Протест пред болницата във Враца заради починалата жена

Прокуратурата и здравното министерство разследват случая
2 фев 2022 06:57, Ния Христова
67
Протест пред болницата във Враца заради починалата жена
Снимка: БГНЕС
Протест пред Спешната помощ във Враца ще се проведе по-късно днес заради случая на починалата жена, чакаща да бъде прегледана, съобщи bTV.
 
Все още не е ясно защо линейката не е дошла на адреса на жената, въпреки че е била повикана. Жената е трябвало сама да отиде в болницата.
Още по темата
 
Прокуратурата и здравното министерство също са започнали проверка на случая. Те ще разследват дали е имало забавяне в приема на починалата.
 
Случката предизвика вълна от възмущение, след като стана ясно, че жената губи живота си, докато служителка на болницата изисква да й бйдат представени документи и лични данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Директорът на спешното също носи отговорност.Най-вероятно той е създал тази безумна организация на работа.Вчера удобно прехвърли цялата отговорност на сестрата.
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1. Основна вина има парламента и здравната каса защото вкараха повече регулации при прием в спешно отколкото при внос на ядрени отпадъци!2. Вина имат и здравно неосигурените (всички го знаем) които за всяко охче ходят в спешно за да избягат от такси!3. Вина има и роднината на жената защото не и знае личните данни и неможе да даде своевременно информация която е нужна на лекарите!4. Вина има и рецепционистката защото със сигурност има начин информация да се събира в движение!
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе къде ни е министърката на здравеопазването, абдикирала ли е или кифлее на ски някъде?
28
1
 
17
 
! Отговори
9 преди 2 години
Прочетете какво пише, осмислете го и тогава пишете! Не пиша само за този случай, пиша като цяло, за да тръгнем нагоре ние като хора трябва да се променим! Давам примери- жена починала в болница, кола блъска на пешеходна пътека, съсед закла съсед, жена пребита от мъжа си, кражба на бензиностанция, източване на еврофондове...и т.н. Това са новините за нас всекидневно. Това сме ние! Надявам се да разберете какво имам предвид най-накрая!
27
0
 
17
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Е, аз като спазвам всички правила цял живот, да не съм прокопсала? И маската FFP2 си нося дори във входа на блока, навсякъде н закрито и правилно и ваксина си сложих, защото мъжът ми настияваше, и какво? Безумията на здравната каса убиват хора с процедури, разписани от мутрите.Как не се намериха лекари да се обединят и да настояват за промени?
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във вчерашните новини по Бнт озаглавиха случая "Човекът срещу Системата" (нещо подобно)Аз питам: КОЙ създаде именно по този начин системата, марсианците ли?! Не, хората я създават! Създават я: безчувствени, безмозъчни, алчни за пари, корпоративно обвързани и лишени от човешко състрадание хора, които стоят на върха на тази криминална пирамида в здравеопазването!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се чете "да не спазваме"!33, слагам всички, защото виждам какво се случва в България и какви са хората,а повярвай ми, имам допир с доста хора! Но също знам,че ако на мен се беше случило такова нещо,аз нямаше да съм с реакцията на мъжа....щях да обърна болницата!
24
2
 
10
 
! Отговори
до 31 преди 2 години
Съгласен съм, но не говорих в частност за този случай, а като цяло! Ние масово не обичаме да спазваме каквито и да е правила, все гледаме да минем тънката и масово се неглижира работата,каквато и да е тя! Който отрича подобно нещо значи живее някъде другаде...
23
2
 
17
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
И аз като ида на моята работа си нося отговорност за действията. И няма 6-5, няма отлагане на задачи, няма претупване на работата, защото ако има - глоба, предупреждение, уволнение. Хубаво, че са от нас, ама айде да си четат длъжностите характериситики и да си вършат работата. Който се чувства безотговорен, нехаен и разсеян - значи не е за болницата, а за друга работа. Не може с лекомислие да заставаш на позиция, от която зависи животът на хората
22
4
 
21
 
! Отговори
9 преди 2 години
И 100 минуса да ми сложите трябва да разберете, че ние всички сме кофти като хора, не отделни личности!
21
8
 
16
 
! Отговори
9 преди 2 години
Тези срещу какво протестират?! Срещу себе си?! Разберете едно, тези които работят в болниците, по заведенията, в парламента, те са хора от народа, те сме ние, те са наши роднини...ние всички трябва да се променим,че да тръгнем нагоре!
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не дай Боже подобно нещо да се случи с мой близък ... всичко ще завърши с повече от един труп ... ще ги избеся пред спешното ...
19
12
 
8
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Ами важно е, защото ако в това време на съседното легло приемат детето ти за спешен апендицит и му се налага операция , а му натресат Ковид и то се усложни.Кой тогава носи отговорност?!Медицинският персонал изнемогва и освен това трябва да спазва един куп тъ*пи разпоредби.Не лекарите и сестрите са виновни , а ужасната здравна система
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво е протестът?Да се накаже рецепционистката ?Да се подобри бързата помощ? Да има прозрачност и яснота при разследването?Да се съберат средства за психологична помощ за детенцето?
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ммдааа това има възпиращ ефект върху желаещите да ползват болнична помощ. Зловещо.
16
6
 
17
 
! Отговори
Хаос преди 2 години
Проблемът не е персонално в сестрата, а в хаоса който се създаде от над 20 год. в спешната помощ.Сестрата спазва разпоредбите , които ги създадоха тези отгоре иначе носи съдебна отговорност.Представете си ,че има в залата един с инсулт, един за спешна коремна операция, един от катастрофа и се приеме болен с Ковид без да е тестван.Той заразява останалите и двама от тях почиват,и без това са в тежко състояние-после техните близки съдят ,че си приел човек без документи и тест,а?!Тотален хаос е!!
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най- важното е да се направи тест за Ковид 19..... Докъде стигнахме...
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Детенцето е с починал баща, сега и майка. Направо гледката е убийствена. Трябва да му се помогне, особено психическа помощ.
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жената е починала само докато тая на рецепция я регистрира в системата, а си представете, че преди прием щяха и тест за Ковид да й правят, т.е. още + 10-15 мин. размотаване. Ето това стана здравеопазването - писане, чекиране, регистриране, тестване, само не и адекватна навременна помощ. Срам за тия доктори и болници! Защо ресгистрацията е поставена като първа задача не мога да разбера! Сега да им направят и проверка защо са отказали на човека линейка, имало ли е повиквания в този час?!
12
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали починалата е била ваксинирана.