Няма опасност за хората от пожара, горящ до Рудник 2

Очаква се до края на деня пожарът да бъде изцяло потушен
24 окт 2022 10:24, Красимир Ангелов
1
Няма опасност за хората от пожара, горящ до Рудник 2
Снимка: БГНЕС

Няма опасност за населените места и за хората от пожара, който гори в близост до Рудник 2 на "Мини Марица-изток", съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора.

По думите му пламъците се развиват във фронт на север.

Още по темата
"Няма опасност за съоръженията на рудниците. Направена е много широка просека с тежка техника, което да не позволи разрастването на пламъците", обясни още той, цитиран от БТА.

Причините за възникване на пожара предстои да се изясняват и ще бъде водено разследване. Михов посочи, че е малко вероятно пожарът да е умишлен, тъй като територията на рудника се охранява и достъпът за външни лица е ограничен.

Пожарът върви на ивици и се разпространява на няколко километра. Започнал е на територията на Рудник 2 и продължава в посока Рудник 1. Пожарът е започнал вчера от 16:05 часа.

Елица Раданова от пресцентъра на „Мини Марица-изток“ съобщи за БТА, че „няма никаква опасност и за работещите в предприятието".

Очаква се до края на деня пожарът да бъде изцяло потушен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен ако пожарът не е започнал някъде из сградите на администрацията или по машините, няма как да има опасност. Рудниците са яко разкопани и просто някак какво да се запали, че да предаде огъня навътре, където се извършва работата.