Емигранти и родолюбци се захапаха във "Фермата", имало ли е турско робство?

Вижте всички участници в шоуто и една тъжна история
240

Александър Масларов е на 38 години от Шумен, но живее в София, където развива собствен бизнес с офис консумативи. Завършва с отличие Природо-математическата гимназия в родния си град и се определя като интелигентен интроверт. За себе си казва, че е от "старата пръст", възпитаван в уважение и почит към близките. Кавалер по природа, Александър трудно приема излишната показност и прекалена импулсивност на днешните млади. Загубата на баща му през миналата година е болка, която все още не може да преодолее. Иска да даде пример на всички желаещи да се борят срещу агресивната посредственост, която е в обществото. Снимка: Фермата

Четвъртият сезон на "Фермата" стартира с много силен каст под мотото "Съединение". Два отбора - на емигранти и българи, живеещи у нас, се събраха под покривите на две порутени къщи, които от години тънат в забрава заради драматична семейна история.

Навремето в тях е кипял живот, благодарение на главата на фамилията бай Петко. Фермерът имал двама сина, на които построил по една къща, за да има къде да живеят, а самият той прекарвал дните си по средата на стопанството. Всички заедно се грижели за голямата си градина и за селскостопанските си животни.

Безпаричието обаче станало причина семейната идилия да приключи, а синовете да напуснат родния дом. Единият заминал за града, а другият – в чужбина. На плещите на бай Петко останала грижата за фермата, а той до последно не изгубил надежда, че един ден наследниците му ще се завърнат у дома и всички отново ще заживеят заедно. Това обаче така и не се случило, а със смъртта на бай Петко умряла и фермата му.

Екипът на шоуто и участниците ще върнат живота в двете къщи и в следващите три месеца те отново ще изградят запустялото стопанство, което днес тъне в самота и разруха.

Някои от участниците разбуниха духовете още със старта на фермерския живот.

Нури Семерджиев от Сърница, който от 4 години живее на Острова, се определя като българин по националност, помак по етнос и мюсюлманин по вероизповедание. И смята, че в България турско робство не е имало, а само присъствие. И допълни, че ако Турция е искала да смени вероизповеданието ни е щяла да го направи. Тепърва ще стане ясно доколко тази негова позция ще се превърне в разгорещен дебат.

Впечатление направи и Росица Йончева, която е категорична, че за нищо на света не би се върнала да живее у нас. По думите й, двамата със съпруга й имат строителна фирма, като сред проектите, които са изпълнявали, са конната база на кралица Елизабет, няколко обекта на Лондонския мост и дори част от Уестминстър. Тя не скри, че живее в лукс, а прякорът, който си е спечелила е Хитлер.

Георги Янков, от отбора на живеещите у нас, пък вече е познат покрай предложението за брак, което направи на приятелката си. 30-годишният търговец на IT услуги поиска ръката на голямата си любов Петя от балкона на апартамент пред любимия и на двамата Народен театър "Иван Вазов".

Той ще се изправи и в първата битка срещу Симеон, като залогът е наистина голям. Загубилият и неговият отбор ще трябва да се нанесат в полуразрушена къща, с много боклуци вътре. Победителите също няма да се радват на лукс, но поне имат като екстри хол с миндерчета, стаите са чисти, имат и работеща печка.

И двата отбора тепърва ще трябва сами да си измайсторят легла и удобства в двете къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СлучайникДа ама Цветан Цветанов казва друго! Той не е *** човек!
33
7
 
28
 
! Отговори
Случайник преди 5 години
Тук има хора с ниско ниво на образованост, особено по история и социология, които не си дават сметка, че понятието "робство" има съвсем конкретни измерения. Точно тези хора си въобразяват, че отричането на конкретно явление би направило това явление недействително. И земята по закон е била на султана, и спахийте са колели, бесели и насилвали, а "неверникът" е нямал думата за нищо. А керваните "неверници", които са били продавани по Цариградските тържища ги е имало. Те какви са били?
32
1
 
30
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Няой ако иска да знае историята ще чете книги, няма да слуша някакви, готови на всичко за пари и да пълни гушите на Иван и Андрей. Последните двама ако някак си изчезнат никой няма да забележи липсата им. И тази статия е платена.
31
2
 
