Българите се готвят да празнуват Великден. Засилен интерес по хотелите

Заради инфлацията обаче цените са с 20% по-високи
10 апр 2022 09:50, Петя Славова
65
Българите се готвят да празнуват Великден. Засилен интерес по хотелите
Снимка: БГНЕС

Засилен интерес на български туристи по Северното Черноморие. Хотелиерите, които не са приютили украински бежанци се подготвят да посрещат туристите.

Така, например около 40% от местата в хотелите в Балчик вече са резервирани за Великденските празници. Интересът по традиция е от страна на туристи от България и Румъния. Заради инфлацията обаче, цените тази година ще бъдат поне с 20% по-високи.

Тази година в Балчик очакват повече гости за Великденските празници в сравнение с миналата. Според хотелиери, интересът щеше да е по-голям, ако беше отпаднало изискването за зелени сертификати към северната ни съседка.

Още по темата

"Ще бъдат отменени от 15-ти май. Какъв е смисълът, какво пречи да бъдат отменени от 15-ти април, за да могат в края на месец април и в началото, 2-ри май мисля, че беше официален празник в Румъния, нашите гости да могат спокойно да почиват в България." - пита пред БНТ хотелиерът Виктор Лучиянов.

Той казва, че към момента в хотела няма отменени, а само отложени резервации и добави, че тези, които са платили предварително, има възможност да им върнем парите или да изчакат за следваща година или за края на лятото, ако все пак нещата се променят.

Лучиянов коментира, че дори за този момент няма да повишава цените на нощувките, тъй като се е възползвал от компенсациите, които държавата отпуска заради високите цени на тока. Други собственици обаче казват, че са принудени да вдигнат цените заради инфлацията.

 "Може би с 20%-25% сме вдигнали цените, за да можем да посрещнем качествено туристите, които ще дойдат. Ресторантите ни също вдигнаха цените, пак с около 20%." - признава Мариана Иванова- управител на хотел

  "Ние се опитваме да не правим драстични увеличения на цените, но все пак за тази година между 10% и 20% ще трябва да ги вдигнем." - казва Сослан Кокаев, управител на хотел

Тази година румънските туристи нямат интерес към пакетите "ол инклузив", казват хотелиери.

    "Те търсят свободно посещение на ресторанти, свободно движение по исторически забележителности. Това, което предлагаме в момента като великденски пакети, са нощувка плюс закуска с официален обяд на самия Великден." - казва Виктор Лучиянов, хотелиер

Войната в Украйна ще има негативни последствия за летния туризъм, казват от бранша, но не крият надежда да разчитат и тази година на летовници и от Германия и скандинавските страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ния българите празнуваме простени поклади не празнуваме велигден.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема начин. Хотелите са заети от украинци. Вие чо че дирите там?
16
0
 
4
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Ше има ядене и пияне, дрифчета и ше гармим пиратки. Сичко сам подготвил. Не сам некои еврожендар а сам православен християнин и ша се чуе как пукам. Еврожендарите може и да празнуват като мишоци със изнезени козички ама ние сме патриоти и маже.
15
2
 
8
 
! Отговори
До павел преди 2 години
Павка, ако я опънеш моята крава ще ти платя хотела и вечерята. Ако и не ми я върнеш, ще те черпя до гроб!
14
6
 
5
 
! Отговори
Павел преди 2 години
Ей сега ще завра жена ми в кухнята, вместо да я заведа на морето на хотел и луксозни ресторанти. Ако се чудите защо жените ви слагат рога - затова е. Защото ги третирате като роби. Обикновено ви слагат рога с някой като мен ;)
13
4
 
8
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
И българинът има нужда да смени обстановката и какво по хубаво да се порадва на ранно море . И цените не са толкова високи , а и друг се е потил в кухнята . И аз бих хапнала професионално приготвено агнешко !!! Весели празници !!!
12
2
 
18
 
! Отговори
мда преди 2 години
Празнуването се изразява в ядене и пиене. Нищо общо с християнството.
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези които празнуват по хотелите са хората от типа голямото добро утро ! Лицемерни и нагли като украинците ,поне на едно място ще се съберат !
10
2
 
4
 
! Отговори
атеист преди 2 години
До 1..."Великден се празнува в Божия храм а не по хотелите!...."..................................Е, па, нЕма цял ден да сме в храма я! Хотелът- за след храма!
9
5
 
4
 
! Отговори
Стойчо преди 2 години
Най-обичам да любя сочни дебеланки като Адел!
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атеист съм като комунистите едно време,боли ме .... за великдена!!
7
4
 
23
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Българинът пари за глупости винаги има...иначе е много беден...Те затова рекламите за бързи кредите са навсякъде - върви им бизнеса.
6
17
 
4
 
! Отговори
Ларавел преди 2 години
Винаги сме в Слънчев бряг за Великден. Днес е много живо, благодарение на украинците. А и руснаците не смеят много много да се разхождат. В магазините се правят на украинци за да не ги гонят
5
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей та не се родих един украинец - щях да си пътувам без билет, да си паркирам Жипа без талон, хотела без пари и българите да ми кихат по 1240 лв на месец.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм Наско и се бъзикам с герберите и техните медийни слуги!
3
5
 
19
 
! Отговори
Аз съм Наско преди 2 години
Здравеейтеее, аз съм Наско! :))))))) Пожелавам Ви приятна неделяяя и приятен Великдееен! :))))))))) Аз съм на трета линияя. Ще се видим скороо. Обичам виии... обичайте ме и виеее. ;) ;) Дългооо времеее ви нямашеее по хотелитее.... Сегааа идетее да видитеее украинциите каак празнууват по хотелитее заа 40 леваа на дееен!
2
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засилен интерес друг път! Хората нямат пари за тока и си броят стотинките до заплата, сега засилен интерес?! Да е засилен....колко да е засилен???
1
7
 
41
 
! Отговори
. преди 2 години
Великден се празнува в Божия храм а не по хотелите!