Южното Черноморие с огромен ръст на туристи през август, най-много от Украйна

Втора нулева година за Скандинавския пазар, показват данни на туристическия бранш
4 сеп 2021 14:00, Петя Славова
22
Южното Черноморие  с огромен ръст на туристи през август, най-много от Украйна
Снимка: БГНЕС

 Ръстът на туристите през месец август по Южното Черноморие спрямо 2020г е бил 153%. Това показват данните на Регионалната туристическа камара в Бургас. Най-голям ръст от 50% бележат украинските туристи.

Още по темата

Втора поредна година, обаче, е нулева за Скандинавския пазар. 97% повече са чартърните полети през месец август на бургаското летище спрямо миналата година. Спрямо 2019-а година, обаче, има спад от 56%, съобщи БНР.

След украинците, най-голям ръст бележат румънските туристи. Близо 30 хиляди румънци са избрали за почивка Южното Черноморие. Най-много са българите от София и областите Хасково, Пловдив и Благоевград, които са посетили Южното Черноморие това лято. От какво са останали недоволни те, посочва председателят на РТК в Бургас Иван Иванов:

"Какво казват пловдивчани на база направени конкретни проучвания - само 10% са доволни, а 46% са недоволни. Недоволството идва от самия персонал. Те казват, че няма адекватност между цена и услуга."

На 22 и 26 септември се очакват последните чартърни полети за сезона, каза още Иван Иванов. Те ще пристигнат от Германия и Чехия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: черномориетуризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
4
 
! Отговори
Южното черноморие е преди 2 години
Южното черноморие е страхотна селяния .
16
2
 
4
 
! Отговори
Южното черноморие е преди 2 години
Южното черноморие е страхотна селяния и ***
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин --- В една механа до плажа имаше маси само за по 8 човека, сядаме двама и ония ни казват - не може, масата е за 8 човека. Имах повод за по-голяма сметка, ама си тръгнахме. На връщане минахме отттам - беше празно. Така че, да им приседне дано на българските дерачи по морето. Чакаш ги по два часа, намусени, хигиена нула, столовете се разпадат, масите мазни и само правят вятър, че бачкат. И накрая та дерат, кат за последно.
14
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ако най-големият ръст е бил 50%, не може общият ръст да е 153%, ве мисири! Аве научете я тая аритметика!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И колко българи са се минали да ходят на "почивка" на българското море?
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, ще искат ли обезщетения от държавата...че всъщност са очаквали 200% ръст?И да ги компенсираме?
11
1
 
8
 
! Отговори
Ама как така преди 2 години
нали повелителят на кебапчетата само говори как всички са пред фалит
10
1
 
5
 
! Отговори
Украинки преди 2 години
Се пускат за бутилка 1.5 л. пиво. Големи туристки.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обобщение на сезона - цени 40% нагоре, качество 80% надолу, 135% ръст на лидъл туристите, чобанщини по стаите, терасите и беседките.
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво им има на украинките. Супер са си:) Слаби , красиви и нормални. Не като нашите овце тука последните 10г. Надути, тъппи и целулитени. Няма такава комбинация.
7
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Българските ресторантьори и сервитьори са си за яко @бане и фалит. Наложи ми се през юни да отида в Созопол. До Стария град в лъскаво заведение ми врътнаха номер - поръчвах по едно меню, а после го смениха и ме таксуваха 15% по-скъпо по друго. Не съм се оплаквал, не съм за няколко лева, но логично после избягвах всякакви подобни лъскави бардаци. Да приключват, и затварят, на никого няма да липсват.
6
2
 
4
 
! Отговори
МиСа Хлъзна Налъма преди 2 години
Да Да и Аз бях там пълно е с млади украинки които вечер са като свободни птици.
5
1
 
13
 
! Отговори
Женя преди 2 години
Най вероятно украинските туристи са тези наети за работа по хотели и ресторанти които ходят на плаж през свободното време. Украинците са много, много по бедни от нас и цените по нашето море за тях са безбожно високи.
4
2
 
4
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Е как няма и Катранджие и Витанов бяха там казваха че измираме пак и хората се осетиха че само там не се мре от вируси и затова е имало толкова хора
3
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ти милее за скандинавски туристи ? Някви шведски пияници да правят золуми, а ние да ги търпим за някое евро повече. Да си ваксинират нахалните *** и да вървят в Гърция.
2
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите са сред най противните туристи. Искат хем най евтините места, хем да е като 5 звезди. Това се отнася за всяка афера и услуга. Нямат правилна преценка за себе си и заобикалящия ги свят. Мрънкачи яко,без покритие. Естествено не всички има и голяма част които са хубави нормални хора. Знаят, че държавата има проблеми и просто не го правят драма.
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо против чуждите туристи, но когато са от проблемни държави като нас самите после защо сме в червената ковид зона.