10-те технологични продукта, които загубихме през 2014 г.

Вижте какво вече не се предлага на пазара
2 яну 2015 22:20, Елена Кирилова
19
10-те технологични продукта, които загубихме през 2014 г.
Снимка: Reuters, архив

Всеки ден технологичната индустрия ни поднася изненади и отдавна очаквани промени, а сред тези възходи и падения идва краят на живота на някои от нашите любими технологични продукти.

Изминалата 2014 г. не прави изключение, тъй като някои от най-големите технологични имена сложиха край на продажбата на свои продукти и спряха да предлагат определени услуги, харесвани от мнозина, пише Mashable.

Може би най-големият подобен край през тази година и може би за десетилетието беше решението на Microsoft да спре поддръжката на Windows XP. Ходът остави милиони потребители по целия свят да се чудят дали трябва да намерят алтернатива, или да започнат да използват Windows 8.1.

По същия начин, макар и с по-малко въздействие, Google реши да спре цяла социална мрежа, когато избра да сложи край на дългосрочния си проект Orkut. Платформата не успя да набере голяма популярност в САЩ, но някак успя да събере много фенове в Бразилия. Но наличието на Google+, като алтернатива на Orkut, е ясен пример за това как миналите неуспехи могат да вдъхнат живот на нови проекти.

Това не са единствените продукти и услуги, които приключиха своя живот през 2014 г.

Кои са останалите ключови имена, които преживяха това през последните 12 месеца, можете да видите галерията на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
да преди 9 години
По-принцип има и нормални хора в този сайт, но сме отвратени от нивото на повечето коментиращи и изобщо не си правим труда.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До един българинСмяташ ли че някой от коментиращите в тоя сайт е наясно какво е 3D принтинг ?
10
4
 
5
 
! Отговори
Цура преди 9 години
Небех човала за тоя зеде принтер. Ама най-стина ли може да прави орган савсем като изтински? На каква хартиа го ксирукупира? Да ли не овлагва ногу и да се размеква? Колко струва да си ксирукупирам един орган и за мене?
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А от продуктите ДПС, БСП, ГЕРб, ПФ, Атака, РБ и другите смешници, кога щес е отървем?
8
2
 
0
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Еее то пък голямата загуба! Колко много нови свръхмодерни технологии са преминали успешно от 2014 в 2015 без да им има нищо и дори се развиват.Като 3D принтирането например. Вече на принтер произвеждат всичко. От статуетки и фигурки за шах, до истински функциониращи човешки органи, огнестрелни оръжия, части за машини, цели коли и дори къщи! Най-новия космически 3D принтер го качиха миналата година на МКС и смятам че още си е там и през тази.
7
1
 
16
 
! Отговори
До Цура преди 9 години
Цуре,от столипиново ли си или от факултеата .Нищо не ти се разбира .Знам че там че там общуването е малко по различно и диалекта ,ама ходи на училище,може да се пооправиш.В 3-4 ти клас се учи граматика,ще ти помогне.На колко си годинки?
6
14
 
9
 
! Отговори
Цура преди 9 години
Сагласна сам сас експертити по оддолу. Уйндолс хикс неможи дасе сравни сас новият Уинолс десет инча. Дажи осеминчовия беше подобар нона която каквато оператсионна система им харесва такава. Аз пробах веднаж за кратко един линокс ама неми беше удобен. Убунту е друга работа, ако друго не става - хваштам Убунту и готово. Аза андроиди още несам готова, кой знае какво щеми направат, после нема да си я позная.
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой казва не ползвал Windows 8 :)Като не го ползва той , значи никой друг не ползва. Сега ще ни убеждават колко е Linux по-добър, Android и т.н. щото са безплатни. А бе , смешна история...
4
5
 
27
 
! Отговори
sperko преди 9 години
Само да допълня, че поддръжката на Windows 8.1 спира в началото на 2023-та година. А за тези които си мислят, че 8.1 е най-зле: трябва да си е*ахти некадърника, че да не можеш да овладееш една операционна система според нуждите си. Лека нощ.
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Експертите налазиха...
2
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До HandelWindows 8.1 със Start8 и получаваш по-добро от 7-цата и без помен от разните дразнещи плочки и таблетни глупости. Явно не знаеш, че има начин да си имаш и Start-меню и въобще да не забелязваш това, което мислиш, че е за мазохисти.
1
4
 
42
 
! Отговори
Читател и на препрат преди 9 години
Ленче бре душо, ще ме простиш, ама не можах да преброя десетте продукта с които сме се простили