Военна техника и личен състав ще преминават по пътищата

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на "Военна полиция"
10 мар 2024 07:00, Анисия Иванова
87
Военна техника и личен състав ще преминават по пътищата
Снимка: БГНЕС

Днес предстои придвижване на личен състав и военна техника по републиканската транспортна инфраструктура, съобщиха от Министерството на отбраната. Придвижването е във връзка с ротация на военни формирования от съюзнически армии, които участват в съвместната подготовка с военнослужещи от Българската армия.

Военнослужещи от Сухопътните войски на САЩ ще бъдат транспортирани от 10 март до края на месеца от граждански летища в столицата и страната.

В края на предстоящата седмица военна техника на италианския контингент от състава на Многонационалната бойна група на НАТО в България ще се придвижва по републиканската пътна инфраструктура от границата с Република Гърция към учебен полигон „Ново село“. Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщи на 28 февруари за преминаването на военнослужещи и военна техника от състава на Въоръжените сили на Турция, която е част от операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR), по републиканската пътна инфраструктура на страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: военна техникапътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
3aминaвaт cи, нagявaм ce?
46
9
 
15
 
! Отговори
Христо преди 2 месеца
Окупационните войски ще се придвижват,тъй че пазете се и не снимайте )
45
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В нормалните страни, американците плащат занем за базите си. Ние им даваме безплатно, като евтини ***********.
44
10
 
6
 
! Отговори
до 53 преди 2 месеца
До Анонимен - значи и баща ти е лъжец като тебе. България винаги е изнасяла жито без да има глад в страната. Германия и към ВСВ е произвеждала жито в предостатъчно количество да се изхранва. Германия отделно е окупирала Полша и половин Франция, два доста по-големи от напроизводители на жито
43
6
 
13
 
! Отговори
100% Бай Ганьо преди 2 месеца
Зелника олекна с 3 Патриота наведнъж докато ги разтоварват днеска.Ско ще бие по руските дронове с прашки и камани.
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия ли ще нападаме?
41
6
 
13
 
! Отговори
към уреда преди 2 месеца
Всичко е за хохлите.Зелето го е закъсал.
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 49. Плащали са колкото в момента украинците ни плащат. И знам какво е било по фашисткото време от баща си. Как е гледал германците ядящи големи филии намазани с шоколад, докато дядо ми дори и на черно не е намирал хляб. Имали са пари, просто всичкото жито е отивало за Германия
39
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На фронта в осраина ли отиват?От там няма да се върнат
38
4
 
9
 
! Отговори
Джак Ричър преди 2 месеца
Този "умник" с ник "Фют", явно е забравил (или НИКОГА НЕ Е ЗНАЕЛ (!)", че Фют е ...дявол(че)! Явно краварските му рога, заедно с пословичните алчност и подлост, го тикат да грачи срещу България, истината и почтеност... Но скоро всички честни Български Ян Бибияновци ще напердашим продажните сатанински фютовците със собствените ви мръсни опашки!
37
7
 
7
 
! Отговори
Ленин е жив преди 2 месеца
Всияко ще е за Укрите.Наще фашаги продължават да ни закопават.
36
7
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 2 месеца
До Анонимен - малееееееееееее, копейките пак ли нова история измисляте. От 1939-1944 в България не е имало никакъв проблем, германците са си плащали за всичко, което са взимали от нас. Глад и купони се появяват след 09.09.1944 г, когато е трябвало да издържаме окупационната съветска армия, а че са изпразнили държавния резерв със злато е много добре да се знае. А отделно колко кражби има от солдатите от населението ...
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 33. Като си толкова разпален натовец се чудя защо Тагаренко неможе да си попълни бройката за армията. И какво всъщност защитава НАТО задавал ли си си въпроса. Аз с външна тоалетна мога да се примиря, но не и със стаи за секс в детските градини
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 45 Не е точно така, защото сме издържали руска армия след освобождението от турско и 3г. след "освобождението" от немско.
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 34. Напротив, издържали сме единствено германската фашистка армия. Ешалоните с храна, въглища и дрехи са заминавали ежедневно за Германия. Докато българите не са имали от къде да си купят хляб. Знам го защото баща ми го е видял и преживял. Сега правим подобно за украинците.
32
10
 
1
 
! Отговори
Фют преди 2 месеца
До 38. Това, че крадеш ника ми, не те прави умен. Още много вагони с книги трябва да прочетеш, за да се научиш да се изразяваш като мен. Бедна ми, боса копейко :)))))
31
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Кой - Нехранимайко си ти високонеуважаеми копейкаджийо! Щото ако не храниш своя (наша)/съюзническа армия, ще храниш сатрапския агресор от червендалестото плошчадче.
30
2
 
5
 
! Отговори
Абе преди 2 месеца
До Фют Май, че не вникваш в написаното!
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само една армия е задължавала местните, които е окупирала да я издържат - руската. Нас два пъти са ни щавили.
28
8
 
5
 
! Отговори
твърдо преди 2 месеца
До "Вън агресорите" - лилипутът ли формулира недоразвитата (инфантилната) ти теза? България е НАТО и НАТО е България, така както това се отнася и за всички държави-членки. И поради тази причина, трябва да се подготвяме заедно, за да не може нископърдящите азиатци да ни наложат сатрапското си режимче.