20
 
! Отговори
Име преди 5 години
отговаряме с не. в никоя ферма не е имало турско робство, но и по време на турското робство не е имало тв ферми, в които се отглеждат прасета.
30
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нури вече е аут ! потурчено българче, което завинаги ще си остане с промит мозък !
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тая росица се определя за хитлеристка ама чай ся, не е ли много цьрна?
28
27
 
12
 
! Отговори
we преди 5 години
Турция пази архиви,които разкриват какъв е бил подхода на империята към техните поданици и там няма НАСИЛИЕ ,освен някой бей да е превишил правомощията си ,то и сега го има, кметове,областни управители, депутати,министри....за данъка ,който се натрапва е бил малка част,но тук се прави,че е било мнпоого....сега също болят с данъци за всиииичко ама си мълчите...та ето кой е РАЯ!
27
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фермата е мегатъпня! Вскчко е изкуствено и фалшиво.
26
5
 
34
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 5 години
Отвратително впечатление ми направи мъжът, според когото хората без деца са "егоисти". Този човек да благодари Богу за детето си. И да се образова малко. Има хиляди хора, които отчаяно искат деца. Но нямат по здравословни причини. ЧУДОВИЩНА ГАДОСТ е да кажеш подобно нещо. И толкова по български. А тоя *** с килимчето, дето нямало било робство даже няма да го коментирам.
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ще ме вземат ли мен?, Живея в чужбина и миналата година регистрирах доход от 740 000 Евро. Или ще им стана неудобен.
24
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39 Лъжци и измамници!!! Още има записки на 3 поколение и от дедите си и те не лъжат. Било е ужасно робство и са избива ли българи за спорта!!!!!
23
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами защо гледате бе. Знаете ли канал работи съвременната телевизия. Колкото повече хора гледат едно предаване, толкова повече пари стръв рекламата. Когато малко хора го гледат, ракла мата е по-евтино, но тогава медията, предпочита да сложи друго предаване, което ще има по-висока гледаемост. Т. Е. Спрете да гледате ралито помии и ще се наредят нещата.
22
31
 
7
 
! Отговори
we преди 5 години
Български християни историци ОТХВЪРЛИХА тезата за турски "робство" ама нали сте промити мозъци ...с времето и това ще се оправи
21
12
 
26
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 5 години
Още едно предаване, което ще набива в главите на хората, че ние, които сме избрали да напуснем България и да потърсим добра реализация за себе си и деца си сме " гадни родоотстъпници", " предатели" и т.н. Ето затова НИКОГА няма да се върна. Ама никога. И никога няма да спра да помагам на други българи. Колкото мога.
20
5
 
31
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 5 години
Ако става дума за дефиницията "робство", периодът от 1393 до към края на 18 век отговаря на това определение ако не де юре, то де факто. Всъщност римските роби от късната империя са ползвали повече права от неверниците в Османската Империя за горния период.Колкото за положението на нашите предци през 19 век, нали не мислите, че те са вдигнали Априлското Въстание от хубаво?
19
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NIKOGA V BALGARIA NE E IMALO TURSKO ROBSTVO,IMALO E SAGITELSTVO.LEVSKI,BOTEV I DRUGITE NEMAT I EDIN DEN TRUDOV STAG,NIKOGA NE SA RABOTILI.
18
9
 
32
 
! Отговори
абе WE...... преди 5 години
Не да са покръстили всички българи.Щели са да избият всички, но им трябвала рая покорна да бачка и да ражда деца за еничари. Пишещите тук в по-голямата си част сте РАЯ ПОКОРНА.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Росица Юнчева спечелила си е прякора Хитлер!__________________________________________00----
16
1
 
26
 
! Отговори
такива работи преди 5 години
Когато гръцкия патрика посъветвал султана да ислямизира българите,той го погледнал насмешливо и отвърнал:А кой ще работи!?
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21 г Нетфликс брат... Или амазонката. Мързи ме да пиратство, не че нещо. Телевизия не съм гледаш от 2006-а година.