЯ ГЛУПОСТИ? :)