Доходите са ниски, протестите ще продължат

Това обяви Тодор Капитанов
15 юли 2023 07:50, Росен Стойчев
40

Със сигурност протестната и стачната готовност на работещите и синдикалните членове не е овладяна. Социално напрежение има и ще има, докато не мине гласуването на второ четене на Бюджет 2023.
Още по темата
След 3-дневни протестни акции, все пак успяхме да се срещнем с повечето депутати лице в лице, да им обяснят хората какви са всъщност проблемите и каква е реалната ситуация в заплащането. Успяхме да ги убедим, че има спешна нужда от повишаване на доходите в редица от секторите, които един по един излязоха на протест. Това каза вицепрезидентът на КНСБ д-р Тодор Капитанов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му синдикатите са успели да преобърнат настройката на някои от парламентарните групи.

"Във всички законопроекти, които подготвихме, за всяка една институция сме показали как и защо трябва да дойдат тези пари, също така откъде могат да дойдат. А ние сме на мнение, че те могат да дойдат от капиталовите разходи в бюджета, защото те няма да могат да са изпълнени в такъв размер. Тези средства могат да бъдат насочени изцяло за покриване на спешните нужди. Магазинът за работещите бедни работи ежедневно, но хората дори от него не могат да пазаруват", допълни д-р Капитанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
славянин преди 9 месеца
Атлантическите ни ''братя'' ни крадат златото от десетилетия, карат ни да си продадем два нови ядрени руски реактора за два милиарда и да си купим един г.в.дарски за 10 милиарда, карат ни да плащаме милиарди за рисунки на еърплейни и прочее ''братски'' дейности
37
2
 
0
 
! Отговори
до 35 от славянин преди 9 месеца
Така е, докато сме в ''русофилските'' организации ес и нато така ще бъде!
36
2
 
1
 
! Отговори
Бизнесмен керпеден преди 9 месеца
Никакъв гювеч .
35
4
 
2
 
! Отговори
Дюдю преди 9 месеца
Заслужавате си русофилските доходи.
34
6
 
4
 
! Отговори
българин преди 9 месеца
Протестиращите да искат пари от тия , дето забучиха пилоня и другаряг Радев ! Закопаха милион , значи - имат пари !
33
1
 
2
 
! Отговори
работещ беден преди 9 месеца
До Анонимен 31Не можеш да си представиш колко не си прав.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Доходите са ниски не от вчера.Защо синдикати и работници 12 години мълчаха,а сега изведнъж искат двойни и тройни заплати.Е,не става.
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Доходите са ниски на необразованите и мързеливите.Бизнедът плаче за качествена работна ръка,а чиновниците и некадърниците искат високи заплати за нищо работа.Кой да им ги изкара?
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Протести, за да има протести трябва да има кой да ги организира. Засега някаква организация има при учителите и донякъде при медиците, има и при полицаите. Отделни частни фирми също излизат на протест, но обикновено организиран от собственика на фирмата, за да изнуди държавата за някакви пари.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скокът на цените в ЕС започнал около ноември-декември 2020 година, се отрази и в България и цените започнаха да скачат. На този фон много ясно се видя колко ниски са доходите ни.
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма производство, демократите го унищожиха след 1989 година и заради това никога няма да имаме вече нормални доходи.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И какво Лукойл започна ли да внася пари в бюджета, или пак ще се купуват къщи по Испания или някъде другаде, за министерски мутреси? Просто докато хората не започнат да избиват разни рекетьори на комисионна, няма да има пари за работещите. За какво мъкнаха Бойко по арестите? Да бяха обесили внуците му на вратата в Банкя, пък той и други да се сетят за какво става на въпрос.
26
5
 
3
 
! Отговори
??? преди 9 месеца
Странна работа. "Хрантутниците" от обществения сектор изработват 53% от БВП на България и осигуряват функционирането на държавата. При това "Хрантутниците" са по-малко от 1/4 от работещите, но били ... хрантутници.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След толкова много години застой в нивата на доходите при управлението на ГЕРБ, сега се очертава спиране на растежа на доходите от новата управляваща коалиция - ГЕРБ-ДПС-СДС-ПП-ДБ.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо само малка част от работещите са част от синдикатите? Защото първата работа на демократите след преврата от 1989 година, беше да разтурят всички структури, които можеха да им попречат да грабят - синдикати, партийни организации по месторабота, правосъдната и правоохранителните системи и т.н. Последваха десетилетия на грабеж
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От 33 години е ясно,че колкото по-ниски са ни доходите, толкова по-голяма е демографската катастрофа, толкова по-висока е инфлацията и толкова повече спада производството.
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
кой колкото сам си изкара, не може цял живот на софрата
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Реалист. За тия, които работят синдикати няма.
20
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Пенсионни фондове...1996 година.. Няма как да са ги източили, след като такива фондове нямаше. Работещите с осигурителните си вноски плащат пенсиите на пенсионерите и в това няма пенсионни фондове. Отскоро създадоха и частни пенсионни фондове, в които потъват част от осигурителните вноски, но дали ще видите нещо от тези пари, аз лично много се съмнявам.
19
0
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Доходите мизерни,протести няма. Парадокс.