Почина Дим Дуков

Той претърпя поредица от операции заради преплитане на червата
Обновена: 28 фев 2012 15:00 | 28 фев 2012 10:47,
463
Почина Дим Дуков
Снимка: архив, Булфото

Дим Дуков е починал в 7.15 часа тази сутрин, съобщиха от болница "Доверие". Причината за смъртта е полиорганна недостатъчност. Лекарите не са спирали повече от месец да се борят за живота на Дуков, но вчера бъбреците му са спрели да функционират. 

Тв водещият и бивш монах беше в критично състояние в частната клиника след поредица от коремни операции след преплитане и срастване на тънките черва.

Проблемите му започнали преди повече от 10 г. Тогава претърпял операция на корема заради спукан далак.

През март 2000 г. Дуков се подлага на т.нар. пластика на предната коремна стена. Хирургичната интервенция минава успешно, но след известно време пациентът вече не може да се храни пълноценно.

Състоянието му се влошава в началото на тази година. С диагноза срастване на тънките черва той е приет в болница  "Доверие", където на 9 януари му е направена първата операция. Лекарите установяват остра чревна непроходимост - преплитане на червата.

Още по темата

Правят му втора операция, която потвърждава диагнозата. По време на операцията лекарите внимателно разплитат червата, но дни по-късно състоянието на Дуков отново се влошава. Последват още две операции, като се налага да му бъдат отстранени над 1 метър от червата.

Заради тежкото му състояние Дуков бе на изкуствено дишане.

Дим Дуков е роден на 3 юли 1964 година. Син е на известния художник и аниматор Стоян Дуков. Живял е в Сидни до 1989, където е работил в джентълменски клуб.

От 1994 работи в манастир, а от 1999 става монах. Работил е в Рилския манастир, но след това напуска този си пост.

През 2006 влиза в къщата на Биг Брадър за сезона Вип Брадър 1, където стига до шесто място.

В края на същата година става водещ на първото от двете издания на Голямата уста, а през 2007 е водещ и на второто му издание. Той не криеше хомосексуалната си ориентация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още по темата: Дим Дуков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
1
 
6
 
! Отговори
Иво преди 12 години
лелеле тука какви коментари :) хах ах само дърти клюкари сте :)) вие не сте *** понеже хората от село са по интелигентни от вас. Вие сте просто хора без работа, морал, и елементарна култура. Това кой е гей и кой не какво ви засяга вас ??? Гледайте си във вашата паница. Това в нашата държава със свободата на словото е пълна глупост. ЕЙ такива като вас да могат само да плюят и злословят.
382
2
 
1
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Много си *** бе... Баташов какво го намесваш не знам ... аз го познавам от 20 години и каде го слагаш в някакав знаменател ? пубер
381
0
 
9
 
! Отговори
Who? преди 12 години
За починали или хубаво или нищо! Сега имате свободата и плюете по покойници, но един ден всеки ще отиде където са те сега. А там всеки БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, изкупва действията и постъпките си от земята. Затова оставете починалите на мира, или се помолете за тях.
380
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ей, намери се кой да скърби даже за Дим. Дуков.
379
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
451 и 452 не спорете - истината е друга. Всичко е станало от помпения ефект в дебелото черво.
378
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
451 ... *** , прочети и ще разбереш , че СПИН и ПЕРИТОНИТ са две различни неща ...
377
13
 
8
 
! Отговори
... преди 12 години
ХИВ вирусът не прощава!
376
13
 
17
 
! Отговори
нормален преди 12 години
Айде стига бе,отвратителни ЛИЦЕМЕРИ такива-ами,ако новината за това мазно усмихващо се НЕЩО беше,че е сътворил поредната разюздана оргия в някоя монашеска килия в някой манастир-пак така ли щяхте да пишете за този"мил,благ,високоинтелигентен и много ерудиран МЪЖ,който на никого нищо лошо не е сторил",А,ЛИЦЕМЕРИ??????????????...........
375
12
 
24
 
! Отговори
читател преди 12 години
Каква известна личност е пък този ***? Какъв профисионалист е бил - бръснар, момче в хотел, монах или телевизионнен бърборко? До кога ще ни пробутват разни *** из медиите?На женския пазар могат да намерят още много "интересни интелектуалци"....Как пък веднаж не написаха - почина известен архитект, инженер, конструктор, проектант, и други, хора които правят всичко онова с което живеем, а все разни кухи *** се развяват из медиите, даже и когато хвърлят топа!
374
1
 
10
 
! Отговори
annn преди 12 години
abe xora kakvo e tova bog si znae rabotata.ina4e kato po4ine na6 blizak ba6ta,maika rodnina ili dete pak li taka trqbva da vikame bog si znae rabotata????????????????????????????????dano da dojiveete da go 4uete kato po4ine nqkoi va6 blizak i nqkoi taka zad garba vi da kaje BOG SI ZNAE RABIOTATA
373
8
 
8
 
! Отговори
WTF? преди 12 години
"Лошо е да се гавриш с Господ!И Господ май не му прости!"Значи тия на които Господ им е простил са безмъртни? Или как по точно да го разбираме това изказване 436 Марк?
372
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Роб Халфорд е гей, но никога не го показа, за разлика от това измислено отче, парадиращо с педеращината си.Бог си знае работата!
371
7
 
15
 
! Отговори
Бай Хуев преди 12 години
Моля някой да ми обясни какво значи ДЖЕНТЪЛМЕНСКИ КЛУБ!?Предполагам става въпрос за публичен дом за мъже с ***-МЪЖЕ...А ако е така моля някой да ми каже как се нарича това,когато мъж прави секс с мъж или живее с такъв като с жена? Предварително благодаря за отговорите...
370
0
 
4
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
БЕЗ КОМЕНТАР.....
369
9
 
11
 
! Отговори
иво преди 12 години
беше свързан с мутрите, чиито пари переше. жалко, че омря.
368
11
 
12
 
! Отговори
jan преди 12 години
Благодаря за коментариите. Социологическата агенция "MEN" направи преброяване на явните и скрити *** в България.
367
11
 
30
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Ей аман от форумни ми*шоци!!Как не спряхте да го плюете човека такъв бил онакъв бил оставете го да почива в мир.Найстина жалко много исвестни личностти си отидоха моите съболезнования на семейството и близките.:S
366
13
 
36
 
! Отговори
oeir преди 12 години
Мир на душата му!Интелигентен човек,бохем,честен и чист!Жалко,че такива хора се срещат все по-рядко...Колкото до сексуалната му ориентация-кой го вълнува?Човек има правото да бъде какъвто пожелае.Сега се сещам,че Дим искаше да осинови дете,да го възпита и изучи,но тази хорска злоба го спираше.
365
3
 
18
 
! Отговори
лъч преди 12 години
Мир на душата му!
364
36
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един *** по-малко