Специален стол ще носи името на Татяна Лолова в Сатиричния театър

Табелката с името й на кресло №1 закова директорът на театъра Калин Сърменов
Обновена: 7 апр 2021 19:04 | 7 апр 2021 19:04, Ния Христова
3
Специален стол ще носи името на Татяна Лолова в Сатиричния театър
Снимка: БГНЕС
Татяна Лолова вече има специално място в салона на Сатиричния театър. Табелката с името й закова на кресло номер 1 директорът на театъра Калин Сърменов, съобщи БГНЕС. Той каза, че започналата традиция, столове в театъра да носят имената на големите ни актьори продължава, защото за тях трябва да се говори и да не забравяме, че ги е имало.
 
"Живеем в едно време на такава скорост на случките, с такава бързина всичко се променя, че като че ли важните неща много лесно минават покрай нас и вероятността да ги пропуснем е огромна. Затова е наша задачата да си пазим паметта и хората, които са ни дали всичко от себе си, и които са ни научили", заяви той.
 
Директорът на театъра сподели още, че Татяна Лолова е първият актьор, който подписва договор със Сатиричия театър и това е забележително.
 
"Това са енергийни взривове. Затова ми се иска хората да продължим да ги пазим и да ги развиваме, те да бъдат пътеводната ни светлина", добави директорът.
 
Сърменов обяви, че съвсем скоро посетителите на театъра ще могат да се запознават с историята на бележитите ни актьори с помощта на QR код, който ще ги отвежда до любопитната информация, снимки и видеа.
Още по темата
"Подготвяме една добавена реалност с QR код и всеки, който седи на тези места и гледа представление в Сатиричния театър, докато започне представлението, да сканира кода - да види снимки, да види части от техни представления, за да може да придобие представа какво се е случило, кои са те, какво са дали от себе си", обяви Сърменов.
 
На събитието присъстваха близките на Лолова, която почина през март 87 години.
 
Снахата на Лолова Нели Светославова благодари за инициативата на Сатиричния театър, чрез която пазят жива паметта както на Лолова, така и на колегите й от "звездния отбор". Тя разказа още, че радиото първо е чуло гласа на Татяна Лолова, както и че тя дълго време е работила за него и много приятелства е създала там.
 
"Тя е явление, тя е докосната. Тя беше човек, който направи много за духа на българина. Да бъде в паметта и в сърцата ни. Нейният ред в театъра беше девети. Първите места са за всички, които са работили с нея, които са вървели ръка за ръка, на които сме се радвали, които са ни издигали духовно и са ни правили по-човеци", заяви Светославова.
 
Днес Сатиричният театър отбелязва и 64 години от откриването си.

3
Още от Театър
Актьорът Васил Михайлов празнува 83 години
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много важно. Нали през животаси имаха винаги превилегии. Високи хонорари , специално фнимание. Възможности на дотации от държавата.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В най бедната страна от ЕС. Постоянно си информира за артисти, спортисти, певци, холивутски и наши звезди. Все професии не продуктивни и с нищо не допринасят за развитието на пазара.
Тези които са в продуктите и услугите, като самостояъелни фирми с изключителни трудности птавят опити за развитие, но Централната Власт ги приема за странни и несериозни. Въпреки ,че нетежат финансово на бюджета.
1
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
това е глупаво!

..МНОГО!