Лудост: Бели актьори няма да озвучават цветнокожи герои в "Семейство Симпсън"

Промяната идва след антирасистките протести в САЩ
28 юни 2020 17:35, Красимир Ангелов
209
Лудост: Бели актьори няма да озвучават цветнокожи герои в "Семейство Симпсън"
Снимка: БГНЕС

Бели актьори повече няма да озвучават цветнокожи герои в анимационния сериал „Семейство Симпсън“, който се върти още от 1989 г. Това заяви официалният представител на телевизионния канал Fox Лес Айснър, цитиран от БТА.

„Движим се напред. В „Семейство Симпсън“ повече няма да има бели актьори, озвучаващи небели персонажи“, заяви той, без да навлиза в повече подробности за решението.

Още по темата
Най-разпознаваемите гласове на героите от анимационния сериал принадлежат на Дан Кастеланета, Нанси Картрайт, Хари Шиърър, Джули Кавнер, Ярдли Смит, Ханк Азария, Памела Хейдън, Трес Макнил, Карл Уидъргот и Маги Розуел. Всички те обаче са бели, което се оказва проблем.

Шиърър, например, озвучава четирима герои в анимационния сериал, включително черния лекар Джулиъс Хибърт.

Последният, според сценария на сериала, е най-компетентният лекар в град Спрингфийлд и намира причина да се смее в почти всяка ситуация.

Ханк Азария пък, благодарение на способността си да имитира акцента на индианците на английски, озвучава Апу.

Актьорът през януари обяви, че се отказва от тази роля след почти 30 години заснемане.

Решения, подобни на това на Fox, са свързани с масовите протести и безредици, които преминаха през САЩ след смъртта на задържания от полицията в Минеаполис афроамериканец Джордж Флойд.

От БТА припомнят, че „Семейство Симпсън“ е най-продължителният анимационен сериал в историята на американската телевизия - заснети са 31 сезона (684 серии).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
15
 
! Отговори
Сем. Жълтеникави преди 3 години
Ами да ги нарисуват сега че.рни тия Симсънови. Щом вече са се излекували от жълтеница и не са вече жълти, става ясно защо толкова про.тотии има в детско филмче.
108
3
 
19
 
! Отговори
Истинският Винету преди 3 години
Аз Винету искам моите филми да се озвучават само от истински индианци. Хич не ми пука, че главният актьор Гойко Митич е сърбин, авторът е германец и че има два варианта на Винету. Единият източногермански и един западногермански. Не съм я слагал аз Берлинската стена, я!! Отсега нататък само индианци ще озвучават индианци.
107
3
 
13
 
! Отговори
До 106 преди 3 години
Това за пеещия че.рен Орфей можехме да осъдим САЩ. Според легендата Орфей е живял в Родопите и си е чист българин. Гърците много се ядосаха като американците във филма изкараха Александър Македонски гей. Май филмът го забраниха по едно време.
106
3
 
12
 
! Отговори
До 105 от вещера преди 3 години
Щом афроамериканска котка ти пресече пътя в САЩ кажи : Доналд Тръмп 3 пъти. Ако не се обърне че.рен да те замери с камък и да изръмжи :,, Само Флойд" значи не си урочасан.
105
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тази страна единственото решение е Йелоустоун...
104
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сещате ли се за тъпата американска интерпретация на старогръцките легенди и митове , където Орфей беше вапцан отвсякъде в черно !? Това не е ли върховна гавра с бялото население ?
103
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой знае ли какво трябва да се направи против уроки ако афроамериканска котка ти мине пътя? За един приятел питам...
102
3
 
17
 
! Отговори
Обява в САЩ преди 3 години
Търсят се извънземни от планетата Мелмак да озвучават Алф. Алф изгуби гласа си, но не искаме да го сменяме с друго извънземно. Само някое друго от неговия вид да го озвучава.
101
3
 
16
 
! Отговори
Споделено преди 3 години
А Аз се чудих преди време как в един сериал за крал Артур жена му Гуиневър е толкоз м.ур.га.ва ? Мислих, че тая играе слугинята на кралицата, а тя да била кралицата. Беше с някакъв отвратителна бенка на лицето и бая възрастна. Актрисата е индийка по произход. Дори Артур да е легенда, пак не се връзва във филма.
100
3
 
26
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Това се нарича расизъм!
99
3
 
23
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Афроамериканско море БУАААХАХАХАХАХАХАХААААААА
98
3
 
19
 
! Отговори
Леле до 100 преди 3 години
***, млякото ВЕЧЕ е обявено за расистко хахахаха имало си някаква съставка в млякото и затова чернокожите гангста не можели да го консумират, както белите хора хахаха не лъжа, цъкни в нета :)))) то вече не се и ядосвам, смея се с глас lol
97
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето, това е расизъм!
96
3
 
39
 
! Отговори
White dicks matter преди 3 години
Да забранят и снега в САЩ защото той е бял и е расистки . Млякото по магазините същи да го оцветяват предварително с мастило от сепия да е лилаво или черно а не бяло защото това е расизъм . Мммкей
95
4
 
13
 
! Отговори
Снежанка калпазанка преди 3 години
Ами тя Снежанка като е отишла в къщата в махалата на джуджетата ,е усвоила занаята. Нали трябвало да яде? И пак са я държали гладна и отишла да краде ябълки от бабки. Затова и е приседнала ябълката я, докато е бягала да не я хванат. Това ще е новата версия с афроамериканци.
94
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ся, за да сме у крак с "новата мода" почваме тотално и кардинално:- всички бели исторически и митологически личности у киното треба дъ съ тъмнукожи афро.Никакви бели, руси и светлооки Викинги, саму тъмнукожу афро- всички бели приказни герои същу - например Снежанкъ става Мур-гъв-ел-къ.
93
6
 
8
 
! Отговори
Бойко До 88 преди 3 години
Е как Афроамериканко море??? По заплати може сте в Африка без банани ( аз си имам чекмедже с милиони), ама иначе ще влизаме в Шенген. Ще го прекръстим на Борисовото море. Имаме си Борисовата градина, сега искам и едно море на мое име.
92
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САМО СЕ ЧУДЯ ,,КОБРАТА'' КАК ЩЕ СЕ БОКСИРА ?????СЕГА ОСТАВА ДА ГО ОБВИНЯТ И В НАСИЛИЕ НАД ЧЕРНОКОЖ :-/ЩЕ СТАНЕ КАТО С ''КЛИЧКО''
91
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да питам, как може малкото черно пра.се Теса Томсън да играе валкирия?
90
4
 
7
 
! Отговори
Тия не са ли извънзе преди 3 години
А тия от това семейство Симсън последно че.рни ли са? Що са ги нарисували в жълто? На мен ми мязат на извънземни, не на хора. Вероятно дошли от планетата на Алф и копиращи хората в САЩ.