Протест на производителите на мляко

Предлагат им ниска изкупна цена
14 фев 2023 13:23, Росен Стойчев
48
Протест на производителите на мляко
Снимка: БГНЕС

Недоволство на животновъдите. Въпреки че цените на млечните продукти в магазините са се вдигнали в пъти и продължават да растат, изкупната цена на млякото пада. Те настояват за диалог с Министерството на земеделието и храните.

Още по темата
За днес са планирали протест в Хасково, съобщи Нова.

„Това, което ни накара да излезем на протест е отказът за изкупуване на мляко и шоковото намаляване на цените от близо седмица. Изкупната цена, която предлагат мандрите е от 85 стотинки за литър мляко”, заяви представител на фермерите.

Някои от производителите посочиха, че преди седмица тяхната продукция се е търсела много и цената е била около 1,25 лева за литър.

„Има внос на мляко от чужбина, което вреди на родното производство. Твърди се, че това е мляко от Унгария и Полша. Но след извършена от нас проверка стана ясно, че млякото влиза на цена от близо 85 стотинки”, добави друг собственик на кравеферма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: протестмлякодиалог
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Сега забележете:ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА МЛЯКО НА ПРОТЕСТ, А БЪЛГАРИНА ГО НЯМА НА ПРОТЕСТ ОТ 33 ГОДИНИ ДА ПОПИТА, ЗАЩО ЯДЕ ТОЛКОВА СКЪПА ХРАНА.БУДНИВТ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНЕН ЗАГРЯ ЕДВА СЛЕД 33 ГОДИНИ, ЧЕ МАЙ МУ Е СКЪПА ХРАНАТА...МНОГО СТЕ БУДНИ
42
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Скоро започват Великденските пости. Опитайте се да ги спазвате, ако сте християни и няма да ви интересува цената на млечните продукти.
41
1
 
7
 
! Отговори
Преди години преди 1 година
В едно врачанско село събота и неделя ставаше пазар всичко можеше да си купиш.мляко сирене месо,вино ракия.Почна да става известно и почнаха да идват хора от Видин и от Плевен.Разрастна се пазара и хоп,данъчни ,хеи, полиция глоби.Откъде накъде ще си купуваш ти баце бг храна,я купувай немско 3то качество и пазара изчезна.
40
0
 
6
 
! Отговори
Чета преди 1 година
Някои коментари и си викам колко са заблудени хората.Да се били организирали и да били продавали.Да ама никой няма да ти позволи ще те разцепят от проверки и глоби.Ако произвеждаш нещо в бг не можеш да го продаваш без един куп разрешителни свързани с доста бутане под масата. Разбира се веригите са дали каквото трябва и никой не ги закача.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бих купувал прясно мляко на 1.35 дори... , не на 1.25.
38
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решил съм да ви"подкрепя"от близо месец не купувам продукти"Произведено в България"Призовавам и всички свои сънародници да направят това,поне за един месец!
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отворените,ходете вие да гледате животни,или на вас ви кеф да ядете сухото мляко и 40годишен резерв от месо на цял свят.Как еин път българите не се подкрепяме
36
0
 
19
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Днес в Била гр. Панагюрище видях яйца по 65 ст за бр. - за тия безсрамници няма ли държава!
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сте недоволни като производители,ние сме недоволни като потребители,решението е,намерете начин да стигнете до нас!
34
1
 
16
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
Вместо да протестират, да си спретнат един сайт или електронен магазин. Има доста хора, желаещи да си купуват фермерски продукти директно от производителя. Ще са в пъти по-доволни. Ама те се борят за на едро - изкупуван ена всичко, субсидии, помощи за ток...и ето до какво води това - не мислят за потребителите и съответно и те не ги подкрепят особено.
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига ревахте,при добро желание организация вашите проблеми а и нашите като потребители са решими!Цената на един Млекомат е между шест и осем хиляди лева,пари които едва ли са проблем за повечето от вас,гарантирам ви че вашата продукция ще бъде изкупена още на деня ако ни я предложите на цени до два лева литъра!Да ама май по лесно е да ревете и да искате помощи от държавата!
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами пазарна икономика бе братче,имаш крава пиеш мляко,а това че не можеш да го изпиеш и някой друг те клати с цени е ваш проблем!Ние като потребители какво да кажем като ни дерат с едни 300 процента завишение на цените за последната година?
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен29 Глу-пак! Животновъдите са оставени от край време на произвола на съдбата!!!!!!!!!!! Жал-ките зърнари прибират всички пари в земеделието! Вижда се, че си неграмотен и не осмисляш новините. Виж статистиките за бруталния спад в броя на животните отглеждани в България!!!
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Италианската моцарела е по евтина от тебеширеното сирене на ***
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Субсидират ги снпари от нашите данъци и пак са отворили уста от лакомия ! Я им спрете субсидиите да видиме колко от тех ще искат да се занимават с животновъдство
28
3
 
11
 
! Отговори
Ханс преди 1 година
*** проблема е че тия дето реват, не работят.Усвоили са едни пари по едни програми, и хем не искат да се цапат, хем искат да станат милионери...Изкупната цена на млякото във Франция е 42 цента на литър и нещо не съм чул да се оплакват.
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без млечни мога изкарам и 1 година , те дали ще издържат 1 година никой да не им купува/
26
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе пичове,като как така себестойността на млякото при поляци и унгарци е такава,че същите го внасят в България на 85 стотинки а вие се мръщите на цени от 1.25 лева?Ами при това предлагане,някой трябва да фалира и това най вероятно сте вие!
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо не разбирам проблема,след като си производител на нещо би трябвало да намериш начин,било през кооператив,било през собствени бази,било чрез собствени продукти ти трябва да намериш начин и да ги предложиш на клиента!А между другото маститите бизнесмени като Зоров,Маджаров и сие,които са затворили цикъла защо ни предлагат своите продукти на тия безбожни цени?
24
1
 
11
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Това е положението, докато производителите се борят със зъби и нокти, то прекупвачите трупат печалби. За това и земеделието ни умира бавно и славно, защото трябва да си будала за да работиш на загуба.