"Автомагистрали": Пред колапс сме, сметките са блокирани

Спряна е работата по АМ "Хемус", работниците са в отпуск
28 юни 2021 14:48, Анисия Иванова
112
"Автомагистрали": Пред колапс сме, сметките са блокирани
Снимка: БГНЕС

Държавното дружество Автомагистрали ЕАД е поставено в невъзможност да извършва редовните си месечни плащания към доставчици на услуги и суровини, което ще блокира дейността ни. С писмо N910040 от 10.06.2021 г. министър Виолета Комитова блокира банковите сметки на дружеството във всички търговски банки.

Това действие вече оказва негативни последствия в работата на “Автомагистрали” ЕАД и дружеството е заплашено от принудително спиране на дейността, в това число и временно спиране на изграждането на АМ „Хемус“ и разпускане в принудителен отпуск на голям брой служители, в разгара на строителния сезон, съобщиха от дружеството.

Още по темата

Съществува сериозна опасност да бъде прекъснато електрозахранването в обекти и бази за поддръжка, както и прекратяване доставките на горива. Натрупват се неодобрени заявки за годишни технически прегледи, за планови ремонти на техниката за зимното поддържане и текущи аварии и проблеми. Това може да е причина за неизпълнение на възложените задания относно текущия ремонт и поддръжка, обезпечаване на пътнотранспортни проишествия, въвеждане на временна организация и безопасност на движението при най-натоварените автомагистрали в страната, което, от своя страна ще доведе освен до санкции и до финансови загуби на дружеството от нереализирана печалба.

В резултат на продължителна писмена комуникация с МРРБ принципалът на „Автомагистрали“ ЕАД - министър Комитова, на 25 юни 2021 (петък), с поредно писмо до търговските банки ги моли да не допускат разплащания над определения от нея лимит от 10 000 лв. на седмица. Сумата обаче е крайно недостатъчна за оперативната работа на дружеството и то да функционира нормално.

С тези и други подобни действия или бездействия на практика се блокира дейността по изграждането на АМ „Хемус“ и поддръжката на автомагистралите в страната. Това може да доведе до хаос и напрежение за всички пътуващи, за бизнеса, свързан с пътната инфраструктура, а също и за икономиката на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Samo minavam "У ***, това, магистрали ли, ги наричате" В цяла Европа един определен клас магистрали изглеждат по такъв начин. Не е въпроса в това дали това е магистрала - видно е, че е. Повечето страни не са САЩ или Китай, с магистрали с 10-12 платна.
50
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
без боко, няма магистрали - тва е, свиквайтеса и метрото в Сф ще спрат
49
5
 
24
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Чегърт, чегърт, чегърт, чегърт.
48
24
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Колко трябва да си увреден в сивото вещество, да се радваш че е спряно строителство, и хиляди ще останат без работа и прехрана! Тези, които са докопали властта и техните клакьори, верно са извратеняци! Бойко верно накрая ще ги прекара всичките, защото са алчни , властолюбиви, крадливи и некадърни!
47
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми повикайте журналисти от Нешънъл Джиографик да снимат какви хубави магистрали сте построили, да се чудят във Швейцария как може Бойко такъв хубав асфалт да е положил и да си гризат ноктите от завист! Ако всичко това се види, ще потекат отново европейски пари!
46
5
 
23
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
У ***, това, магистрали ли, ги наричате
45
6
 
5
 
! Отговори
да бе преди 2 години
Кое им е хубавото на пътищата в Пакистан. Главното шосе което го свързва с Иран не навсякъде има асфалт, а там където има е като междуселски път.
44
10
 
18
 
! Отговори
Костадинов преди 2 години
Браво на Комитова за *** на тиквата само такива действия трябват,всички крадци от герп трябва да бъдат вкарани в затвора.
43
20
 
13
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Новите диктатори освен да спират и да уволняват друго не могат да правят май.
42
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, платили авансово магистралата, а сега плашат че ще я спрат
41
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ... "И аз съм в колапс когато плащам за винетка и данъци, а карам по пътища като в Пакистан. Те в Пакистан може и да се по-хубави от нашите.." Аз съм бил в Пакистан и знам, че ти никога не си бил. А иначе, когато почнеш да плащаш пътни данъци ПОНЕ колкото сърбите, тогава ще искаш магистрали ПОНЕ толкова хубави колкото техните.
40
15
 
12
 
! Отговори
Love to Hate преди 2 години
Честито на печелившите. Значи ремонта на Станишевата магистрала няма приключи в близките 2-3 месеца и цяло лято хората ще висят по тясното околовръстно на Ст. Загора (днес там пак имаше катастрофа). Отделно "Хемус" и "Видин-Ботевград" се "замразяват" за след края на неокомунизма. Пука им на комунистите и чалгарите, че хората се трепят ежедневно край Микре и други подобни места.
39
14
 
21
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 2 години
"Харвардски" номера на една архитектка, която само "къщи за гости" е проектирала! Хората от Босфора канал за милиарди правят, а ние за 50 години не можем от такива министри и политици 2 магистрали да направим. Само къщите от скромните заплати на Рашков и излиза че са законни. Той карал, жена му и тя и понеже е нотариус може и документално някой друг имот да щипне. Браво!? Ще чистят корупцията. Те самите са са КОРУПЦИЯ!!!
38
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко милиарди са предплатени? За какъв колапс се говори, като вече са усвоили парите?
37
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно само с преводи се занимават - преводи към чекмеджетата на техните обръчи от фирми и техните Вождове. Подавайте оставка, каза ви се . Не вършите никаква работа.
36
6
 
33
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Добре де, нал държавата даде на Автомагистрали някъде към 1,8 милиарда лева авансово за построяването на АМ Хемус! Това беше преди колко 2-3години! Де ойдоха тез пари!? Изядохте ли ги вече!? Не за друго ми няма и километър построен от АМ Хемус, само некви багери гледахме по телевизията при това паркирани незаконно в полето! Та ????
35
16
 
20
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Е, за това беше цялата парлама. Да се сменят хората на ГЕРБ с хората на другите партии. Вече 12 години на сухо не се издържа. И те искат да захлебят.
34
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Запознат От сигурен източник знам, че баш са си спрени плащанията, тъй че не си много "запознат". И не само там. Цялата държава е на "задръж". Ще видим колко време ще изкараме така преди да почнем да се пропукваме зловещо. Целия свят е в криза, и търси начини за икономическо възстановяване, нашите си мислят, че имат време да си играят на кой е по-по най. Това по правило не завършва добре.
33
18
 
13
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Нека по-скоро да дойде икономическата криза и мъдрият български народ да погладува, че да му дойде акълът и да не вярва на Чалгари, Маями, *** и най-вече на пръкналите ги комунисти."Колкото по-зле, толкова по-добре" лафът на Костов и ДСБ.
32
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами така е, като гербавия калинчо,който е окупирал поста началник се е запънал и не иска да си ходи.. Реве че не му дават да изхарчи още милиони за аванс ли? Айде у лево